No já se docela děsím toho, že by měl mít nějakou dietu, protože ten s prominutím blbeček nic krom “svých” granulí jíst nechce…je to věčný boj, můžu si za to ale sama, nechala jsem ho si vymejšlet, když byl mladej a tak nějak jsme časem skončili u toho, že jí jen pár druhů granulí a jen určité příchutě…kapsičku, konzervu, maso do tlamky nevezme. On měl nějaké zažívací potíže v pubertě a musel být asi tři měsíce na veterinárních granulích a pak nechtěl jíst skoro nic, už se nám ho nepovedlo přemluvit, že má jíst “mokré” krmivo. Syrové maso teda nechtěl nikdy.
…má na vše dost radikální názor a dokud nedostane “svoje” tak ječí jako by ho na nože brali. Je zvyklý mít celý den nasypané granule, takže nic jako krmení v určitý čas neexistuje a když jsme se to snažili zavést, abychom přešli na mokré krmení, tak začalo peklo…a on je tvrdohlavější než já…a bohužel, když je frustrovaný, tak si vybíjí frustraci n druhé kočce, takže se zase vrátil bufet a byl klid, mír a pohoda. Kočka dostává applaws nebo cosma konzervičky, ta nic moc jiného taky nesní (+ granule).
Když jsem mu dávala granule (část) do interaktivních hraček, tak byl taky ultimátně nasraný, že musí něco dělat aby se víc najedl a nemá volný bufet…prý enrichment, to jo 😀. Psala jsem to chovatelce a prý je to celý tatínek.
Tento týden ho objednám, čekám ale až se nám vrátí auto ze servisu.