Aktuálně: 2 201 inzerátů287 549 diskuzních příspěvků20 542 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 10.04.2026, 13:34:50 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.04.2026, 13:05:54

Přesně tak…upřímně v začátcích jsem si připadala jako nekompetentní blbec a naprosto jsem věřila tomu, že to bude tragédie a nikdy se to nenaučí, jelikož ze začátku jsme se posouvali fakt pomalu a ty výsledky prostě vidět nebyly…jeden krok dopředu a dva zpátky.
Vím jak to je frustrující, když ten pes naříká i po pár vteřinách samoty jako by ho na nože brali…u nás byl ze začátku problém i opustit ohrádku když na nás viděl, okamžitě panika a dobýval se za náma. U nás ještě první pes…já hned viděla scénáře, jak nás vystěhují (byli jsme a ještě jsme v podnájmu) nebo že nebudu moct jít ani do obchodu.

No naučil se to. Ale já radit nemůžu, protože jsem měla ten luxus možnosti brát si ho do práce a samotu učit postupně od pár vteřin. Fakt si nedokážu představit jaké by to bylo peklo kdybychom ho po 14 dnech nechali doma i kdyby těch 6 hodin. On byl od mala mega závislák a přísavka a tohle šlo docela pomalu…jednu dobu jsme se zasekli na 3 hodinách a pak začal být nervozní. Nešlo mi jen o zvukové projevy ale i o pohodu psa - on pak pak vůbec neštěkal, ale kníkal u okna a nespal…proto jsme ho začali zavírat na odpočinek samotného do ložnice i když jsme byli doma, aby nebyl takový extrémní mamánek…a kamera jela první půlrok furt.

Tenurri
Tenurri 09.04.2026, 10:20:46 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 09.04.2026, 10:11:52

Jasné, právě nějaká ovoňovadla pro lidi nepoužíváme vůbec (většinu nemůžu vystát krom jemných vůní yankee candle), ale nenapadlo mě, že u produktu pro kočky to bude vlastně to samé…

Nebo jak jsem psala, nikdy jsem nad tím nepřemýšlela a kočky na to byly zvyklé už od chovatelů…

Jen mě mrzí, že jsem to začala řešit až když je kočce 10 let…a vlastně úplnou náhodou, jelikož jsem se  k tomu dostala přes diskuze o robotických toaletách pro kočky.

Tenurri
Tenurri 09.04.2026, 09:22:45 xxx.xxx.22.64

Hezký den,

celý život jsem u koček používala steliva na bázi jílu - Tigerino, Cat magic…většinou i “ovoněné” a vlastně mě nikdy nenapadlo dělat v této oblasti nějaký hlubší průzkum…jelikož to používají jak chovatelé tak i známí.

Jenže mě vůbec nenapadlo (jsem deb*l), že tento druh steliva nebude úplně vhodný pro kočku s respiračním problémem a ještě ke všemu v uzavřeném kočičím wc. Mimo jiné jsem se nějak dostala na skupinu kočkačů, které mají kočky s astmatem a tyto steliva se absolutně nedoporučují. Nevím, jaké jsou na to výzkumy, ale údajně mohou vyvolat astma jak u koček, tak u lidí a i ty “bezprašné” neprošly vůbec nějakými kamerovými testy…krom toho steliva s vůní jsou absolutně nevhodná. Trochu mě mrzí že mě na to nikdy neupozornil žádný veterinář, obzvlášť když jsme respirační problémy u kočky řešily poměrně dlouhou dobu.
(Naše ragdollka má autoimunitní problém projevující se v nosních sliznicích - neustálá rýma a inhaluje denně kortikoidy už pár let)

Jaké jiné stelivo používáte a jste s ním reálně spokojení? Kdyby se moc nevynášelo (bentonit je VŠUDE a ještě se lepí maiňákovi na packy) byly by to rozhodně plusové body.

Koukala jsem na tofu stelivo (ty jsou ale vždy s nějakou vůní) případně na dřevěná vlákna. Tigerino má obojí. Budu objednávat rovnou i nový záchod - otevřený…stejně je umístěný ve skříni.

Tenurri
Tenurri 08.04.2026, 12:26:14 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.04.2026, 11:50:59

jéé, teď jsem si vzpomněla, že máme někde doma mastičku z včelího vosku a čistě přírodní pro lezce na ruce…chodili jsme předminulý rok intenzivně na lezeckou stěnu a fakt to pomáhalo. Jen ji budu muset najít 😀. Jestli teda bude ještě v pohodě.

Tenurri
Tenurri 08.04.2026, 09:28:02 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 08.04.2026, 09:21:00

nemělo by to obsahovat žádné THC…jinak mám s konopnými mastičkami dobrou zkušenost, ale u lidí.

Tenurri
Tenurri 08.04.2026, 09:15:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 08.04.2026, 09:08:17

Koukala jsem na toto:
Ecopets balzám na tlapky - Butyrospermum parkii butter (bambucké máslo), cannabis sativa seed oil, bio hippoaphae rhamnodies oil (rakytníkový olej), bio cera alba (včelí vosk), bio lavandula angustifolia flower oil (levandulový olej).

Budu objednávat ze spokopsa, tak bych tamm rovnou něco vzala.

Tenurri
Tenurri 08.04.2026, 08:44:55 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 08.04.2026, 00:23:37

Sudocrem doma máme, tak to dnes vyzkouším, díky…vetka nám říkala že máme zkusit koupit nějakou přírodní mastičku na tlapky.
Já teď právě vůbec nevím, jestli venku ke konci procházky chodí tak pomalu proto, že je unavený, nebo proto, že ho bolí pacičky…má to jak starou rohovinu.

Mám pocit že si vybral všechny vedlejší účinky co se daly…
Teď ještě kapeme do oka, protože mezi bulvou a okem má moc volného prostoru a snadno se mu tam dostává bordel, takže už měl i zánět spojivek.

Snažíme se to teď vysadit, má už jen čtvrtku ráno a pozorujeme, jestli se nevrátí nevolnosti, nechutenství nebo průjem, zatím dobré.

Dobré je, že už má přes 20kg a je rozhodně radostnější…ještě to není úplně 100% on, ale je to každý týden lepší.

Tenurri
Tenurri 07.04.2026, 21:53:40 xxx.xxx.110.133

Nemáte prosím někdo tip na osvědčenou mast na psí tlapky?

Nevim, jestli je to kvůli kortikoidům, nebo následek předchozího rychlého hubnutí, ale Jack ma úplně rozpraskané a suché polštářky, což ještě nedávno neměl. I takové ty “polštářky” na zápěstí jsou v hrozném stavu. 

Tenurri
Tenurri 01.04.2026, 13:41:43 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 01.04.2026, 13:14:59

Když jsem byla děcko, pamatuju si, že se po vsi vrh rozdal za pár drobných, mnohdy ani ne za peníze, ale za lahvinku, vajíčka, prostě proběhla výměna a kámošům zadáčo…Proto jsem vůbec nechápala, proč jako nemůžeme mít psa i my, když se tu rozdávají v hospodě…

Teď? Stačí, že se to vzdáleně podobá nějakému plemeni (a mnohdy ani to ne) a prodávají se za desítku. Je jiná doba a lidi si snaží nahrabat úplně na všem…bohužel na úkor lidí i zvířat.

Tenurri
Tenurri 01.04.2026, 11:39:50 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 01.04.2026, 10:20:57

No, mě by asi někteří ukamenovali, ale já dávám psovi jído normálně do hlubokého talíře, který pak mrsknu do myčky… 😀
Sice občas zjistíme, že se všechny talíře záhadně přestěhovaly do myčky, která se jaksi sama nepustila, ale to je vedlejší.

Tenurri
Tenurri 31.03.2026, 16:02:22 xxx:xxx.a721:da2
»
Odpověď na příspěvek uživatele BaLu z 31.03.2026, 15:27:44

No, když kouknete na ulici, tak velká spousta psů má špatný náhubek. My třeba na naší kolii nemůžeme žádný padnoucí sehnat, takže musíme za odborníky pro košík na míru.

Jediný relativně dostatečný byl kožený, ale že by dobře padnul bych neřekla. (Ale většina psů nemá čumák dlouhý jako mravenečník 😂)

Tenurri
Tenurri 31.03.2026, 10:40:00 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.03.2026, 10:12:43

Nám zatím proplatili u psa všechno - vyšetření, léky, endoskopii, odběry krve, co se  posílaly do německa, i ošetření na pohotovosti mimo smluvního veterináře. Vyšlo nás to ročně na nějaké 4500 kč. Máme teda PetExperta (dostali jsme tenkrát od chovatelky 3 měsíce zdarma, tak jsme pokračovali). 
Ale neproplácí doplňky (diety, probiotika, atd), testy na alergii, preventivní zákroky, chronické problémy krom prvotního vyšetření, kdy se psovi zjišťuje co mu je a ani rehabilitace nebo fyzio (možná ty vyšší ano, my máme základní). Při založení případu se platí spoluúčast, ale pokud v rámci toho jednoho případu chodíte na kontroly a další zákroky, proplatí už vše, na co se to vztahuje.
Ten “náš” limit plnění je právě 36000 kč a na další rok (od května) nám pojistku zvedli, jelikož jsme ji za toto období vyčerpali celou 😀…teď to vychází ročně cca na 5800 kč (zaokrouhleně).
Zatím jsme neměli s uznáním problém…musím se ale zeptat, jestli teď už nebude Jackovo trávení bráno jako chronický problém 😀…

Tenurri
Tenurri 31.03.2026, 10:07:30 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 30.03.2026, 12:32:41

Naše štěně to mělo stejně, jakmile na nás vteřinu neviděl, okamžitě kvílel…
Je dost možné, že kdybych po 14 dnech musela odejít do práce a on musel být doma sám, dopadne to taky separačkou.

Radu nemám…já byla se psem 3 týdny doma, kdy jsme to nacvičovali a poté jsem si ho brala s sebou do práce…když byla přiležitost, chodila jsem do obchodu, s košem, cíleně to cvičila, ale měla jsem na to spoustu času…poprvé sám několik hodin (3-4?)byl asi až v 5ti měsících…vše jsem sledovala kamerou…když vypadal, že začne být nervozní, odeslala jsem ho přes kameru do pelechu... u nás to fungovalo, hned se uklidnil.

Doma jsme ho zavírali do ložnice, když jsme koukali třeba na film, aby se naučil že s námi nebude 24/7, že i když jsme doma, tak může odpočívat zavřený sám v jiné místnosti → to si myslím že nám pomohlo s posunem hodně…on pak moc neřešil, jestli, když se zavřeli dveře od ložnice, tak jsme doma nebo nejsme…prostě se zavřelo a to znamenalo dobu klidu a nudy 😀…nějak si na to zvykl (plus doma jsou i kočky, takže tam nikdy nebylo hrobové ticho a někoho tam vždycky slyšel).

Beru si ho do práce dodnes, je to náš happiness manažér, má rád kolegy, kolegové mají rádi jeho…děláme si srandu že je to firemní canisterapeut. Doma bývá většinou max sám 6 - 7h, když jdeme na nějakou akci a většinou ve večerních hodinách, takže spí.

Tenurri
Tenurri 31.03.2026, 07:44:51 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 30.03.2026, 20:53:15

Třeba to je dítě, kterému rodiče řekli, že pes bude až si na něj sama vydělá 😀…obzvlášť pokud chce nějaké specifické plemeno.

Nám za poslední rok proplatilo pojištění na veterině 36000 kč…co jsme dali my jsem raději nepočítala, ale pod 20k si myslím že to nebude (počítám do toho i speciální veterinární dietu). Spoléhat na to, že zvířátko bude zdravé moc nejde.

Když jsem si 7 let zpátky brala kocoura stresaře - mainskou mývalí, tak nás stál 14k…no jo, ale s tím, že chvíli po příjezdu domů dostal zánět spojivek a horních cest dýchacích takže jsme za vyšetření, návštěvy a následnou léčbu zaplatili podobnou částku znovu v rámci dvou měsíců 😀

Tenurri
Tenurri 30.03.2026, 10:53:13 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.03.2026, 10:17:07

No a taky…pokud nejdu k veterináři např. jen na pravidelné očkování, tak málokdy je to pod 1000 kč…i u těch koček a je třeba s tím počítat.

Tenurri
Tenurri 23.03.2026, 08:32:44 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 19.03.2026, 13:50:12

Díky za optání.

Minulý týden ve středu měl už skoro 20kg. Maso už nemixujeme na kaši, spíš mu dělám trhané kousky.

Nějaká únava a vedlejší účinky korťáků tam pořád jsou, ale řekla bych že to je asi lepší celkově. Hodně se zklidnil - i venku. Než aby do všeho lítal po hlavě, tak spíš už přemýšlí, u psů si vybírá jestli vůbec chce do kontaktu (předtím by běhal za každým) a mnohem lépe venku vnímá. 

Zítra má chlapec 2 roky 🙂

A ve středu kontrolu, uvidíme jestli dávku zase sníží. Nevolnost ani průjem zatím neměl, tak asi dobrý.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 04.03.2026, 09:17:47 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.03.2026, 18:23:29

Ono stačí, když máte doma kočku. Ty se teleportují neustále pod nohy a lehají si zásadně tam, kde nejvíc překáží…ten pes vám většinou alespoň uhne😄.

Pinďa je krásný štěnítko, ať vám dělá jen radost!

Tenurri
Tenurri 03.03.2026, 11:20:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 03.03.2026, 11:16:34

Tady je od soboty přes den cca 10-12 stupňů…v pátek bylo snad 16…a slunečno. Ráno k 0.

Jen v neděli bylo zataženo, ale zima nebyla. A o víkendu má být zase 15 a slunečno🥰.

Tenurri
Tenurri 03.03.2026, 08:14:24 xxx.xxx.239.143

Konečně je hezky a na sluníčku i relativně teplo 🙂…to se z práce hned procházkuje líp, obzvlášť, když je Jack už i schopný dojít pěšky domů, aniž by se příliš unavil.

Obrázek