Aktuálně: 2 919 inzerátů224 114 diskuzních příspěvků18 459 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 22.11.2024, 10:41:24 xxx.xxx.22.64

a když jsme u toho kolikrát a kolik…dám jim  2-3x týdně do mističky s mokrým krmením cca 2 - 3 cm. 

K trávě - buď obilí nebo šáchor mají přístup neomezeně, pokud zrovna není období, kdy jsou rostlinky zničené a čeká se na nové 😀

Tenurri
Tenurri 22.11.2024, 10:25:00 xxx.xxx.22.64

Zkoušeli jste kočičí trávu? 

Každopádně my pastu na bezoáry (výše uvedenou) kupujeme, kocour trávu nejí a mám kočky s delší srstí.

Údajně lepší je prý bezopet, ale to mi kočky nechtějí.

Tenurri
Tenurri 22.11.2024, 08:53:02 xxx.xxx.22.64

Jinak, rozhodně to není taková ta klasická exteriérová bordera. Vypadá spíš jako pracák, i když bych si tipla, že bude spíš bez PP, takže bůhví co

Tenurri
Tenurri 22.11.2024, 08:28:12 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.11.2024, 18:43:14

A jak můžu prosímvás vědět, že nic neudělá, že se mi nepustí do psa? 

Já toho psa neznám, vypadala dost našponovaná, a až bych řekla přetočená a fakt mi to nebylo příjemný.

I kdyby nic nedělala, nepřijde mi vůbec v pořádku, že ji nechávají večer ve tmě nabíhat do lidí se psy a štěkat na ně (dost hnusně) ze vzdálenosti narušující osobní prostor, ani že ji nechávají honit zajíce.

Jack je z takových psů nejistej, já jsem z takových psů taky ve stresu, protože nevím co s tím abych situaci nezhoršila. Když jsme se ani jeden nehýbali, tak pak odběhla za paničkou.

To rozhodně nebylo štěkání typu “hoď mi míček”.

Ráda bych to vyřešila buď domluvou, jestli si ji nemůžou zavolat hned, když ji mají navolno, nebo ji tu dávat na vodítko, což ostatně i vyžaduje vyhláška, případně alespoň na toho psa dávat pozor a držet ji pod povelem než projdou (ona evidentně poslouchá)…akorát já tu paní přes den bez psa nepoznám. Ony si dámy spolu povídaly a všimly si, že jim chybí pes až když do nás naběhl.

To není první pes, co k nám takhle navolno přiběhl, ale je to první velmi nepříjemný pes, většina psů si nás jde očuchat a chtějí si hrát s Jackem = jsou přátelští nebo alespoň neutrální, když už jsou navolno a přiběhnou. To jen, že se nehroutím z každého psa navolno co k nám běží. Jack je přátelskej a kontaktní. 

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 14:54:33 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2024, 14:41:07

Ignorovat psa, co vypadá, že vás při špatným pohybu sežere jde blbě 😀…bylo to fakt nepříjemný a já jsem docela cíťa.

Doufám, že žádné příště nebude a úspěšně se jim vyhneme. 

Hlavně nechci aby měl Jack nějakou blbou zkušenost a začal se psů bát. Já fakt nepoznám, jestli nás jen pase, chce nás vyhnat a nebo nás klidně kousne. Včera už pro nějakou ignoraci nebyl prostor, netroufla bych se otočit se k ní zády a bála jsem se pohnout.

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 12:49:46 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 21.11.2024, 12:41:18

No…chápu, jenže já jsme se v tu chvíli bála, že jakmile se pohnu, tak vystartuje…takovej ten blbej pocit, takže jsme s Jackem oba ztuhnuli, on zamnou a bordera řvala na mě.

Ženská si ji volala, a nakonec k ní přišla, ale i když to trvalo chvilku, bylo to fakt nepříjemný a já toho psa nechtěla vyprovokovat k něčemu horšímu, protože takhle vypadala, že teda bude dělat jen “bububu”.

Edit: My teda potkáváme borderek hodně a i když si třeba sem tam štěknou, tak nevypadají nebezpečně…tahle měla fakt až nepříčetnej výraz…

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 12:40:19 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.11.2024, 12:30:15

Já zkusím s tou ženskou promluvit, až je potkám za dne…já v tu chvíli nebyla  moc schopná konverzace.
Upřímně, ten pes je dost rychlej, nedokážu si vůbec představit vytahovat něco z kapsy, řešit kam a jak to míří a jak to použít. Věřím tomu, že když bych k borderce přiblížila rychle ruku, tak by mě kousla (prostě takovej pocit z jejího výrazu) a na pepřák potřebuje člověk nějaký čas. 

Klidný člověk by to asi zvládnul, já jsem stresař, rychle zpanikařím a nejsem ani moc motoricky zručná, řekněme…ono to není jen tak a chce to i trénink tyhle věci umět používat.

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 12:10:14 xxx.xxx.22.64

Viděla jsem pár videí a sem tam se mi ukázal nějaký příspěvek na sockách. Něco mi přišlo ok, něco mi nepřišlo úplně ok…ale nějak víc jsem ho nesledovala.

Takový ty výroky jako, že pes “zpitoval své svědomí”, nebo že mu "vyjádřil hluboké pohrdání", jak bylo sdíleno sem, tak to byly přesně ty věci a způsob vyjadřování, co mi vadily…nebo zmínit fyzický trest, kde to implikuje k tomu, že je teda používá…

úplně s tím nesouhlasím a není to něco, co bych v moderním a etickém přístupu vyhledávala. A taky nemám v plánu si nikdy pořídit nic buloidního, takže ten pán pro mě vlastně nebyl nijak moc relevantní.

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 11:03:52 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 21.11.2024, 10:24:30

Dotěrní psi jsou taky nepříjemní.

Štve mě, že jedinej pes, kterej na nás vyjíždí a fakt nevím jestli nepůjde do útoku, bydlí o ulici dál a chodí tu na volno.

Oni ji tu nechávají honit i místního zajíce. Proto tu mám Jacka na vodítku i když kolem nikdo není večer. Minule nám vyběhl před nosem a potom na nás koukal o kus dál, tak jsme to vzali jako příležitost k tréninku.

Jako můžeme se jim leda vyhýbat…pochybuju že začnou používat vodítko.

Tenurri
Tenurri 21.11.2024, 09:55:16 xxx.xxx.22.64

My měli včera velmi nepříjemné setkání s borderkou na volno, která na nás vyběhla kousek od bytu.

Vyloženě do nás naběhla s ošklivým vrčením a štěkotem. Nezaútočila, Jack se schoval za mě (byl na vodítku) a koukal co se děje. Bordera se teda zastavil předemnou, třeba 30 cm, zírala na mě a řvala. Upřímně jsem se bála pohnout aby nevystartovala a vůbec jsem netušila co v tu chvíli dělat. Ten pes je jako raketa a kdyby chtěla kousknout nemám šanci tomu nijak zabránit, psa bych nepustila, neutekl by jí, než bych něco udělala tak ta bordera už stihne x věcí. 
Nemohla jsem včera ani usnout.

Já u border vůbec nepoznám, co chce a k čemu se schyluje, tahle vypadala výrazem jak magor kdy na mě celou dobu nepříjemně zírala.
“Dámy” ji nakonec odvolaly a ptaly se, jestli jsme ok. Tak nějak jsem neměla sílu ani odpovědět, jen jsem uklidnila Jacka a šli jsme pryč. Na vodítko si ji nedali, jen ji hubovali (asi ho s sebou ani nenosí)…k žádnýmu přímýmu kontaktu nedošlo.

Už po nás vystartovala podruhé, ale předtím nešla tak blízko…blbé je že tu ženskou ve tmě nepoznám a psa vidím až když na nás běží. Vždycky naběhne na psa, ale pak řve na mě. Není to vůbec příjemný.

Už jsme je potkali i ve dne a to si nás nevšímala…

Tenurri
Tenurri 19.11.2024, 09:33:27 xxx.xxx.22.64

Nikdo vám nemůže doporučit granule, když nevíme jakého máte psa, v jaké zátěži, jak je starý, jestli má nějakou intoleranci/alergii, atd.

Když vyhledáte starší diskuze, řešily se tu granule několikrát a jsou tam rozebraná i jednotlivá složení různých značek.

To, co vyhovuje někomu jinému nemusí vyhovovat vašemu psovi.

Čím krmíte teď? Proč chcete měnit granule?

Není to zase nějaká reklama? 😀

Tenurri
Tenurri 18.11.2024, 08:48:42 xxx.xxx.239.143

Já tedy musím kocoura pravidelně česat a i přes to se mu na břiše a bocích chuchvalce dělají, protože tam má dost naprd srst (zbytek těla je ok a je vidět že tam je srst jinačí). 
Buď se to snažím rozčesat a pokud to nejde moc dobře (na břiše nesnese jakékoliv zatahání) tak to jde dolů strojkem, protože nůžkama se bojím, navíc strojkem to je hned pryč.
Nemám peršana, ale MCO…a ty chuchvalce jsou fakt problém.
A taky náš kocour osobné hygieně moc nedá (spíš skoro vůbec), takže ho taky sem tam koupeme.
Na plstnatící srst používám toto:
https://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/kartace_hrebeny/kartace/523637?activeVariant=523637.0

Tenurri
Tenurri 15.11.2024, 08:23:25 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ingrid z 15.11.2024, 07:48:41

Ale to, že ti psi běhají na volno po ulici za prvé není vina těchto psů.

Za druhé málokdy potkávám na ulici ve městě psa bez vodítka. 

Pokud je majitel de-bil, udělá nebezpečného psa z jakéhokoliv psa, to bychom potom mohli zakázat všechny psy.

Většina těch potenciálně nebezpečných psů jsou kříženci (většinou z ne úplně vhodných podmínek), ne psi s PP…

A ta plemena zmíněná v článku, když už by měla být něčemu/někomu nebezpečné, tak většinou dalším psům. Ještě jsem neviděla psa venku, který by jen tak vyjížděl na lidi…když už, tak držkuje na další psy kolem. Neříkám, že takový pes neexistuje…ALE bude jich fakt minimum a v 99% případů nebudou na volno.

Pitbula jsem ještě nepotkala, akitu jo, všechny jsou na vodítku a nikoho si nevšímaj..a stafíci kolem jsou všechno vrtiprdky.

Mně je zase nepříjemné venku procházet kolem ožralců a fetek..prostě tam jsou, taky s tím nic nenadělám - ve městě skoro všude…můžu se přestěhovat třeba do lesa, tam je potkávat nebudu. Psi po mě na ulici alespoň nic nepořvávaj.

Tenurri
Tenurri 14.11.2024, 08:19:32 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 13.11.2024, 23:21:45

Asi jo…když bude hnusně, tak pláštěnku máme a dokud se nebude klepat, tak asi nemá smysl řešit obleček…na tréninky v zimě, kde by musel čekat třeba v autě, nejezdíme zatím..tam bych asi potom pořídila něco, aby neprochladnul, ale to se nás zatím netýká.

Teď flákáme i individuálky a nw…naposledy jsme byli v říjnu, protože prostě zima a tma 😀 … leda by bylo něco o víkendu. Já jsem ráda že po práci dáme 2 hodiny relax procházku, pocvičíme přivolání a něco, co už umí a zablbneme s hračkou. Případně něco doma. Z práce vyjdeme za světla a domů dojdeme za tmy.

Včera jsme šli po práci do velkého parku a jelikož byla zima a trochu pršelo, nikdo tam nebyl. Mohla jsem ho mít celou dobu na volno, pocvičili jsme i něco na dětském hřišti, je tam spousta zajímavých věcí, něčeho se ze začátku bál, potom skákal na takové velké platformy na pružinách, které se vždycky trochu rozklepaly a evidentně ho to bavilo…plus hodně listí, kolem popadaných kmenů…blbý bylo, že jsem hračku hodila hned na první strom a už jsme ji nedostali dolů.

No a pak z křoví kousek vyběhl zajíc, Jack za ním, ale když jsem na něj zavolala (spíš zařvala), tak se zastavil a přiběhnul, jen tam pak chtěl znovu, tak šel na chvíli na vodítko.

Dneska má po práci rande s bráchou, tak se pořádně vylítá.

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:36:07 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 13.11.2024, 14:27:41

Tak u basenjiho bych asi nepřemýšlela, tam je to jasné…ale právě u tý “městský” kraťandy vůbec nevím.

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:25:04 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 13.11.2024, 14:05:59

Já tomu právě rozumím…je to jakási taková vnitřní rozepře. Ale zase úplně nechci, když jdem na 2 hoďky ven v tomhle počasí, kdy jdem většinou i krokem a pes na vodítku, aby byl v nějakém větším diskomfortu, nebo aby se nachladil. 
Krátkosrstá kolie má asi docela funkční srst a podsadu…klidně si v tomhle počasí sedá i do mokré trávy a nevypadá, že by mu to nějak vadilo.
Na skupině plemene někteří oblékají, někteří ne…je to těžký 😀
Není to úplně malé štěně, ale ani to není dospělák…doma si rád zaleze i pod deku.

Prostě…nevim. Jsem poslední dny asi dost ovlivněná i tím, že mrznu ať mám na sobě cokoliv a to ještě není ani pod 0…díky inverzi a neustálé šedi mám pocit jako by bylo tak - 10 minimálně. A ráno je to fakt loudačka…pomalé tempo, protože čuchání pesemesek a potom čekání na zastávce…

Tenurri
Tenurri 13.11.2024, 14:01:37 xxx.xxx.22.64

Já hodím otázku…vy co máte krátkosrsté psy, oblékáte v zimě, když to padne k 0 na neakční procházky? 
V práci máme 24 stupňů, doma 22…když jdeme přes město, krokem, pes na vodítku (má 8 měsíců) tak přece jen jestli by neměl mít nějakou alespoň lehkou vrstvu. Neklepe se (to se klepu já 😀), ale přišlo mi, že už měl pár dnů rýmu a kýchal. Nebo ráno, když jdeme na autobus (kde i chvíli čekáme), jestli by nebyla nějaká bundička vhodná…

Já nikdy psa neměla a jsem zmrzlík, tak vlastně úplně nevím…ale několik lidí se mě už ptalo jestli mu není zima a jestli mu koupíme bundu. Pořizovali jsme mu zatím jen pláštěnku do deště.

Tenurri
Tenurri 12.11.2024, 10:16:54 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.11.2024, 11:37:22

Ti jsou! 
U nás byli všichni plyšáci ze štěněčího období nemilosrdně rozebráni na atomy, jelikož zjistil, že je v tom výplň a že je strašná sranda to tahat ven. Už je to dýl. Možná mu zkusím nějakýho plyšouna zase pořídit. Doma je nosil v tlamičce a nadhazoval si je, aby je mohl zase chytat 😀.

Ale objednala jsem mu rejnoka od pískacích potvůrek s králičím ocáskem na přetahování. Přetahovací hračky využíváme hojně a taky dle toho vypadají 😀…

Tenurri
Tenurri 11.11.2024, 09:04:09 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 08.11.2024, 15:55:56

Můžu potvrdit, i našim kočkám se líbí všelijaké hračky z aktinidie…blbé je, že jakmile to někde zmerčí pes, je během pár vteřin po hračce, protože klacík… 😀

Většinou to kočky někam zakopnou a já to najdu až po tom, co to najde pes, který již stihnul provést značné úpravy.

Tenurri
Tenurri 11.11.2024, 08:46:40 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Elisak z 10.11.2024, 21:13:28

U nás to samé…docela to nedávám…jsem celé dny unavená a jen bych spala. O víkendu jsem spala každý den něco kolem 9 hodin a nepomohlo to. Neustále jsem venku promrzlá ať si na sebe dám cokoliv 😀…Potřebuju sluníčko 😀..nebo alespoň cokoliv jiného než šeď, mlhu a tmu.

Včera jsme se vrátili z procházky a já si musela napustit horkou vanu a zbytek dne jsem stejně trávila zabalená v dece s čajem a nálada taky nic moc.