Což jsou tedy probiotika, stejně jako fortiflora, nebo probimun, takže vybrat jen jedno z toho.
Od Dromy máme balancer a EPA DHA rybí olej, takže zkušenost s nimi už mám dobrou.
Což jsou tedy probiotika, stejně jako fortiflora, nebo probimun, takže vybrat jen jedno z toho.
Od Dromy máme balancer a EPA DHA rybí olej, takže zkušenost s nimi už mám dobrou.
Na tyhle probiotika jsem koukala, velice je doporučuje i MVDr. Markéta Rybářová, která hodně propaguje osu střevo-mozek…jen jsme vždycky vyfasovali fortifloru a pokračovali jsme v ní…teď mi zbývá posledních pár pytlíčků, tak bych asi vzala tohle.
Dneska jdeme na kontrolu ve 12:00, mám pr vetku i sepsané doplňky, které by se teda eventuélně daly kombinovat, aniž by to udělalo paseku, tak uvidíme, jak dopadne a co nám schválí. Uvidíme co vyfasujeme.
Přes víkend byl dobrý, ale ráno byl zase docela nervózní, roztěkaný a neklidný venku kníkal, když jsem po něm chtěla kousek projít u nohy, protože naproti šel jiný pes…nedával najevo žádnou bolest, ale takto se vždycky chová při nějakém problému/diskomfortu…i na misku s jídlem chvíli koukal a myslela jsme že to ani nesní…nakonec to teda vyluxoval, ale už mi blikala zase červená kontrolka.
Máte někdo zkušenost i s přidáváním nějakých sušených bylinek na zažívání? Nemyslím, že to nahradí léky, ale spíš na podporu.
Já doufám, že najdeme nějaký lék, po kterém nebude mít pomalu všechny nežádoucí vypsané účinky, když už bude muset něco brát trvale.
Ale tak třeba bude stačit nejnižší dávka kortikoidů, na té už potom nehubnul a nebyl tak apatický.
Já jsem poslední týden ve stresu a špatně spím, protože on v noci teď občas nervózně popochází, potom slyším, že mu skučí v bříšku, furt mlaská tak čekám to nejhorší. Probudí mě už jakýkoliv pidi zvuk a s hrůzou se budím, že je mu zase špatně, i když on spí a “bordel” dělá kočka.
Tak za zeptání nic nedám…
Předtím mi vetka říkala že koukala i na nějaké šetřnější léky, že bychom to ale řešili až kdyby se zase horšil.
Nejsou to léky na kožní problémy?
Tak my zase poputujem na veterinu, i když je na vařeném, tak se to opět vrací, nepomáhá ani dieta, je to jak na houpačce…bolení bříška, nechutenství, hlasité zvuky v trávícím ústrojí, neklid…zatím nezvracel, ale to proto, že jsem mu dávala famosan, jinak venku obsesivně žere poslední týden trávu. Je vidět, že mu není úplně dobře…nevím jestli to vyvolal poslední průjem (ten už nemá), ale od té doby se to začalo objevovat.
Byl asi tři týdny bez kortikoidů, na 100% je vrátí. Jsem z toho docela špatná.
Mně lidi říkali, že až si pořídíme psa, tak nebudeme nikam moct jet…no, naopak můžu na dovolenou se psem 😀…s kočkama to moc nejde.
Ale my nějak do zahraničí nejezdili ani před Jackem. Mně se to líbí třeba na 2 dny ale pak bych už jela domů…Já si na dovolené obecně vůbec neodpočinu a velmi špatně spím. Upřímně bych asi i řekla, že jsem někde na spektru, protože špatně snáším změny, potřebuju mít svůj režim a dovolená mě vždycky úplně vyždíme už jen tím cizím prostředím a lidmi😀…
V práci nechápali, že potřebuju vždycky tak 2 dny dovolené navíc na dekompresi, kdy jsem prostě jen doma a snažím se vrátit do normálu a jsem schopná prospat první noc doma 12-13 hodin…a po návratu jsem vždycky extrémně unavená prvních pár dní a je jedno jestli jsme se váleli na pláži, nebo lezli po horách. Myslela jsem, že to tak mají lidi normálně, ale prej ne 😀. Nikdy jsem nechápala, jak si může někdo na dovolené (a obzvlášť v zahraničí) odpočinout.
S tím nemám moc dobrou zkušenost…zkoušeli jsme toto stelivo, když byla ještě kotě a přišlo mi, že jí to dost vadí na packy, nechtěla do toho moc chodit a pokud měla jinou možnost, šla vždy jinam…je možné, že ty krystaly teď nejsou tak nepříjemné na tlapky…už ani nevím, co to tenkrát bylo za značku.
Bude to potřeba vše vyzkoušet…
Musím říct, že mě to kvůli IBD a vysazeným korťákům docela vyděsilo…ale po zamyšení ty projevy neodpovídaly žádným předchozím stavům…takže dokud nezvrací, nebolí ho břicho a netrpí nechutenstvím, tak asi netřeba úplně panikařit…
Díky, diadog pořídím…samozřejmě to vždy přijde ve svátek, o víkendu, nebo v noci, že jo 😀
No, taky mi to přišlo divné, ale nic jiného neobvyklého nedostal a venku nic nesežral…leda že by to byl nějaký moribundus, nebo to samotné maso nebylo ok…ono kdyby se to v sobotu do večera nezlepšilo, jeli bychom na pohotovost, ale po zlepšení to už na pohotovost nebylo.
Zase si říkám, že na nějakou virovku/bakterální infekci by ale aptus taky asi nezabral…no nevím…nikdy takový šílený průjem neměl.
My byli celý prodloužený víkend doma. Jack dostal v pátek průjem a v noci z pátku na sobotu se to zhoršilo, pokadil se v pelíšku. Chodili jsme od 3 ráno asi do 10 skoro každou hodinu ven, šla z něj prakticky jen voda…
v pátek enterozoogel nezabral, takže jsem v sobotu ráno sháněla smectu, tu měli jen ochucenou pro děti a tu Jack plival ven, vůbec to nechtěl a většina smecty byla na mě, psovi a na koberci…něco jsem do něj dostala, ale asi nestačilo, takže jsem dopoledne na radu kamarádky jela pro aptus attapectin, ten teda nakonec zabral a na pohotovost jsme nemuseli…jedl pak jen rozvařenu rýži s mrkví (a s vodou, takže taková polévka), až včera dostal i trochu kuřecího.
Včera už to bylo skoro dobré (bobek měl i tvar a za celý dne šel 2x), čekám co dneska, jestli budeme muset na veterinu pro nějaká antibiotika, nebo ne.
Kortikoidy už nebere, ale na druhou stranu si nemyslím, že to s jeho diagnozou souvisí…až na ten průjem byl úplně v pohodě, veselej, tahal klacky, chuť k jídlu měl, nezvracel…nejspíš dietní chyba - koupila jsem v akci celé kuře někdy ve středu a udělala z něj vývar, protože kupujeme vývary od marpu, tak mě nenapadlo, že by mu to mělo vadit. Dala jsem ho do lednice, posbírala z hladiny tuk a do misky jsem mu obírala maso a zalévala to tím vývarem + příloha…buď se tam zatoulal nějaký kus kůže, nebo mu vadil vývar jako takový…zkoušet to už nebudeme.
To já nemyslela tak, že by ti psi byli zlí, je pro ně normální hlídat si svoje, jen já takového psa vlastně nemám, nevím ani, jestli by mu vadilo, kdyby přišel zloděj 😀…v rodině přítele mají něco špicoidního a potom biewera, obé je vítací.
U chovatelky jedna z kolií byla taky echt hlídač (měla doma 3) a říkala nám, ať na ni nesaháme, že cizí lidi nemá ráda. Matinka Jacka byla v pohodě, té ani nevadilo, že jí ochmatáváme dvoutýdenní štěňátka 😀.
A kamarádi mají pohodové psy v tom smyslu, že taky nejsou vlastně vůbec hlídací…a to jedna je čsv a z té jsme měla respekt, jen ona je taková že se jde pomazlit a je jak hrom do police. Naposledy jsem od ní dostala čelo pod oko 😀.
Já na tohle nejsem třeba vůbec zvyklá, Jack si myslí, že každá návštěva přišla za ním a musí být někdy vykázán do pelechu, aby moc neotravoval a nenosil návštěvě pořád hračky 😀…kočka si myslí to samé a hned se ke každému lísá, zato pro kocoura je návštěva noční můra, někam si zaleze a člověk o něm celý den neví.
Obecně jsem asi i od kamarádů zvyklá na přátelské hafany…ke kamarádce jsem na základce a střední chodila jako domů a to měli na zahradě puštěnou ovčandu, tenkrát mě nad tím ani nenapadlo přemýšlet, ale my se znaly od štěňátka a já u nich trávila pomalu víc času než doma.
To je až po těch 30km vedle koně 😀
Jako neschvaluju to, ale zase těch 5k asi stěží pokryje vůbec náklady na štěně, pokud budou normálně naočkovaní, odčervení a nekrmí je nějakým shitem ze supermarketu.
To že si nutně potřebovali namnožit vořechy je druhá věc.
Tak si počkáme skoro měsíc, prý na to paní doktorka potřebuje zhruba hodinu a bude se dělat celý geriatrický profil (rentgen, sona, idexx krev) + zuby…
ptala jsem se sestry, jestli tam je i štítná žláza (kvůli hypertyreoze), řekla mi, že se potom domluvím s paní doktorkou (jdeme ke “kočičí” veterinářce).
Můj otec byl a je těžký alkoholik, navíc cholerik. To, že jsme nechodili s bratrem s viditelnými modřinami ale neznamená, že jsme měli hezké dětství a že si neneseme oba následky do dospělosti.
Nedělám si iluze jaké podmínky musí takové děti mít a jak moc je to poznamená do konce života. Ani to nemusí být vrácené děti od pěstounů, ale takových dětí trpících a vyrůstajících v nevhodném prostředí o kterých se ani neví, nebude úplně málo.
Vyskočilo to na mě včera na sockách, bylo mi z toho úplně úzko a zle…
Příšery prý neexistují…no, já si myslím, že jo, jen se maskují jako lidi.