Aktuálně: 2 201 inzerátů287 549 diskuzních příspěvků20 542 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 02.03.2026, 12:08:21 xxx.xxx.22.64

No, zkusím obejít nějaká řeznictví, ale většina je řetězcová, nebo zavírají v době, kdy já končím v práci. Další komplikace je, že některé asi neberou karty (hotvost prakticky nevedu, ale tak to se dá vyřešit výběrem, když bude potřeba).

V makru mi vyhovuje, že se s nikým nemusím bavit a nikdo mi nefuní na krk u pultu, že nevím co chci 😀 … ale jako levné to není…za 1,5 kg hovězího libového válečku jsem dávala nějakých 600…

Já teda obecně nemám co se týče masa zase tolik představu o cenách, jelikož u nás se z masa zase tolik nevaří a když jo, tak kuře, nebo koupím mleté na boloňskou zabalíčkované v supermarketu…

Nebudu lhát, ze začátku jsem byla trochu v šoku, jelikož se všude píše, že maso pro psa vyjde levněji než granule…no ono asi záleží jaké maso a odkud🤭…

Vetka nám třeba doporučovala králíka…no, jako ok, ale kde ho mám koupit to fakt nevím. V makru mají malé balíčky za docela hodně peněz…v mletinách pro psy zase bývají kosti…kusové králičí maso pro psa jsem ještě neviděla 😀. Kupovat králíka z farmy, to se asi nedoplatím. V rodině a po známých nikdo není chovatel zvířátek na maso, vrchol jsou slepice na vajíčka…a i dkyby museli bychom ho dostat “pultově připraveného” protože stahovat něco z kůže, tak to nedáme asi ani jeden.

Ale tak já se v tomhle fakt blbě orientuju. Upřímně, si připadám trochu jako debžot, jelikož jsme tyhle druhy masa nikdy nemuseli nikde shánět ve větším množství a jinde než v marketu jsem maso nekupovala. Ale to je spíš jen takový povzdech.

Na ty Nýřany mrknu, díky

Tenurri
Tenurri 02.03.2026, 08:55:01 xxx.xxx.22.64

No, my barf zkoušeli, pes po něm blil a bylo mu špatně - překyselení žaludku. Potom začal blít pro jistotu i na granulích. Takže krmíme teď vařeným a máme klid…ale zase, já nemám zdravého psa, ale psa s (nejspíš) autoimunitním problémem, takže to je taky něco jiného.

Ale znám nejednoho člověka, kterýmu se u psa spustil nějaký problém po snaze barfovat…některým psům to sedět nemusí.

Abych byla k tématu, brity bych teda nekoupila.

A ten dotaz k alergii na mléčné výrobky…k tomu nejsou potřeba hypoalergenní granule ne? Nebo jsem si nevšimla, že by v granulích byly použité mléčné výrobky…

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 10:38:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 27.02.2026, 10:03:49

tip dobrý, ale nevejde. Vlastně vůbec netuším, kam bych ho dala (nebo nábytek navíc obecně). Máme relativně malý 2kk…

Sice se budeme stěhovat do vlastního a většího, ale to až tak za 2 roky, teprve se to staví 😀. máme v plánu koupit větší lednici s větším mrazákem, ale opět, sem se nám větší přístroj nevejde, takže to musí počkat.

Vím že v Plzni nějaký barfshop je, ale nebyla jsem tam, tak zkouknu co tam maj - dle eshopu mají paex, falco nebo vetamix a spíš mletiny.

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:38:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 27.02.2026, 09:38:09

Z Plzně, maso bereme v makru.

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:22:17 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.02.2026, 09:18:40

Toho jsem se upřímně docela bála, že to bude pochybné kvality. Ale ono asi záleží odkud.

Jako ve velkém se to asi vyplatí, problém je, že v bytě nedisponujeme úplně velkým mrazákem, takže zvládnu koupit pro psa do mrazáku maso tak na týden, aby se to tam vešlo.

Tenurri
Tenurri 27.02.2026, 09:00:35 xxx.xxx.110.15

Zrzavci: 
díky za nabídku, ale to já ani manžel nezvládneme, můžu se podívat v makru, minule jsem tam zvěřinu viděla, ale čekala jsem že to bude dost drahé, tak jsem to zas tak moc nezkoumala. V něčem jsme prostě už echt měšťáci takže si musíme připlatit za “naservírované” maso na pultu. Zvěřina by měla být taky dietní.

K tomu jídlu: 
Dostává krůtí prsa, kuřecí prsa, zkusili jsme do toho vařit už i pár kuřecích srdíček (krůtí jsem nesehnala), hovězí zadní váleček. To hovězí mu na porci míchám i s drůběžím, nemá jen čistě hovězí. Zkusíme asi pomalu přidávat i maso ze stehna, ne jen prsa…

Ve vodě po uvařeném masu mu pak uvařím i vločky (včera jsme zkoušeli i bulgur). Většinou má dvě přílohy, podle toho jak to vyjde. Brambory/batáty s mrkví nebo rozvařenu rýži s mrkví a k tomu ty vločky, když zrovna jsou - uvařené na ovesnou kaši. 
Všechno mixlé, většinou třeba i se spařeným špenátem.

k tomu sem tam piškoty, bílý jogurt s nastrouhanou okurkou (má rád okurky) nebo s trochou nastrouhaného jablka….prostě co je po ruce zrovna.

Včera dostal už i ten dromy balancer a trošičku DHA  + EPA omega3 oleje (o dost nižší dávku zatím než je uvedená).

Postupujeme dle instrukcí vetky a novinky přidáváme pomalu a postupně. Alergii sice údajně žádnou nemá, ale už z dřívějška vím, že třeba banán a dýně = 100% průjem.

A rozhodit mu teď něčím zažívání by nebylo vůbec dobré.

Tenurri
Tenurri 26.02.2026, 16:00:28 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 26.02.2026, 15:59:06

rohlík asi v pohodě, vetka říkala ať zkusíme přidat třeba i těstoviny.

Tenurri
Tenurri 26.02.2026, 15:45:23 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 26.02.2026, 15:29:21

No, my tedy doma moc nepečeme a když už, tak rozhodně ne kynuté věci, to nedopadlo nikdy moc dobře…max něco, kam se nasype kypřící prášek 😀. Kupujeme olz vánočku, to nevím jestli je pro psa úplně vhodné…ale nikdy jsem složení moc nezkoumala…

Tenurri
Tenurri 26.02.2026, 14:22:49 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.02.2026, 14:14:01

my jsme si zatím moc netroufli dávat mu věci, které “nezná”, teprve jsme teď začali pomalu přidávat sem tam piškot, jogurt. 

Z tuňáka si myslím, že se po…, ale je fakt že jsme zkoušeli kdysi dávno jen péct psí mlsky z konzervovaného, syrového tuňáka kupovat opravdu nebudu 😀. 

Edit: kdyby dál hubnul, mám v plánu najít nějakého psího výživáře (a ideálně aby byl zároveň i veterinář) a konzultovat jídelníček na míru přímo s ním, ale nemám na nikoho úplně kontakt.

Tenurri
Tenurri 26.02.2026, 14:18:38 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 26.02.2026, 13:51:54

sono se dělá při kontrole teď běžně. Střeva vypadají mnohem lépe než minulou návštěvu. Dle vetky hubne kvůli vysoké dávce léků.
Hodnotnější jako v počtu kcal na porci, nebo takhle, já se explicitně ptala na kalorie, protože jsme s manželem hledali na netu nějakou orientační kalorickou tabulku pro psy a ty kuřecí a krůtí prsa nám vyšly dost chudě s tím, že by musel dostávat větší množství, což už je ale při jeho diagnoze zase problém.

Tenurri
Tenurri 26.02.2026, 13:05:04 xxx.xxx.22.64

Včera kontrola,

pořád jde váha dolů, ale mnohem méně…teď za týden a dva dny šel dolů o cca 400g. 

Snížila se dávka léků na tři čtvrtiny tabletky 2x denně jak kortikoidů, tak prášků proti bakteriálnímu přerůstání.

Vetka doporučila přidávat “hodnotnější” maso, takže jsme včera jeli koupit libové zadní hovězí a pomalu zkoušíme přidávat i různé přílohy. Ono taky krůtí a kuřecí prsa nejsou kaloricky nic moc.
Dnes přišly i doplňky od dromy.

Jinak aktivní je už tak nějak normálně, takže i přes tu ztrátu váhy to beru pozitivně, protože pocitově se hodně zlepšil…ale ty propadlé tvářičky jsou teda k pláči…doufám, že už se to konečně otočí a začne alespoń trošku přibírat, nebo alespoň přestane na váze ubývat.

Má teď cca 300-350g porce 4x denně + sem tam piškot za léky. Občas dostane kašičku nebo jogurt navíc do lízací hračky.

Zkoušeli jsme mu dávat i 400g 4x denně, ale tam už bylo vidět, že mu je spíš těžko od žaludku….

Tenurri
Tenurri 24.02.2026, 08:32:27 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 24.02.2026, 08:04:04

Napadlo mě úplně to samý, když jsem viděla tyhle dvě fotky 😀

Tenurri
Tenurri 23.02.2026, 08:18:30 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.02.2026, 08:04:42

Tady hypnotizoval svoji misku 10 minut na balkoně aby to vychladlo a mohl dostat večeři 😅…

Týrání.

Edit: má to vše rozmixované na kaši 🙂

Obrázek
Tenurri
Tenurri 23.02.2026, 08:13:45 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 23.02.2026, 08:04:42

Řekla bych, že znatelně lepší. Jako jo, rychleji se unaví a nelítá po louce jak pošuk ani nedělá ty svoje bolíbený kolečka a liščí výskoky k myším dírám, ale už není smutný a bez života. Jsem ráda, že zvládl být hodinu a půl venku a nesedal si, že už nemůže a nikam dál nejde (měli jsme v záloze manžela s autem, kdyby náhodou to na něj bylo moc, tak by pro nás dojel 😀).

Každopádně nepřeháníme to nějak s aktivitou, ale ten pohyb je potřeba (pro oba 😀).

Někdy od pátku má už jen vařené a řekla bych, že mu to opravdu sedí.

Tenurri
Tenurri 23.02.2026, 07:40:13 xxx.xxx.239.143

U nás bylo o víkendu pod mrakem, kolem 8 stupňů. Sem tam poprchávalo, ale stihli jsme hodinku a půl, kdy bylo relativně hezky…šli jsme až kolem 16:00 a venku jsme nikoho nepotkali, Jack měl louku pro sebe 😀…

A já o víkendu konečně stihla dát balkon do pucu a (snad) zlikvidovat na bambusech kolonii vlnatek i když jsem u toho málem umřela znechucením.

Tenurri
Tenurri 19.02.2026, 14:15:48 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 19.02.2026, 14:10:36

Já doufám, že když úplně vynecháme granule a jakékoliv tvrdé pamlsky, tak to snad bude dobré, až se mu teda teď to trávení trochu spraví.

Na tom vařeném vždycky hezky prospíval…

ale uvidíme. Taky jsem měla smíšené pocity…radost, že nemá žádnou alergii, ale obavu z toho, že to je teda autoimunitní a může se to chovat jakkoliv…

Vetka říkala, že přístí týden zkusíme o něco snížit tu dávku korťáků, že by to už mohlo klapnout a navíc by měl na o něco nižší dávce i lépe přibírat.

Tenurri
Tenurri 19.02.2026, 14:09:38 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 19.02.2026, 14:06:03

My jsme brali bohemia hovězí, nebo od sokol Falco jako nouzi, když jsme nějak zapomněli na maso, nebo nebyl čas uvařit…a ty tehdy byly ok a žádný problém na nich neměl.

Tenurri
Tenurri 19.02.2026, 13:29:52 xxx.xxx.239.143

Máme to i s exotickým masem a koukám je tam kde co. Proto to stálo 10k.

Zatím budem pokračovat kuře/kruta a brambory, mrkev, batáty a mixnu mu do toho třeba špenát.

Samo vše na kasičku zatím.

+ jsem konzultovala i nějaké doplňky u dromy.

Obrázek Obrázek
Tenurri
Tenurri 19.02.2026, 13:18:39 xxx.xxx.239.143

Máme výsledky z alergií

dle výsledků nemá alergii žádného stupně vůbec na nic, takže je to autoimunitní problém.

Dobrá zpráva je, že mu můžeme vařit prakticky cokoliv, jen vetka apelovala, ať je to libové maso a málo tučné potraviny

Tenurri
Tenurri 18.02.2026, 11:04:58 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 18.02.2026, 10:50:10

Kupuju buď zoohit, nebo spokopes ty balení po 12, ale u veta mě vyjde asi o 2kč/kus levněji, jen jich nemají většinou tolik, abych jim vybrala celý sklad.

Našla jsem taky levnější, ale na nějakých neznámých eshopech, takže jsem to neriskovala (ale to je můj problém, že jsem ohledně cizích eshopů paranoidní). Teď máme zásobu asi na 14 dnů a pak už snad nebudou potřeba a budeme vařit. 

Důležité je, že přidané teď má v podobě přílohy, po které by teoreticky mohl přestat hubnout. Nevím, dokud ho v pátek nepůjdeme zvážit.