Vypadá to jako AI překlad. Bude to nejspíš podvod…takhle nikdo nepíše 😀
No a nebo si to nějaký cizinec nechal AI přeložit a podvod to není, ale je to zvláštní.
Vypadá to jako AI překlad. Bude to nejspíš podvod…takhle nikdo nepíše 😀
No a nebo si to nějaký cizinec nechal AI přeložit a podvod to není, ale je to zvláštní.
Já se sem připíchnu. Teď jsem řešila ve venčícím vlákně, že náš pes po syrovém mase žere hodně trávu a tedy má nejspíš překyselený žaludek, což “hmm” psala, že právě je tím syrovým masem.
“maso provokuje tvorbu žaludečních kyselin, tak by to i sedělo, že mu není dobře”
On po tom, co žere trávu, tak taky většinou i další den nechce moc žrát, zvrací žaludeční šťávy (myslela jsem, že z hladu).
Já jak kombinuju granule i maso (ne v jedné dávce), do toho venku vše olizuje a ještě puberta, tak vlastně netuším…
ale po syrovém mase právě žere tu trávu o dost víc, než když má jen granule, nebo granule s konzervou, nebo vařené maso…
Jack vždycky dostane úplně hysterák, když kadí a ty stébla trávy se zaseknou napůl vevnitř a napůl venku.
A co tedy s tím? Dávat mu jen tepelně upravené maso?
Jinak Jack se pase i na kočičí trávě na balkoně (to je myslím šáchor). Nejvíc žere trávu když dostane syrové maso, to dostává teď prakticky jen kuřecí křídla a srdíčka, sem tam něco z krůty co mám aktuálně nabalíčkované v mrazáku. Vepřové jsem zkoušela jednou, z toho byl mega průjem. Hovězí teď nevím, to jsme dlouho syrové neměli. Kuřecí prsa mu vařím. Nám právě veterinářka říkala, že ho nemáme nechat tu trávu nějak víc jíst, že z toho pak zvrací a že pokud je to třeba 2x do měsíce (zvracení), tak by to neřešila, že to je normální (to nám říkala už dřív).
Jenže stejně jak mu nejsem schopná zakázat pít vodu z řeky, tak mu nejsem schopná ani zakázat jíst trávu, obzvlášť když je na volno a to bych ho musela “buzerovat” furt.
Plus jak jsem psala tak frustrovaně žere trávu i když jen neví co se sebou 😀 …
Uvidím jak se to bude nějak vyvíjet do konce týdne a kdyžtak ho objednám. Včera na veterině byl, ale na očním. Šli jsme zjistit, jestli mu zmizela persistentní pupilární membrána, kterou měl diagnostikovanou od pana Beránka před odběrem. Tak ji pořád má, naštěstí tu nejméně špatnou variantu a neměla by mu nijak vadit.
Má tu iris-iris PPM, prý jsou i horší varianty, které se přichytí na jiné části oka a můžou poškozovat zrak.
Díky, ono to asi zní, že furt něco děláme, trénujeme a furt někde jsme 😀…to není pravda, jen ty běžné věci sem nedávám. Většinou jsme (já) v týdnu po práci líní, tak jen procházkujeme, já potřebuju taky vypínat 😀. A o víkendu taky často jen chodíme po loukách a lesích a přibereme brašulku, oni si vyhrají a pak procházkují a vyčuchávají myšky a imitují polární lišky při “lovu” 😀…vzhledem k tomu, že jsou jak stádo slonů, tak všechny myšky bezpečně zmizí hned jak přijdem někam na louku…
Naopak kolem mě jsou se psama mnohem aktivnější než já, mám oproti nim pocit, že se neskutečně flákáme 😀 …
Jojo, vařené kuřecí prso s rýží a mrkví (uvařená a rozmixovaná) mu chutná nejvíc. To ale taky asi nebude kompletní vhodné krmivo dlouhodobě 😀 …
Když já se bojím, že pak už nebude jíst vůbec nic 😀…přece ho nemůžu doživotně krmit piškotama a rohlíkama 🤭.
ano, kňouravka ufňukaná je taky a olizování venku všeho je na denním pořádku. Venku teda kňourá jen když tu háravku potkáme, nebo když je z něčeho rozhozený a já po něm vyžaduji nějakou poslušnost, nebo alespoň vnímání 😀…
No prostě celkově…od těch cca 11 měsíců je takový ve všem “horší”. Jako majitelé psích pubošů v okolí mě uklidňují, že jejich pes taky nežere, to samé bráchové Jacka. Sestřičky jsou prý vzorné 😀.
Některé dny jsou horší, některé lepší…jak v jídle, tak v chování. Někdy je úplně vidět, že by strašně rád plnil, co po něm žádám, ale nemá na to kapacitu, úplně rozpolcené chování 😀. Nebo mi chce vyhovět, ale zároveň by moc chtěl za tou fenkou a je z toho úplně v háji a úplně přestane přemýšlet a začne dělat chaoticky všechny povely co zná a u toho na mě vřískat a furt se otáčet na tu fenku…tak jdem dál, to zase nadává, že jsme odešli, ale zklidní se. Najednou neumí venku ani odpočívat, takže začne frustrovaně škubat trávu, když už teda musí ležet…a podobně. Občas se chová jako na kofeinu.
A to jsou věci co před pubertou normálně zvládal. Do toho to jídlo. Kdyby mu alespoň z hladovky nebylo špatně…
já spíš přemýšlím, že ho objednám k veterináři. Teď jsem četla nějaký článek o zánětu slinivky a přišlo mi, že na něj většina těch příznaků sedí…ale to mi zase nesedí, že venku sežere i granule.
Já nevím, jsem z toho celá nějaká deprimovaná 😀…
Mě to trápí, protože už tak je takový tintítko a váží docela málo. Jako žebra mu nelezou a nasvalený je taky hezky…ale stejně…
Teď zrovna co to píšu, tak tu začal jíst granule co jsem mu dala k pelíšku v práci. Tak já fakt nevím 😀
Plaším?
no…on i chodí neustále očichávat misky koček, kde mají nasypané granule a olizuje se, ale že by sežral vlastní, to ne 😀. Vybíravej zmetek to je.
Venku mi sežere skoro všechno, podle mě nad tím ani nepřemýšlí, co dostal, pokud to není nějaké těžké prostředí. A nebere to jako jídlo, ale jako nějakou aktivitu a odměny.
Otázka, jestli to je nechutenství. To by asi nechtěl jíst nic? Jakmile se mu to jídlo něším “vylepší” tak to sežere 😀…ale abych mu s takovou za chvíli nesmažila wagyu stejky.
Granule ne, syrové maso ne, ale vařené kuřecí prso, nebo piškoty, sušené plíce, to jooo, to by si pán dal.
A děkujeme, pro mě je úspěch, že jsme neudělali ostudu v kruhu 😀
já teď budu asi za úplného vola 😀…ale nerozumím s čím by to pomohlo?
Jakože, kdyby po procházce/výstavě/akci dostal energy kuličky, tak by pak neofrňoval nad jídlem?
Mu je totiž špatně když nežere (to zvrací šťávy), když sežere větší množství trávy (to dělá i z frustrace, nebo nudy), nebo když se hodně napije z řeky (tam si myslím, že bude problém, že to vždycky celé rozťape, voda je pak špinavá a on si v tom hraje a chytá to do tlamy).
Já mu do jídla dávám občas probiotika, když vím, že nás čeká něco náročnějšího (+ máme doma enterozoo, pivovarské kvasnice, calopet pastu), ale když už se mi ofrňuje i nad masem a dal by si radši piškotky, tak teda nevím…
Díky…já tu o víkendu moc nebývám, tak píšu až teď 😀…
o víkendu jsme potkali další dvě háravky…a jako byl z toho rozhozen ale zase naopak nekvílel, jen si párkrát fňuknul…a to ta jedna byla hrací kámoška. Páníček má teda ocelový nervy…přiběhla k nám v parku (navolno) a už dávala ocas stranou 😀…čekám, kdy se to pánovi vymstí teda…
Jinak Jack byl z výstavy trochu rozhozen (v sobotu) tak večer zase nechtěl jíst a v neděli ráno taky ne, to už mu nebylo dobře, páč v sobotu zase frustrovaně okusoval všude možně trávu…no a on celkově když nežere, tak pak zvrací žaludeční šťávy. Dostala jsem do něj pár piškotů, to jo, to si dal a udělalo se mu líp…ale pak ten hajzlík zkoušel, že jako večeři ne, ale že piškotky by si dal. Já už měla nervy, že mu zase bude zle, tak jsem mu dva do misky rozlámala, aby to sežral…a ráno zase útrpné pohledy na snídani a nedostal teda nic. Vzala jsem půlku krmné dávky s sebou, venku si za odměnu docela dá a neofrňuje (tolik)…
Přidávám fotku se ségrou z výstavy, ať se jen nevztekám nad jeho protestní hladovkou 😀…
Otázka do placu pro majitele psích nekastrovaných samců…
Jack (teď v poslední době - bude mu 14 měsíců), když evidentně potkáme háravku (bydlíme ve městěm takže to je docela často), se začal poslední dobou chovat jako bych ho vytáhla poprvé ze sklepa a v životě nebyl venku…že jdeme kolem háravky poznám jen z jeho reakce, ale je pak chvíli na zabití, úplně vypnuto, mozek někde v kulích 😀…většinou mi pak právě majitelé oné fenky zahlásili v parku, že hárá.
teď s ním evidentně hážou hormony…zlepší se to? Trenérka nás ted “varovala”, že háravky už můžou všude…na výstavy, na sportovní akce, na tréninky a že se tomu nevyhneme a naopak je lepší to trénovat…nějakou pozornost a tak v okruhu háravky.
Já teda nemám úplně v zásobě háravky k tréninku…spíš je náhodně potkáváme venku a občas jde některá na socializační procházku nebo trénink, ale to spíš ojediněle.
Upřímně mi asi nejvíc vadí to, že na nás pak lidi kolem koukají, jako bych toho psa fakt vytáhla někde z kotce a je poprvé v civilizaci…vím, že by mi měli být ostatní jedno, ale prostě bych si vždycky nejraději nasadila brejle, kapuci a utekla pryč, když to nečekám. Absolutně nevím jak s tím pracovat, páč i kdybych mu mávala pečeným kuřetem před čumákem, můžu si ho strčit někam, takže ho vezmu na krátko a odkráčím s ním rychle pryč.
Vlastně to začalo asi, když začala hárat jeho psí kámoška a páníček nám to řekl, až když jsem ho pustila si jít hrát (měl ji na volno na louce 😀)…tak jsem ho zase rychle odlovila a dala na vodítko, žádné naskakování se ani nestihlo konat.
No my byli na první výstavě až v dorostu - měl už veškerá očkování, i proti psincáku. A socializujeme furt. Jsou věci, které pro něj jsou spíše výjimečné a stále se u nich velmi lehce přetáčí. Jako třeba běhající skupina psů ve výstavním kruhu, nebo socializační vycházka psů, do které evidentně patří, ale nemůže si jít dělat co chce a místo toho má dávat pozor a vnímat 😀…, no a nebo háravky
Trenérka mi teda říkala, že má další tři kraťandy a ukňouraný jsou všechny.
To je pravda! Příteli se kolie na fotkách výbec nelíbily…přišly mu strašně disproporční 😀 …na výstavě ale uznal, že je to hezkej pes a že si ho teda můžeme pořídit 😀 a s několika jsme se tam i ňuchňali…člověk vidí na klubovce různé barvy i věkové kategorie, může okouknout i konkrétní psy konkrétních chovatelů a rovnou se jich poptat na plánované vrhy a tak…
vidí, jak se ti psi chovají v reálu na jednom místě a už si udělá nějaký obrázek.
No, tak sobě budou lidi objednávat dámejídlo nebo nějaké ty předplacené krabičky a psovi tohle… 😀
výstav sice možná netřeba, ale nevidím důvod proč je rušit. Však ti lidi tam kolikrát ani nejezdí primárně proto, že chtějí chovat, je to pro ně prostě hobby, stejně jako jakákoliv jiná psí “disciplína”.
Naopak znám dost lidí, kteří sice mají v plánu projít bonitací a psa uchovnit, jako nějaký cíl v budoucnu (nebo si udělat českého šampiona), ale nemají v plánu na tom psu chovat. Jen třeba mají hezkého psa, baví je jezdit na výstavy, nebo jezdí po výstavách a berou to jako sraz svého plemene, občas jim to ponuká chovatel, tak si řeknou, že proč ne.
Hobby závody, které nejsou ani kvalifikační, tak jsou taky ve výsledku k ničemu, ale lidi tam jezdí, protože je to baví.
Já tam zkouším jezdit, protože si to chci prostě jen zkusit a taky protože mi sem tam píše chovatelka, jestli by se nám tam nechtělo…tak proč ne. Žádné výstavní ani chovatelské ambice nemám, ale člověka potěší, když pes dostane hezkou známku. A taky to beru jako socializaci. Stejně jako socializační vycházky, jen tady prostě stojíme v kruhu a běháme, místo chození po okolí/městě a tréninku nějaké poslušnosti ve skupině.
No a ještě mi paní chovatelka tenkrát říkala, že čekačka na krátkosrstou variantu je tak + - 4 roky…