U nás teď sněžilo asi 5 minut a konec. Lehce se to všude jen oprášilo a očekávám, že za dalších 5 minut bude prd 😀
U nás teď sněžilo asi 5 minut a konec. Lehce se to všude jen oprášilo a očekávám, že za dalších 5 minut bude prd 😀
Asi záleží na prodavačce, tahle mi to nejdříve rozmlouvala, že to je parazit a že jich tam za chvíli budu mít stovky a nic tam jiného nepřežije…a když jsem se nedala, tak mi pak pomalu nabízela všechny, že se toho chce a nemůže zbavit 😀.
Prý se hodně množí jen když se fláká údržba a překrmují ryby…když nemají nadbytek, tak drží normální stavy. Ale to teprve uvidím. Zatím by se mi jich hodilo i víc. Počítám, že tak za měsíc bude mít kamarády 😀. Se tam asi příště skočím zeptat i na levatku - zatím jsem si dotáhla jen sterilní rostlinky bez šneků.
Já bych časem chtěla větší akvárko pro sekavce…ty pruhované příčnopásé. A k nim nějaké hejnovité menší rybky - dania nebo razborky…
ale taky bych chtěla terárium s agamou, takže se asi budu muset rozhodnout 😀…obojí by mi doma rozhodně neprošlo 😀…
Díky…nějak mě to chytlo a dost času jsem o svátcích trávila hltáním akvaristických článků, návodů a tipů 😀 …Už teď vím, že pokud mě to teda nepřejde, tak bych jednou chtěla větší rostlinné akvárium. Bohužel (nebo naštěstí?) se do současného bytu nikam velké (cca 200l) nevejde.
Baví mě do toho koukat, i když tam je zatím jen jeden šnek…a kočky evidentně taky 😀
Jako ten samý, co na fotce?
Nevím, jestli chápu otázku 😀…
Nene, tohle štěňátko mám doma od května, přímo od chovatelky.
Ale někdo tu kraťandu sdílel, to je pravda. Jen myslím, že byla trikolorní.
Update po 16 dnech. Akvárko žije, už má prvního obyvatele - nechala jsem si ve zverimexu vylovit jednoho okružáka (paní prodavačka se málem křižovala, jak si to dobrovolně můžu vzít 😁).
Zítra budu mít nějaké další rychlerostouci stonkovky, které ještě zasadím.
Vše se zatím chytlo hezky. Tráva vepředu začala vyhazovat šlahouny a leze do koberce😁. Mech nevypadá nic moc. Byl už trochu hnědý když přišel, ale jak se do toho chytl bordel ze substrátu, připadá mi to horší. Na kořeni je bordel, co kořen vypouští. Prý to samo časem zmizí. Chudák šnek nestíhá (docela mě překvapilo, kolik takové malé zvířátko vyprodukuje odpadu…první den jsem se vyděsila, co to tam je za divné točité věci. No byly to 💩). Kvůli zásobnímu substrátu jsem měnila část vody co cca 3 dny.
Nakonec jsem pořídila i dodatečně wrgb světlo. Je slabší, se stmíváním, svítí 8h (méně ten jeho časovač neumí)…silnější 10W aktuálně svítí jen 5h. Řasa zatím není (nebo jsem si nevšimla), ale “prach” ze substrátu je stále peklo. Některé rostliny jsem musela přesadit, protože jsem je napoprvé zasadila ne úplně dobře a zase ty částečky byly úplně všude.
Dodatečně přeji všem vše nejlepší do Nového roku. Doufám, že jste všichni přežili silvestrovskou apokalypsu ve zdraví.
Přes volno jsem tu nebyla a nemám čas vše číst.
Jinak u nás se Silvestr prospal. Kdyz to bylo kolem půlnoci nejhorší, tak se Jack probudil, zvedl hlavu, kouknul na nás a zase si lehnul, že se teda asi nic neděje. Kočky to samé.
Je pravda, že přes den měl cca 3,5h procházku s brašulí a doma odpadnul. Probudila ho až večer vůně chlebíčků 😁.
No a od včera začal poctivě zvedat všude nohu, očůrávat stromy a rozhodl se, že už je to velkej chlapík a začal “táhnout” za holkama. Na Štědrý den měl 9 měsíců.
Ono se to nezdá, ale už se tam prakticky nic moc nevejde. Měla jsem problém tam zasadit i ten větší echinodorus. Na hladině plave salvinia natans.
K filtru jsem pak nacpala ještě rychle rostoucí stonkovku. Nevim už co, kupovala jsem to narychlo v akvaristice, asi nějaká hydrophila. Ono tam je kytek dost, jen je většina malinká (některé přišly v in vitro kelímkách). Ty šneky tam chci dát po Vánocích.
Snad si na to vzpomenu 🙂
Tak zatím takto. Včera večer založeno.
Sázení rostlin byla bolest a mám pocit, že jsem se přiotrávila lepidlem na dekorace. Od rána mě bolí příšerně hlava 😄.
Tady asi moc nepochodíte…nebo jinak. Ti, co sem přispívají jsou naopak zodpovědní.
Já bych třeba nenechala nikdy běžet psa k cizímu člověku. Možná zkuste spíš FB, už se tam dá přispívat do skupin i anonymně 😀
No, ja mam za to, ze dostat se do Apple je mnohem mnohem náročnější a běžnej člověk se na cizí účet opravdu nedostane.
Z toho důvodu bych nechtěla android.
Spíš mi šlo o to, že dost starších lidí ma bankovnictví v pc, ale zároveň klikají na počítači a Facebooku na kde co…a jsou ideální adepti stáhnout si do pc nějakej bordel.
Nešlo mi o fyzické odcizení dané věci. Pro mě je stále víc pravděpodobné že by mi někdo ukradl peněženku s kartou, než mobil.
Já měla před tímto 7 a v zimě se mi stávalo běžně, že mi to nebralo “touchID” přes otisk prstu. To bylo docela otravné. Taky se mi to podařilo na chvíli zablokovat 😅…
Ale i to, že si Apple pamatuje hesla, nebo že si díky cloudu můžu nechat vygenerovat “maskovací” e-mail je super.
Je blbe, ze kdybych ztratila telefon, jsem nahraná…a kdyz bych ho zapomněla doma tak jsem taky jako bez ruky…ale to se mi stalo jen jednou omylem. Bez telefonu neodcházím. Po tom co jsem si jednou zabouchla dveře když jsem šla s odpadky a klíče i telefon zůstaly doma a já musela jít do prace pro klíče přítele. 🫣
Já si zase nedokážu představit nemít kartu v mobilu…platím už prakticky jen telefonem, většinou nenosím ani peněženku, kde tu kartu mám fyzicky…a hotovost prakticky taky nevedu, pokud ji vyloženě nepotřebuju a to mě tedy dost obtěžuje, že si musím jít ty peníze vybrat 😀…
Celkově si nedokážu představit nemít ajfoun a to jsem ho dřív strašně nechtěla…mám 13 mini, krásně fotí, zvládne i pohybovky zvířat, aniž by to byly rozmazané fleky. Akorát mi vadí, že apple přestal dělat “mini” verze…potřebuju telefon, co se mi vejde do kapsy.
Edit: vlastně mi přijde bezpečnější mít bankovnictví v mobilu, než na počítači. a když něco objednávám přes eshop, platím prakticky jenom přes applePay, pokud ta možnost je.
Ano, objednala jsem ten set a k tomu jiny filtr, jak jsem psala výše.
Jestli budu vyměňovat i osvětlení, tak se to asi moc nevyplatilo cenově 🤭…ale uvidím.
Tak mám objednáno…zítra to snad dorazí. Brala jsem rostliny, které měli skladem. U jedné jsem se nejspíš uklikla a vzala jsem omylem jinou…a taky je dost možné, že toho budu mít moc 😀…
mám:
Cryptocoryne willisii
Bucephalandra sintang
Echinodorus tenellus (tady jsem se asi uklikla, protože je náročnější, než jsem koukala původně)
Echinodorus Hot Pepper
dva anubiasy
plovoučku Salvinia natans
mech Vesicularia dubyana
a kobercovku, která nevím jestli úplně půjde: Hemianthus callitrichoides
Chybí mi nějaká rychle rostoucí stonkovka…objednávala jsme to v neděli skoro v 11 večer a nějak jsem na ni zapomněla, chtěla jsem limnophila “přesličku”…zkusím něco sehnat zítra, nebo pozítří po plzni…podle toho kdy mi přijde objednávka.
Možná to bude moc guláš, nemám vůbec představu. Počítám s tím, že to asi budu časem ladit a upravovat, dle toho co tam půjde.
Když nešel sníh k nám, tak jsme si o víkendu zajeli za sněhem my😂.
Tak si dejte chvilku pauzu a uvidíte, jestli vám to bude, nebo nebude chybět. Ono je to někdy fajn…
Mám období, kdy sem občas přispívám, kdy sem nepříspívám vůbec a jen si něco přečtu (v práci většinou 😀, když potřebuji na chvíli vypnout) a taky sem tam období, kdy sem nejdu vůbec…většinou tedy vůbec nevím, co se tu děje za dramata..do spousty vláken vůbec nechodím, protože mě to nebaví a tam kde mě to baví se zase většinou tolik nepřispívá.
A to s těmi flaškami od okurek…když jsem chvíli pracovala ve zveráči, tak mě těch rybek bylo fakt líto. S čím lidi chodili, do čeho je chtěli narvat. A i jak ty bety musely žít týdny v miniaturních kostkách bez čehokoliv - často chytaly plísně, kolegové je překrmovali, dávali tam kohoutkovou vodu bez jakéhokoliv ošetření a podobně ☹️. A zároveň mě docela bavilo starat se o ty akvária, alespoň v rámci možností a schopností.
Tam mě napadlo, že bych si akvárko pořídila a nějakýmu beťákovi udělala hezkej bejvák…tak snad se zadaří.