Aktuálně: 2 685 inzerátů230 278 diskuzních příspěvků18 556 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 27.02.2025, 12:35:05 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.02.2025, 11:48:53

My už 2x potřebovali u koček rentgen, 1x endoskopii (které předcházelo spoustu vyšetření, jelikož nikdo nevěděl, co kočce je, takže nejdříve dělali rozbory krve, rozbory výtěrů z nosu, potřebovali jsme u kočky vlastně i hospitalizaci na kapačkách, právě kvůli rýmě a tomu, že odmítala jíst i pít…a dělalo se jednou myslím i sono. Jo a taky čištění zubů v narkóze, ale to byla na těch kapačkách, tak to vzali naráz (o to jsem si přímo říkala, ať jí kouknou na zuby a kdyžtak je vyčistí).
My bydlíme teda ve městě a upřímně ani nevím, jestli tu nějaké “obyčejné veterináře bez vybavení” máme…chodíme na dvě kliniky dle toho, co zrovna potřebujeme řešit (a s kým).

Hodně záleží ke komu člověk jde. Když bylo něco akutního, člověk si nemohl moc vybírat a taky to podle toho vypadalo. Doktor nás okamžitě začal u kočky strašit FIPkou a trval na rozboru krve na všelijaké kočičí nemoci s tím, že se to pošle do laborky do Německa…to stálo asi 3k. No alespoň jsme měli jistotu, že žádnou kočičí nemoc nemá 😀. Vlastně se nenašlo vůbec nic, až do té endoskopie, která ukázala autoimunitní záněty v nosní dutině.

Jinak od veterináře potřebuji běžně jen zvířectvo jednou ročně naočkovat, max prohlédnout a prodat léčivo třeba na zánět spojivek a podobně, nebo donést bobky na koprologii (i ta “u nás” stojí asi 600).

Tenurri
Tenurri 26.02.2025, 12:09:48 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 26.02.2025, 10:47:54

Mně se to nelíbí…strašně to zmenší litráž, na to jak to bude velké akvárko, osázet to půjde taky docela naprd…má to víc spojů, takže víc míst, kde se něco může pokazit a ryby se nemají moc kam schovat.

Ale třeba náš beťák vítá každého, kdo k akvárku přijde, i kočku 😀. Asi si myslí, že mu dá najíst a netuší, že by to bylo naopak 😀…

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 15:20:09 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.02.2025, 15:06:11

Náš pes jako malé štěňátko nic krom svých hraček neničil, tak mu nebylo co vysvětlovat…zato právě od toho půl roku začaly vybuchovat polštáře, pelechy a podobně 😀…takže počkám ještě pár měsíců, než pořídím pelíšek nový.
V práci v nestřežený okamžik rozkousal zip na otevřené kennelce, prostě si sundal z vrchu ty děrovaný látkový “dvířka” a vozobával, takže aktuálně nejde zapnout a naštěstí to teda ani není už potřeba, ale budu to muset opravit.
Na pelechu taky vlastně našel zip a první zničil ten, výplň polštáře byla až bonus 😀…a pak pro jistotu vyhrabal polštář pelechu ven a vykousal spodní matraci. Díky bohu že to nežere.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 14:10:56 xxx.xxx.239.143

Přidám další tip - akvárko. U nás pro kočku úplné terno 😂. Kocoura naopak vůbec nezajímá. Ale kočka s velkým zájmem sleduje beťáka i krevety několikrát denně.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 14:05:55 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.09.2023, 09:11:06

Nejlepší je, když to člověk do té kočky po lítém boji konečně dostane a ona to potom vyzvrací 😂…
jednou jsme kdysi dávno dostali pastu místo tabletky a pasta byla všude, jen ne v kočce. Pak jsem zjistila, že vlastně odčervovat “jen tak” vůbec nemusím.

Takže už dlouho neodčervuji, ale já mám kočky jen doma a sem tam (flákám to) odnesu bobek na rozbor - zatím nebyl nikdy nález.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 12:51:37 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 25.02.2025, 12:33:23

Díky. Zrovna včera jsem si psala s kamarádkou a ta mi řekla, že její fena se na cvičáku chovala úplně stejně, v hlavě totálně zatemněno, jen se snažila běhat za jinými psy a nic jiného ji nezajímalo. Tak jsem se ptala jak to vyřešili…no odpověď byla, že přestali chodit na cvičák 😀…jakože jo, taky řešení, ale ona se psem nepotřebuje chodit mezi psy, takže jí to vlastně za tu námahu nestálo.
já bych naopak chtěla na psí akce, ať už nějakou výstavu, sporty, společné výlety, tréninky a tak, takže jó, budeme makat.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 11:36:09 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.02.2025, 11:01:12

Včera mu bylo 11 měsíců. Pustit tam psy nebylo možné, byli tam dva, co se velice ostře ohrazovali vůči jakémukoliv psu, co šel “moc blízko” a zase by to narušovalo trénink jim. 

Ano, pro nás toto byla nevhodná skupina, bohužel to jsem zjistila až tam. A těch špatných proměnných bylo víc. S nevhodným přístupem na začátku, kdy se úplně přetočil a pak se to jen vleklo, přes nedostatečné odměny až po nutnost se odizolovat někam dál, aby se úplně nezbláznil a nenarušoval trénink ostatním.

Bohužel nikdo netušil, že se něco takového stane a pak už se to těžce lepilo. Trenérka to alespoň viděla a psaly jsme si, že zkusíme něco vymyslet, že s tím pracovat jde, jen nás musí někam nacpat do rozvrhu, kdy tento týden má plno a ideálně pak sehnat i někoho vhodného k nám.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 10:41:04 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.02.2025, 10:27:26

Já mu interakci s jinými psy taky upírat nechci. Vidím, jakou z toho má obrovskou radost, ale taky vidím, že musíme víc máknout a víc se pohybovat i mezi psy, aby to pro něj nebyl svátek.
Prostě, jak jsem nečekala, že to bude průs*r a myslela jsem si, že můj pes bude fungovat i takhle bez větších problémů, tak jsem dostala vyloženě facku 😀 a vypadala jsem, jakože jsem se psem v životě nic netrénovala.
S těmi delšími výlety s bráchou, to jsme už řešili s jeho paničkou 🙂...uvidíme jak nám to půjde.
A děkuji, pro mě to v tu chvíli byl samozřejmě konec světa a já jako nejvíc neschopnej majitel psa na světě 😀…

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 10:16:08 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 25.02.2025, 09:47:06

Já si myslela, že to problém nebude, protože v běžném životě, kolem chodící psy nějak moc neřeší, koukne se po nich, ale je v klidu, zvládne pracovat, atd…na skupinovém tréninku totální hysterie.
Vypadalo to, jako bych psa vytáhla ze sklepa a vzala ho poprvé v životě ven 😢. Jako to by mě fakt vůbec nenapadlo. Určitě tam byl velký faktor jeho psí parťák, se kterým si chodí hrát, ale i s ním zvládneme dojít na vodítku normálně někam na louku, sice cestou zkouší oba kravit, než tam dojdeme, ale zvládnout vnímat i jít relativně slušně, jen jim musíme ze začátku dělat bariéru, aby měli mezi sebou člověka, jinak by po sobě začali skákat na chodníku. Když se spolu proběhnou, dá se s něma hezky a normálně cvičit - i odložení. Fakt to nechápu 😀.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 09:25:20 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.02.2025, 09:09:33

A nahrazujete je něčím? On každou tu vnitřnost poprvé sežral (ale že by s nadšením, to ne), ale podruhé, potřetí nic z toho už nechtěl vzít do tlamy. Všecko kupované normálně pro lidskou spotřebu. 

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 08:41:12 xxx.xxx.22.64

Takže si myslíte, že je to jen tahání peněz? Já od každého veta i na podcastech slyšela, že je nutné dělat každý rok kontrolní rozbory, pokud je pes čistě na barfu/syrové stravě.

Jedna věc je, že možná k nim chodí lidé, kteří tak opravdu krmí špatně, ve špatných poměrech, dávají jen svalovinua podobně, ale pokud ani ten rozbor není schopný nic zjistit a prokázat, tak k čemu to potom je?

Já teda nebarfuju, asi mám prostě talent ty zvířata odnaučit jíst syrové maso, nebo nevím, páč pes úplně přestal jíst veškeré vnitřnosti a naposledy, když dostal vepřové žebro na okus, tak měl dva dny brutální průjem. Sem tam dostane třeba kuřecí křídlo, nebo nějakou jinou syrovou blbinu na kousání, ale nedělám mu z toho plnohodnotnou dávku, spíš zpestření.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 08:19:30 xxx.xxx.22.64

Nevím, jestli to patří úplně do venčení, ale já měla v neděli “krásný” návrat do reality na tréninkové skupinové procházce. Zjistila jsem, že Jack není vůbec schopnej se soustředit a fungovat mezi psama a celou hodinu se akorát přetáčel a chytal amok, takže ostatní si hezky cvičili a procházeli se u sebe a my byli půl kilometru za něma, aby se na mě můj pes byl schopnej alespoň podívat.
Individuální lekce byly fajn, ale teď je můj pes schopný fungovat jen když je na place sám.

A to jsem na klasickej cvíčák právě nechtěla, protože přece individuální přístup je lepší…no jako jo, ale vlastně ne 😀.
Máme zase na čem pracovat, už se domlouvám s tou stejnou trenérkou co s tím, protože takhle nemůžeme na žádnou psí akci. A taky to viděla na vlastní oči na tréninku, tak už ví s čím bude pracovat.

Je teda fakt, že tam byl i jeho nejlepší kamarád/polobrácha, takže frustrace, že si nemůže jít hrát asi milion. 
A to ho psi, které míjíme na chodníku, nijak zvlášť nezajímají, ale jakmile je ve skupince, kde se trénuje, zahazuje mozek a chce každému skákat po hlavě a vyřvat mi díru ho hlavy.

Bude to ještě asi zajímavé, já měla taky co dělat abych se tam nerozbrečela, bylo to naprosto příšerně strašný a nic takového jsem předtím nezažila. My ven s cizíma pejskařema nechodíme, většinou chci mít klid a chodím tam, kde nikoho ideálně nepotkáme, potom to tak vypadá.

Tohle jsme úplně zazdili. A to máme od března skupinové tréninky v hale jako nějakou přípravku na agility kurz, trochu se tam bojím jít 🤭.

Tenurri
Tenurri 25.02.2025, 07:45:34 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.02.2025, 19:48:02

Jojo, my  až do začátku puberty používali psí ohrádku k ohraničení kallaxu s deskovkama, jelikož v tom jsou vyšší desetitisíce 😀 a pes má pelech vedle, tak aby si nějakou krabici nenabídnul. Z toho jsem měla největší strach…pod TV jsme koupili zavírací stolek s průduchama, kde je zavřená elektronika, jako router, herní konzole, ovladače, atd…prostě co šlo, to se schovalo, aby se k tomu psík nedostal. Boty se prostě zavíraly do botníku. Jediné, co zničil byl jeho pelech a polštář, který explodoval. Snažil se teda kousat i vetbedku, ale z toho měl vždycky plnou tlamu těch vláken, tak ho to za chvíli přestalo bavit 😀.

Tenurri
Tenurri 20.02.2025, 07:23:57 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 20.02.2025, 07:09:07

Já taky, ale je mi to prd platný 😀

Tenurri
Tenurri 18.02.2025, 14:52:35 xxx.xxx.22.64

Já tedy neměla štěně z útulku a asi si to nedokážu ani představit v plné palbě u staršího psa…a taky mám prvního psa…ale taky měl ze začátku problém být v ohrádce “sám” pár vteřin kdy na mě viděl (a i tak chytnul hysterák) a zároveň musel mít ohraničený prostor pro bezpečí všech zůčastněných, protože máme dvě dospělé domácí kočky (a jedna z nich je konfliktní ředitelka zeměkoule). Každopádně jsem to viděla hned jako katastrofu, že pes bude mít separačku a že si nebudu schopná dojít ani na nákup.

Já si myslím, že u takového pejska, pokud je vidět, že má problém, nejde jen tak ho zavřít do jiné místnosti a odejít si dělat svoje věci a jeho tam nechat vyvádět. Je potřeba to učit pomalu a s citem, postupovat po malých krůčcích s přizpůsobit tempo psovi. Rady “nech to tam vyřvat” nebo “houkni na něj” by u nás třeba vůbec nefungovaly. Psa mám cíťu, já jsem taky cíťa a všichni bychom se cítili dost naprd a točili se v kruhu a nejspíš by to celou situaci jen zhoršilo.

Já si brala nějaké tři týdny dovolenou. Pes byl pod dozorem hodně času po bytě volně, ale zároveň si zvykal i na ohrádku (tam měl pelíšek a v noci tam spinkal), kde jsem první dny byla s ním, jen jsem udělala krok z ohrádky ven a zase hned dovnitř, takhle furt dokola, kdy si pes zvykal, že je to normální, postupně jsem se vzdalovala, za dva dny už bylo úplně v pohodě, že jsem byla v místnosti, ale ne v ohrádce, za další den jsem mohla odcházet do obýváku/kuchyně a vařit, když byl štěník v ohrádce v jiné místnosti a já se mu nemohla věnovat. Na rady ostatních tady jsem se zavírala do koupelny, na chodbě, chodila jsem tam a zpátky, až to psa přestalo bavit mě pořád sledovat. On byl dost rozdíl, když pes chytl úplně záchvat, jen když jsem odešla z ohrádky a za těch pár dnů, kdy si 3x trochu fňuknul, že jsem v jiné místnosti a nakonec si šel cupovat hračku.
Ale každej pes je prostě jinej.

Úplně nejlepší je mít ohrádku tam, kde trávíte nejvíc času. Aby na vás viděl, když se mu nemůžete věnovat a zvládl si něco kousat a mít “vlastní zábavu” i bez vaší pozornosti. Je důležité mu poskytnout hodně času i mimo ohrádku. Já osobně bych s takovým pejskem postupovala jako s malým štěňátkem, krůček po krůčku. Potom postupně chodit po bytě za bariéry (dveře, ohrádka), odcházet na chodbu, ven, do obchodu - prodlužovat dobu. 
Edit: u nás byla ze začátku docela chyba, že jsem psa do ohrádka zavírala VÍC NEŽ BYLO NUTNÉ, na “sílu” aby si přece zvykl, protože to tak psali na internetech. Byli jsme z toho nakonec frustrovaní všichni a bylo lepší ho tam dávat ze začátku spíš na chvilky a postupně prodlužovat i to.

Taky bych vždycky před dobou, kdy bude muset vydržet sám pejska unavila - procházka, trénink, hra, aby byl “vylítaný” a chtělo se mu spíš odpočívat (haha, puberťák a odpočívat) a dala mu třeba něco na kousání, nebo kartonovou krabici na trhání s nějakýma ňaminama, poschovávala tam granule a tak.

Tohle se asi nedá ošidit a je opravdu si to potřeba odmakat, pokud máte psa, který s tím má problém.
Nedokážu si představit nemít kameru…i když jsem v jiné místnosti, tak se můžu podívat přes aplikaci jestli je štěník v klidu (a taky jsem pak v klidu já, že třeba nežere výplň pelechu a neudusí se). A dá se na něj přes kameru i mluvit. Když jsme byli pryč déle a pejskovi to už přišlo dlouhé a fňukal u dveří, stačilo ho poslat přes kameru na místo a hned se uklidnil a šel si lehnout. Což taky na každého psa může působit jinak.

Můžete se spojit s nějakým trenérem, který s vámi bude pracovat, dělají se i online konzultace, nebo k vám je trenér schopný přijet i domů.
Já jsem se upřímně první dny až hroutila z toho (brečela jsem v koupelně, že jsem neschopná a co budu jako dělat 😀 - asi tomu nepomohl fakt, že se člověk první dny moc nevyspal), jak to nezvládáme, přitom za ty tři týdny už zvládnul být doma úplně sám kolem 3 hodin.

Náš pes si třeba umí otevřít dveře, takže musíme zamykat (byt jsme zamykali vždycky když jsme byli doma kvůli kočkám) a zamykáme i ložnici, když tam má být sám.

Jo a ze začátku, když to nebylo ještě úplně 100% a potřebovali jsme odejít, pustili jsme v obýváku televizi (asi bude fungovat i rádio), ať tam něco slyší - to nám pomohlo hodně, teď už to dlouho není potřeba. Nutno tedy říct, že jsme ho zavírali sem tam odpočívat samotného do ložnice, když jsme si třeba pustili film/seriál v obýváku, jako takovou přípravu že “hele, teď tady budeš dvě hoďky sám spát a my budeme vedle”. 

Možná dostanu “vynadáno” že jsme to dělali blbě, ale nám to takto vyhovovalo a byly vidět výsledky - ze začátku malinké, ale bylo to každý den lepší. Tak spíš jen taková naše zkušenost se závisláčkem.

Tenurri
Tenurri 17.02.2025, 19:36:35 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 17.02.2025, 19:01:56

Ty jo, to by mě asi nenapadlo, díky moc!

Tenurri
Tenurri 17.02.2025, 18:46:48 xxx.xxx.110.133

Hezký večer, 

nemáte tu někdo tip na teplé zimní rukavice, se kterými se dá normálně manipulovat?

S venčením to snad souvisí. Dnes mi málem umrzly prsty a nebyla jsem schopna si chvíli ani odemknout. Moje rukavice z dekáče vůbec nehřejí. Občas si půjčím od přítele obyčejné lehké zimní z bandi, ale ty jsou mi velké. Potřebuji abych s tím zvládla i vzít pamlsek a odměnit psa a nerozházet to všude 😅. Díky 🙏.

Tenurri
Tenurri 17.02.2025, 07:53:07 xxx.xxx.22.64

Tak já bez reakce. V pátek mě večer malinko pobolívala ruka v místě vpichu, ale oproti jiným očkováním to bylo nic a druhý den to bylo v pohodě.

Tenurri
Tenurri 17.02.2025, 07:39:43 xxx.xxx.22.64

My musíme sem tam taky procházet přes chodníky, které se solí, ale je pravda, že to zatím nijak extra neřeším. Když vycházíme z domu, tak to pak vyběhá na louce, nebo v lese ve sněhu (u nás ale zase moc sníh nebývá, takže se tak často nesolí) a po procházce, když vidím, že je posoleno, tak mu packy osprchuju, ale ničím jsem to nemazala. Navíc i kolem chodníků jsou travnaté plochy a Jack většinou chodí tam a čuchá si.

Asi bych to řešila víc, kdyby tu byl sníh častěji, než pár dnů v roce.

Tenurri
Tenurri 12.02.2025, 12:02:38 xxx.xxx.22.64

No ono granule s nižším obsahem tuku…asi proč ne. My teda nekupujem přímo light, ale pro kastráty, které nemají 20 + % tuku, ale třeba jen 14-15%. 
Což stále ale neznamená, že mají krmení úplně neomezeně. Pokud máte Light granule, ale nacpe se jich víc než normálních, tak to asi nic moc nebude. 

Taky záleží, co to je za granule (složení). Pokud tam je nízký obsah tuku, ale zároveň kukuřice a obiloviny, tak moc hubnout taky nebude, spíš naopak.
Já tedy krmím i mokré krmení (konzervy, kapsičky). Maso ne, protože naše kočky maso nechtějí a raději by umřeli hlady, ale kdybych tu možnost měla, určitě bych syrové maso do stravy přidávala. Tam je to fajn, protože si můžete sestavit dávku i z dietnějšího masa. 

U kocoura, který chodí ven bych asi váhu přes zimu nějak extra neřešila, pokud by nebyl vyloženě tlustý.
Pokud si váš kocour rád hraje, můžete každý den zařadit trošku pohybu a hry, například s mávátky, nebo mu cvrnkat balonky, záleží, co má rád.