Aktuálně: 2 560 inzerátů234 257 diskuzních příspěvků18 620 uživatelů

Příspěvky uživatele

Tenurri

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 18:45:12 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.12.2024, 18:19:51

Já myslela, že pro všechny pancéřníčky to je moc malé akvárium, tím, že jsou většinou plaší a rádi ve více kusech. Ten Otík byla alternativa do malého akvárka. 
Ale je pravda, že já rybky moc nestudovala, tím, že tam chci beťáka, tak se většina živočichů tak nějak eliminovala sama.

Japonica krevety jsou už větší a taky prý náročnější. 

Pořídit hezkou zdravou bettu taky nebude jen tak. Buď zkusím nějaké zoo trhy, sehnat chovatele v okolí, nebo se domluvím s bývalou kolegyni, kdy budou mít závoz do zverimexu a přijedu si pro něj hned než je stihnou vystavit…Ale na to je ještě spousta času. 

Dno mam vybrané INVITAL DeepBasis pro rostliny a na to Rataj Volcano Black dva druhy zrnitosti, protože kobercovky potřebujou prý menší “kamínky” a stonkovky zase větší. Dozadu půjde černá tapeta.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 16:34:37 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.12.2024, 15:12:02

Ty červený jsou krásný, ale je mi jasný, že mi nejspíš pojdou 😅. Já mám problem s pěstováním i pokojových rostlin. Teď se mi jich podařilo pár ustálit a zatím drží…tak jsem na ty náročnější do akva ani nekoukala. 
Za ten měsíc snad uvidím čemu se daří a čemu ne, tak snad to nějak půjde. 
Já akvárko nikdy neměla. Nebo vlastně ano. Jako malá od dědy kulaté…to byl odstrašující příklad ☹️.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 14:02:45 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 13.12.2024, 13:07:18

filtr mám vybraný jiný, Aquael PAT mini.
Rostliny jsem zatím konkrétní druhy nevybírala, koukala jsem se na Invitalu na kategorii “nenáročné” ale dopředu akva bych chtěla i nějakou kobercovku a tam nevím, jestli to bude stačit.

Na kořen bych chtěla nějaký menší anubias.

EDIT: Ještě jsem přemýšlela nad šneky Clinthon sp (s rohama 😀), případně třeba 2-3 otíky, ale nevím jestli je bude beťák tolerovat. Možná krevetky..někomu to funguje, někdo koupil drahou véču pro bettu…

Betta by tam šla až na konec, počítám tak po měsíci, když se neobjeví žádný větší problém.

Tenurri
Tenurri 13.12.2024, 08:10:35 xxx.xxx.22.64

Zdravím,
pořizuji své první akvárko pro bojovnici, které chci mít hustě osázené rostlinkami…v čem se ale vůbec nevyznám je osvětlení.

Mám v plánu koupit tento set:
https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/akvaria/diversa-akvarijni-set-startup-50-cerny-37-5l-led

kde je napsáno jen, že se jedná o “silné LED osvětlení s výkonem 10W”…
Bude to pro méně náročné rostliny stačit = budou prosperovat, nebo mám rovnou koupit jiné? 

Tenurri
Tenurri 12.12.2024, 15:01:24 xxx.xxx.239.143
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 14:56:53

No co vím, tak právě dost mladších lidí VPN používá běžně, neříkám, že by si to někdo zakládal kvůli diskuzi někde na fóru, ale pokud už tu VPNku mají, tak proč ji nezapnout… 

To spíš jen, že spoléhat na IP adresu taky nejde vždy a není vůbec těžké si ji změnit.
(Taky jsem si teď vypla na chvilku v práci VPNku a mám jinou IP 😀)

Tenurri
Tenurri 12.12.2024, 14:54:09 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 14:47:57

No je to většinou placené. Můžete se pak připojit na internet anonymně, odkudkoliv… lidé to používají třeba i na sledování seriálů na streamovacích službách (např. netflix), které nejsou pro naši zemi dostupné, atd…
Nebo to právě běžně používají firmy, mají vlastní vnitřní síť kam se nikdo z venku nepřipojí…

Já to pro osobní účely použila jednou, když jsem si kdysi dávno chtěla na torrentech stáhnout simíky (hru) 😀

Tenurri
Tenurri 12.12.2024, 14:45:38 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 12.12.2024, 14:42:13

změnit IP adresu není žádný problém, stačí použít VPN (virtuální privátní síť).

Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 18:14:58 xxx.xxx.110.133
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.12.2024, 17:48:43

Ano…popis “juchuchů juchuchů” krásně sedí na aktuální období 😂.

“Jé list! Jé pták! Jo počkej, tys chtěla sedni!…nebo lehni? Nemam udělat otočku? Hele pes!…načítání…říkala jsi něco ?” A případně u toho ještě zakopne o moji botu a pak sedí a kouká a neví 😁.

Naštěstí sušené plíce jsou i víc než cizí psi, ptáci a cokoliv na světě, takže v těžkých chvílích můžu využít ňaminek. To je pak na něm vidět jak se snaží úplně ze všech sil dávat pozor.

Ale i tak musím mít oči i vzadu. Ne vždy jsou cyklisti slyšet a jezdí tu i po chodnících (i když tu je cyklostezka).

Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 14:39:43 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 09.12.2024, 14:30:40

Jo, já na Jackovi úplně vidím, jak vůbec nedává pozor.
Čučí za sebe a jde dopředu, klidně nabourá do lampy…když běhá s polobráchou, tak to oba klidně napálí do mě…občas si zakopnou i o vlastní nohy a udělají kotrmelec…Stačí i když on sám poskakuje s hračkou, tak vůbec nevnímá prostor kolem sebe.

Minule jsem ho stahovala z chodníku, kde jely děcka na koloběžkách, mu to bylo úplně jedno a sbíral si tam klacek, by se klidně nechal přejet kolobrndou 🙃

Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 14:24:01 xxx.xxx.22.64

Já třeba přispívám pravidelně na útulkové sbírky a snažím se sem tam i na kastrační programy koček…Vlastně celkově přispívám hlavně na opuštěné kočky, protože mi přijde, že na ně se kašle nejvíc, lidi je vyhodí ven a nikdo to neřeší, protože je to přece jenom kočka…

Na lidi, pravda, jsem nikdy nepřispívala, protože si myslím, že ti mají mnohem více přispěvatelů, než zvířata…a vlastně se ke mě ani žádné sbírky pro lidi nedostanou, nesleduji to…ty zvířecí většinou sdílí útulky, které sleduji, tak jim sem tam kačku hodím, ale závratné částky to taky nejsou.

Štěňátka ze sbírky je mi moc líto…Doufám, že mu ta sbírka alespoň pomůže…Mám štěně v podobném věku…a když vidím tohle, asi ho raději nikomu na hlídání nesvěřím.

Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 08:33:35 xxx.xxx.239.143

U nás celý víkend opět jen pršelo 😅. Výhodu to ale mělo. Nikoho jsme prakticky venku nepotkali.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 08:09:21 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 07.12.2024, 10:55:37

Endoskopie se prováděla v době, kdy se to už po několikáté vrátilo, ale co si pamatuju, nebylo to ještě bůhví jak rozjeté.

Vetka si nejdřív myslela, že to budou “jen” polypy, nakonec se ukázalo toto. kometa mi psala do sz radu, že je dobré udělat i rentgen zubů, ale k tomu jsem se nedostala…že to mají kočky často i od toho - tu rýmu.

My teď přidáváme i ve stavu zhoršení do betaglukanu imunnovet (eliminuje to hořkost) a přijde mi že je účinek lepší. Teď máme zase chvíli klid…teda sem tam si kýchne, ale to už je (bohužel) běžný stav. 

Ona je kočka vždycky i o dost protivnější, když se jí rýma rozjede, což je pochopitelné…ale chudák kocour. Jí snad občas vadí i to, že dýchá…

Přeju vám, ať to podchytíte, vyléčíte a nemusíte se s tím potom donekonečna trápit. My v těch horších obdobích měli kočičí soplíky i na stropě…

Tenurri
Tenurri 09.12.2024, 07:58:52 xxx.xxx.22.64

Letos to kočky budou mít chudý 😀 …mám pro ně jen matatabi hračky a nějaké osvědčené pamlsky. Oni si moc s ničím nehrají a nic nežerou..navíc dostali na jaře celou kočičí stěnu (a psa 😀)…Lyarra asi ještě dostane šáchor, veškerá kočičí tráva je doma už po smrti.

Pro Jacka mám přetahovací hračku s králičím ocáskem, různé kousací tyčinky a pamlsky, skočím mu asi ještě pro nějaké sušené dobroty…a musím koupit toho plyšáka. Jinak dostal nový obojek a vodítko (druhou sadu, když tu první potřebuju vyprat) a cestovní pelíšek Lebbedie, páč měli slevu. No a vlastně ještě plnící hračky a nové pullery…dostala jsem k narozkám poukaz do loype a moc jsem nevěděla co vybrat. Pullery měl do těď “štěňátkovské” a s těmi by na ofiko závody nemohl, tak jsme pořídili midi.

Chtěla jsem koupit i čuchací koberec, nebo čuchací balon, ale ty ceny…na to že si to zvládnu vyrobit i doma (jenom se mi nechce 😀)…

Tenurri
Tenurri 06.12.2024, 12:40:14 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 12:28:10

To je pro vás, a je to tak naprosto v pořádku.
Ale spousta žen byla prakticky donucena si dítě udělat, protože to společnost vyžadovala a ano, buď si zvykly a bylo to pro ně vlastně ok, nebo ne a odneslo to nakonec to dítě. 

Lidi, co děti nechtějí - a myslím tím opravdu nechtějí, by je mít neměli. Není to povinnost. Ono potom jako dítě poslouchat rodiče, že jim jejich dítě zničilo život, nebo aby si na něm vylévali své mindráky není nic moc.

Já si třeba myslím, že mí rodiče mít děti skutečně neměli. Máma vše dělala z povinnosti a bylo to velice cítit, otec začal pít a domů raději nechodil. Já se ho celé dětství bála. Nejspíš proto nechci děti, protože jsem si zažila svoje. A rozhodně nejsem jediná. Musím říct, že mám právě kamarády pocházející z podobného prostředí a někteří mají dokonce k dětem a rodičovství vyloženě odpor. Prostě to tam podvědomě je.

Toto si lidé ale z normálních, funkčních rodin a od milujících rodičů nedokážou moct představit. Já si zase bohužel nedokážu představit tu pro vás všechny normální stránku.

Ale házet všechny do jednoho pytle, že ta “dnešní mládež si chce jen užívat” není moc v pohodě. Kdybychom se narodily dřív, možná teď děti máme, protože dřív nebyla moc jiná cesta. Dnes je to jiné a každý se může svobodně rozhodnout jestli sem chce své děti přivést nebo ne a jestli je na to jak psychicky, tak materiálně připravený.

Tenurri
Tenurri 06.12.2024, 11:14:46 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 06.12.2024, 11:06:53

Tak ještě, že si každý může v dnešní době dělat, co chce 🙂…
Spousta kamarádek v mém i vyšším věku nemají ani děti, a mnohdy ani partnera. Většina žije v nájmu a rozhodně nemají vlastní nemovitost. Některé by děti i chtěly, ale nemají na to podmínky.

Tenurri
Tenurri 05.12.2024, 18:46:42 xxx.xxx.110.133

Jsou to prostě kočky. Ty naše spolu taky občas spí, občas se vzájemně myjí, občas se oba vyloženě vysírají. 
Minule jsem o kočku zakopla a ta šla uraženě nafackovat kocourovi 😀…

Nebo jsem něco trénovala doma se psem, kočka přešla přes celý pokoj, sedla si na stolek pod tv, koukala co děláme a po chvilce se rozhodla že jí tam pes vlastně vadí a už naznačovala že mu nafláká, ten si ji vůbec nevšímal (kočka třeba vůbec nepoužívá při “fackování” drápky).
Nedej bože když chtějí kočka i kocour oba odpočívat na stejném místě a jeden z nich nemá náladu ho zrovna sdílet 😅.

Případně kočka se jde občas schovat někam, kde muže číhat na kocoura, kocoura to zaujme a jde k ní, což kočce najednou strašně vadí a začne se vztekat. Za půl hodiny vedle sebe úplně v pohodě leží…

Nikdy si nijak neublížili, maximálně na sebe občas držkují. Kočka je celkově velmi náladové zvířátko😁.

Obrázek
Tenurri
Tenurri 05.12.2024, 08:48:45 xxx.xxx.22.64
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 05.12.2024, 08:40:21

Já osobně mám problém, že si na obličej nemůžu dát skoro nic. Chemky mi vadí a mám na všechno reakci, některé přírodní mi taky nesedí…tyto dvě značky mi nedělají žádný problém. Používám Hemptouch na čištění pleti, potom jejich hydratační sérum a balzám na rty…od Mukk krém (na zimu potřebuju nějakou “bombu” na vyživení a hydrataci - ten potom občas míchám i s olejíčkem na pleť a vlasy Andreine). Ono to není úplně nejlevnější. Na Vánoce jsem si řekla o masku od Mukk…

Na tělo v zimě většinou používám přírodní našlehané bambucké máslo (Kvitok myslím, to je slovenská kosmetika)…

Tenurri
Tenurri 05.12.2024, 07:49:22 xxx.xxx.239.143

Mě třeba vždycky pobaví, když po mě chtějí občanku kolikrát i na ovocné pivo a marně tam hledají rok 2000 + 😀…Vždycky do té občanky koukají strašně dlouho.

Minule mi paní (slečna ?) asi v mém věku u pokladny říkala že  “ty jo, taky bych tak chtěla vypadat” 😀…tak ano, udělá mi to radost.

Nelíčím se, maximálně řasenka, ale starám se o pleť, v létě používám SPF krémy, kosmetiku kupuji přírodní, teď jsem si hodně oblíbila Hemptouch a by Mukk. Snažím se hýbat, hodně pít a dostatečně spát…ale svoji roli bude hrát i genetika a nemám potomstvo. A taky je mi teprve 30.

Co se týče šperků, nosím stříbrné naušnice, stříbrný řetízek s přívěškem kočky a stříbrný snubák…vše od přítele, já bych za šperk pro sebe peníze nedala 😀. Ale teda řetízek čeká už tři měsíce v krabičce, protože mi ho přetrhlo štěňátko. Vlastně můžu jen stříbro a chirurgickou ocel, vše ostatní mi nedělá dobře.