Ne? To jsem nikde nenapsala…achjo 😀
Klec/kennelku potřebuju hlavně kvůli nácviku odpočinku a klidu v práci, dále ji potřebuju, když budu doma sama a budu potřebovat vyběhnout s košem, nebo do obchodu…což bude když hodně, tak hodina ale to až ve chvíli, kdy budu vědět, že tam tu hodinu být zvládne a bude tam v klidu spinkat, jinak do obchodu půjdu, až bude doma přítel…ano, v práci ho tam asi budu muset občas zavřít, pro jistotu, když budu muset odběhnout do jiné místnosti, třeba, protože potřebuju aby tam 100% zůstal a neotravoval kolegy, ale normálně bude u mého stolu a uvidí na ostatní.
To zavírání doma při odběhnutí by probíhalo, kdyby byl pes extra ničitel…já nevím, prostě si myslím, že je dobré mít psa naučeného na odpočinek v kleci. Třeba ji vůbec potřebovat nebudeme, ale já to dopředu fakt nevím.
I chovatelka nám říkala, že je dobré naučit psa na klec/kennelku, na výstavách a akcích tam většinou odpočívají, dále klec do auta a další. Nebo nedejbože, kdybych se psem někdy chtěla letět letadlem.
Jinak bude klec otevřená = psí odpočinkový prostor.
Edit: já se občas asi neumím vyjadřovat, každopádně po přečtení ostatních příspěvků mám na to názor, jako Keriton, prostě to dle mého do dnešní doby patří. Nemyslím tím mít psa zavřeného v kleci, ale myslím ten nácvik, aby toto uměl.
Několikrát jsem četla o zkušenostech, že se psi díky kleci naučili odpočívat (tím myslím psy, kteří s tím měli problém a stále nabízeli chování, případně chodili od ničeho k ničemu), a zvládli odpočívat i na cizích místech ve své kennelce/kleci, protože to je jejich bezpečný odpočinkový prostor.