Aktuálně: 2 543 inzerátů234 948 diskuzních příspěvků18 628 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 29.01.2025, 09:31:31 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.01.2025, 09:21:06

Mohla. Ze své (poměrně ale malé) zkušenosti bych volila stejné pohlaví a taky podobnou váhovou kategorii zvířete v dospělosti.

Tenurri
Tenurri 29.01.2025, 09:20:20 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 29.01.2025, 09:16:57

Nebo se budou nesnášet. Nevíme, jak je kočka stará (?)

Tenurri
Tenurri 29.01.2025, 08:31:54 xxx.xxx.22.64

Ono i záleží z jakého materiálu sedačka je…naše kočky po některých látkách prostě jdou. Do nového bytu jsme vybírali hlavně dle materiálu, který nebude lákat kočky.

A to naše kočky skoro nic neničí, ale koberec v obýváku je stále láká (naštěstí je zátěžový a není na něm skoro nic vidět). Kočka mi kdysi zničila židli k počítači, nic jiného, protostě asi jen kvůli materiálu…už nevím z čeho byla.

Existují i škrabadla na nábytek, myslím an suchý zip, které nalepíte na rohy třeba sedačky -  což může být i kontraproduktivní.

Pokud je kočka hodně aktivní, je dobré mít škrabadla a police různě po bytě, ideálně i tak, že si po policích a odpočívadlech může oběhnout celou místnost, dobré je i takové to běhací kolo pro kočky, ale stojí hodně a je pootřeba ji na to naučit. Nebo sloupek skoro až ke stropu se sisalem, navázaný na nějaké police.

Potom taky rituály, každý den kočce v několika intervalech věnovat čas na hraní, ideálně pravidelně, ten výše zmiňovaný klikr trénink kočku unaví mentálně. Dobré jsou i různé hlavolamy a hračky, ze kterých jí bude padat jídlo/pamlsky a nepůjde se jen tak nacpat k misce bez jakékoliv snahy. Kočka je lovec, potřebuje nějakou stimulaci. Naše kočky dostávají mokré krmení normálně do misek, i nějakou část granulí a zbytek prostě narvu do hraček a předmětů, ať se taky trochu zabaví. Kocour přestal zvracet a přežírat se a celkově je mnohem spokojenější a my taky protože už si nevyřvává uprostřed noci granule, protože vidí dno misky 😀 …

Ta kočka neví, že škrábat sedačku je nežádoucí…pro ni to je jen prostě další předmět bez významu, který má pro ni příjemný materiál. 

Naše kočky třeba nesnáší oboustrannou lepicí pásku. Když jsme ještě bydleli se spolubydlícími, kterým vadilo, že kočky chodí na stůl, oblepil se stůl na měsíc touto páskou…jak to lepí, tak jim to vadilo a od té doby tam potom nechodili. Některým prý vadí i alobal. Nebo postavte k tomu místu nějaký škrábací válec, aby chodila na něj a u toho ji chválit a dávat mlsky…

jako…kočky si stejně budou dělat ve vaší nepřítomnosti mnohdy co chtějí a nakonec se budete muset trochu přizpůsobit vy. A taky každá kočka je jiná.

Tenurri
Tenurri 29.01.2025, 08:00:10 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 28.01.2025, 18:32:34

Ježiš tohle tak znám! 
Když jsem ještě dělala v krámu, tak jsem pár měsíců před svým odchodem zastupovala neexistující vedoucí prodejny a to byl masakr. Bylo to v zimním období, hodně lidí nemocných, několik jich před vánoci dáválo výpověď, protože jsme museli táhnout 12h směny - většinou jen ve 2, často v jednom člověku, abychom se aspoň nějak prostřídali, ještě to bylo v obchoďáku, takže pokuty za neotevření…

člověk si prostě nedovolil jen tak jít na nemocenskou. Nebo dovolil, ale mně to svědomí nedovolilo. Mít v té době ještě na starost psa, tak bych asi umřela…domů jsem se několik dnů chodila jen vyspat, pak mě občas vystřídala kolegyně z jiné prodejny, když to bylo možné. Jeden den dokonce přišel makat i regionální manažer 😀…

No ale nějaké osobní ohodnocení 0 a ještě tyto prodejny, kde to táhl jeden člověk, kolikrát i při nemoci, dostaly vynadáno, že neplní plány a nedostaneme bonusy….no to byla poslední kapka, kdy jsem podala výpověď taky.

Takže se držte, hlavně čajíky a nějak to nepřehánět a neuhnat se 🙂…a snad vám bude brzo líp!

Tenurri
Tenurri 29.01.2025, 07:28:48 xxx.xxx.239.143

Tak se pochlubím ještě včerejší maličkostí na stůl k počítači. Jestli to bude bez techniky fungovat, tak tam půjde i pár krevetek, asi tam separuju ty nevybarvené 😅.

Ingredience: 

- 8,5L akvarijní koule 
- japonský akvarijní substrát 
- dragon stone úlomky 
- honeycomb wood 
- osvětlení AquaSpectrum LED Mini 5W 

Rostlinky: 
- jávský a phoenix mech 
- Hydrocotyle tripartita sp. Japan 
- Rotala rotundifolia 
- Bucephalandra Catarina (nalepená na kořenu) 
- Růžkatec 
- Limnophila sesiliflora 
- Hygrophila polysperma
- plovoučky Limnobium laevigatum a pistia 

A nakonec suchozemské rostlinky Philodendron “Prince of orange” a Fittonia Rood

Na kámen ještě asi přivážu nějaký malý anubias.

A k těm krevetám…vzhledem k tomu, že krevety z jiného zdroje krásně prospívají, neumřela ani jedna a jsou i mnohem lépe vybarvené, tak si nemyslím, že byla chyba v mém akváriu…ale to už se nikdy nedozvíme. Už je mám přes týden a dobrý. Z burzy přežila jedna + spousta “miminek” a těm se taky daří.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 27.01.2025, 12:08:02 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.01.2025, 11:47:24

Kamarádka pomáhá v záchranné stanici pro čsv a co tak říkala, tak je prý chovatelská scéna čsv z větší části dost hrůza. Samozřejmě jsou i slušné chovky, ale…

Tenurri
Tenurri 27.01.2025, 11:03:56 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2025, 10:56:49

My to řešili minulý rok, prostě neexistuje způsob, aby si město vzalo naše peníze za psa, pokud tam nemáme ani jeden trvalé bydliště 😀…tak platíme méně na vesnici. Pes je napsaný na přítele, jelikož já mám trvalé bydliště na druhém konci ČR…ale čip je zapsaný na mě.
Guláš 😀

Tenurri
Tenurri 27.01.2025, 10:49:25 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.01.2025, 10:46:55

No, náš pes se zdržuje ve městě stejně jako my, ale přihlásit ho ve městě nemůžeme, jelikož tam nemáme ani jeden trvalé bydliště, což dokud nebudeme mít vlastní bydlení, tak ho ani měnit nebudeme. Takto to má i většina vrstevníků, že mají trvalé bydliště u rodičů, nebo prarodičů.
Projistotu s sebou nosím známku i doklad o zaplacení poplatku v pamlskovníku.

Tenurri
Tenurri 27.01.2025, 09:25:38 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fina z 27.01.2025, 09:10:52

“V té době měla čtyři vrhy téměř stejně starých štěňat”

Tak tohle by mi bohatě stačilo k tomu, abych odtama utekla a žádné štěně si tam nebrala. Však naše chovatelka měla “plné ruce práce” i s jedním vrhem, nedokážu si představit, jak se někdo svědomitě stará o 4 vrhy naráz. Zní to jako PP množka…

Tenurri
Tenurri 24.01.2025, 08:12:45 xxx.xxx.22.64

Nás teda nikdo nekonroloval, jednou se s ním měšťáci akorát mazlili, když byl štěňátko. Známku nenosí. Mám ji já v pamlskovníku, za prvé je hnusná a nechci aby tam psovi něco cinkalo a za druhé máme psa přihlášeného v trvalém bydlišti přítele. Ani jeden nemáme trvalé bydliště ve městě, kde aktuálně už pár let žijeme, ale máme ho u rodičů. No a já to mám přes skoro celou ČR, takže u mě přihlášení nepřicházelo v úvahu, elektronicky to stále nejde.

Já se tedy vlastně nemůžu vztekat, když poplatek platíme jinde, ale na to, že ve městě není ten poplatek zrovna malej, tak nikde nejsou sáčky, oplocené plochy pro psy jsou v příšerném stavu a navíc jsou malé, ale hlavně že se furt všude staví dětská hřiště, i když pomalu o 10 metrů dál už jedno stojí 😀…
jestli jde něco i na útulek, to nevím, u nás ho provozuje MP.

Tenurri
Tenurri 24.01.2025, 07:54:17 xxx.xxx.22.64

Jack už má pacenku v pořádku, včera jsme byli na větší procházce, kde mohl být hodně na volno v polích…ale já teď nějak venku trpím. Nachlazení, do toho nejspíš močák a je mi venku příšerná zima…doma rozmrzávám minimálně hodinu. Tento celej týden je nějakej nic moc.

Každopádně jsem čekala, že pes bude jak utrženej ze řetězu, protože v klidovém režimu byl jen na vodítku a moc jsme toho nenachodili, ať nezatěžujeme packu. Překvapil, byl hodnej, reagoval na přivolání a mohli jsme si i trochu potrénovat a dokonce ani neběžel za hrajícími si psy, ačkoliv kdybych byl pomalejší, tak asi vyběhne 😀.

Co se týče druhé polovičky, tak ten taky nebyl nějak extra zvířecí. Teda jako pomazlit jo, ale starat se moc ne. Ale zvládá to dobře, venku s ním taky trénuje, hraje si s ním, když nemůžu, tak s ním jde a občas chodíme i spolu, netroufne si ho teda pouštět na volno, takže s ním chodí jen na vodítku. Nakrmit ho taky zvládne, tak dobrý. Jediný co, tak pořád si zvířátka bere do náruče a chce se s něma muchlat, za psem chodí i do pelechu. Naštěstí náš pes je takovej, že když na něj někdo sáhne tak se může uvrtět blahem, ale několikrát jsem mu vysvětlovala, že pes se v pelíšu neruší, nechmatá se na něj a je to jeho osobní místo, ale vždycky mi odvětí že “ale jemu se to líbí!” na což nemám argument, protože má pravdu 😀 …
u koček to samý, vždycky se rozvalí že “drbej mě víc”.

Willyho (MCO) si bral do náruče tak dlouho, že už u něj takhle i spí. U mě být třeba nechce. Ale já jsem malá a kost a kůže, takže na mně se asi blbě leží 😀…

Tenurri
Tenurri 20.01.2025, 14:12:40 xxx.xxx.239.143

Jen hlásím, že zbytek krevetek je v pořádku. Další z přeživších má mladé mini krevetky. Snad už další ztráty nebudou. Doplnila jsem microsorum, růžkatec a nějaké plovoučky. S rostlinkami už končím a budu jen zastřihávat a dosazovat aktuální stonkovky.

Na poslední fotce mini krevetka na okružákovi 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 20.01.2025, 13:35:14 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 20.01.2025, 13:32:50

Nebo někdo, kdo nemá vůbec tušení a za dva dny ho pojedou vrátit…

Tenurri
Tenurri 20.01.2025, 13:33:59 xxx.xxx.22.64

Nám se včera venčilo trochu nešťastně. 
Dali jsme si ráno společnou procházku s Jackovo psámoškou tervuerenkou, která je v podobném věku a z radosti bylo ouvej. Při hře si nějak pochroumal packu, zakopnul o nějakou díru, oba přes sebe udělali kotoul a bylo po srandě. Nemohl na nohu ani došlápnout.

Dostali jsme odvoz domů, Jacka jsem odnesla do pelíšku a večer to už bylo dobrý, už pobíhal po obýváku s hračkou. Dnes ráno si sem tam kulhnul, když jsme ho vytáhli z auta, do schodů i ze schodů byl odnešen a má klidový režim. Na veterinu to už nevypadá, chodí normálně, ale na procházkování to rozhodně ještě není.

Tenurri
Tenurri 20.01.2025, 12:58:34 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 20.01.2025, 12:51:44

Tak třeba je tyhle hloupý nápady pro příště přejdou…štěňata jsou krásná, ale asi bych je nechtěla ani zadarmo 😀 …

Mě se kolega furt ptá, jestli má náš 10 měsíční pes už konečně “nevěstu” a kdy budou štěňátka… 😀 když jsem mu popsala, že do uchovnění máme ještě daleko a co všechno nás teoreticky čeká, tak se jen divil, že “a to za to budete vše platit?” a dokončil to větou:
“však když řeknete, že se jen zaběhnul, tak je to jedno, ne?” 😀

Asi takto přemýšlí běžný majitel psa. Mají fenu biewera za 25, bez papírů a sami přemýšlí, že si po ní nechají štěně a ten pes neumí ani sedni.

Tenurri
Tenurri 17.01.2025, 07:39:06 xxx.xxx.22.64

Náš MCO kocour na linku vyskočí, ale většinou mu to za námahu nestojí, páč nic nežere 😀…Párkrát tam skočil, když jsme na lince nechali nějaký obal od něčeho - rád se pere s igelitem, líbí se mu jak to šustí a nebo je jen zvědavej, co tam je.

No a jednou jsme dali psí kameru do obýváku, zrovna jsme na rodinné návštevě ukazovali kočky a Willy skočil na linku, tak jsme mu přes kameru vynadali, ať jde dolů. Jeho reakce byla, že si sedl přesně a kraj linky a čuměl do kamery stylem “a co s tím uděláš?” 😀  pak si tam lehnul a dolů rozhodně nešel.

Jinak linka u nás není strategické místo, není u okna a mají vyšší odpočívadla na zdech a na lepších místech.

Tenurri
Tenurri 16.01.2025, 10:38:02 xxx.xxx.22.64

Já se často dohaduju s kocourem. A nikomu za to platit teda nepotřebuju 😀.

Já nevím…tak snad časem asi každej pozná, jak to zvíře s ním komunikuje, co vlastně chce nebo nechce…i můj přítel, kočkami do mého příchodu nepolíbený, pozná, co po něm kočky zrovna chtějí, kdy se chtějí pomazlit, kdy chtějí prudit, kdy si kocour vyřvává lívance… 😀, nebo kdy mu není dobře.

U psa mi to přijde ještě jednodušší, ale i ta kočka má docela dobrou řeč těla a mimiku obličeje.

Na druhou stranu v dnešní době se platí za kde co. Jestli si tohle někdo zaplatí, je to asi jeho problém. To bych si tedy raději zaplatila komunikačky u Lenky Blachové 🙂, kdybych se chtěla něco dozvědět.

Tenurri
Tenurri 16.01.2025, 07:40:54 xxx.xxx.22.64

Tak update: 
Umřelo 7  krevetek, postupně. Jedna už teda cestou domů z burzy. Ty co tam teď jsou vypadají úplně v pořádku, jen jsou spíš schovanější, asi jak jich je tam málo. Je teda pravda, že co byly v novém akváriu, tak se začali svlékat. Je možné, že je k tomu donutily nové podmínky? Našla jsem asi 3  svlečky, které byly evidentně ok, a postupně odpadnuté mrtvé krevetky.

Jedna stihla vypustit mladé, ty jsem viděla včera, minimálně 6 kousků, ale jsou extrémně malinké, je možné že jich tam je víc. Ty vypadají taky úplně v pořádku. U hladiny se taky vůbec nedrží…prostě oďobávají povrchy a pak je najdu mrtvé. Objednala jsem kapičkové testy na NO2…ale zase si říkám, že kdyby byla špatná voda, tak ty malé nové umřou asi hned? Šnekům se extrémně daří (hooodně moc malinkatých okružáčků), i dva clitoni se docela probrali.

Štve mě to. Kamarádka si objednala neocaridiny z eshopu, 4 dny se kodrcaly někde v zásilkovně, hodila je do 14 dnů starého akva a byly všechny v pohodě a to jí odcházely i kytky :/…

Uvidím jak dopadnou tyhle…kdyžtak počkám další měsíc, než pořídím nové.