»
Odpověď na příspěvek uživatele
Vahine z 27.11.2024, 20:28:29
Díky, on je opravdu úžasňák. Hodně ho zajímá, co si myslím já, fakt se snaží vyhovět.
Venku si mě hlídá, přivolání má na svůj věk a pubertu velmi dobré, zvládá odvolání i ze hry se psy (pokud mě v tu chvíli teda slyší a vnímá)…
Nevím, jestli je to tím, že se mu od malinka věnovala jak chovatelka, tak my, nebo plemenem, nebo jeho vrozenou povahou, nebo vším dohromady… 😀
Jediné mínus je, že je občas fňukna, když mu něco nejde hned (celá já 😀), nebo když se mu něco zakáže, co by moc chtěl ale nemůže…ale už i to je lepší. A taky je naprosto nekonfliktní, ale až tak moc, že si nechá od psů vše líbit a neozve se zpátky, a někteří psi ho mají tendenci šikanovat po chvilce hry, musím to hodně hlídat a přemýšlet s kým ho pustím si hrát…on se pak jen běží schovávat ke mně.
I psi, se kterými je 1 v 1 v pohodě a hrají si hezky, tak jakmile někde běhá 2 a více, nemůžu ho tam pustit, nebo to musím hodně monitorovat a včas ukončit. Když je s bráchou, tak ten ho zase brání, když se do Jacka začne někdo navážet.
Nevyhledávám vyloženě situace, že ho pustím na louce mezi ostatní psy, ale pořád je to město a výběr míst v okolí, kde lze pustit psy na volno je omezen a málokdy se stane, že tu v okolních lesích a loukách nikdo není.
Většinou se tu teda pohybují furt ti samí a už se známe a víme, komu se vyhnout, kdo je v pohodě, atd…