28.02.2025, 06:54:18 xxx.xxx.224.101
trochu mu kopyto hřalo
Za mě je v kopytě infekce. A možná se rozvine kopytní absces. Tetanus máte, předpokládám, očkovaný.
Vystříkání stříbrem nepomůže. To chce injekční stříkačku s něčím jódovým a propláchnout.
trochu mu kopyto hřalo
Za mě je v kopytě infekce. A možná se rozvine kopytní absces. Tetanus máte, předpokládám, očkovaný.
Vystříkání stříbrem nepomůže. To chce injekční stříkačku s něčím jódovým a propláchnout.
ale jejich ceny by měly být taky “etické”.
To není tak jednoduché.
Veterinář, který ordinuje u sebe doma = neplatí nájem a dělá takovou tu běžnou veterinu - očkuje, odčervuje, nabízí jednodušší zákroky (něco zašije, něco vykastruje…) = nepotřebuje žádné drahé vybavení. Takový si může dovolit lidové ceny.
Jiný, který chce dělat “vyšší” medicínu si vezme miliónový úvěr (a i to je možná dneska málo) na potřebné přístrojové vybavení + investuje do svého dalšího vzdělávání (přednášky, stáže a to i v zahraničí). Tak holt se to v jeho cenách promítne. A proč by nemělo?
Tím neříkám, že neexistují předražení veti. Jeden příklad ve svém okolí konec konců znám.
Ale to jsou holt smluvní ceny. Já se svým ojetým autem taky nejezdím do autorizovaného servisu, kde bych zaplatila i za pozdravení. Ten “můj” má dílnu doma a neplatí žádný další personál. A vo tom to je.
Tady rozhodují lidé,kteří tomu nerozumí a toto je vysledek.
Tak jim poraďte, jak na to. Když to na rozdíl od nich víte. Brňané vám budou vděční.
Kus sousta ano, ale oddělit lebku od páteře je pěkná fuška.
Z:Poradí mi někdo jak je vhodná strouhanka ze starých rohlíků a semínka řepky? Ani se tím krmit? Koho tím přilákám. Děkuji, Zorka.
Není.
.Nebudu zde vypisovat jak by se to dalo snadno a rychle zredukovat
Tomu se říká přínosný příspěvek! Nepohybujete se náhodou v politice? Tam taky dokážou mnoha slovy neříct nic.
Obyč veterinářem myslím takového, který nemá CT ani MR , možná ani RTG a nedělá třeba osteosyntézy nebo operace páteře. Není v tom nic hanlivého. Já k takovému (přesněji řečeno takové) chodím a vím, že kdyby bylo něco nad její síly, tak to na rovinu řekne a pošle mě tam, kde jsou na to lépe vybavení.
Viz Sarah01 nebo bambule.
Viz Buggyra.
Foto. Možná sedlo, možná jste moc velká nebo těžká, možná se jinak neunese, možná neumíte jezdit… Nevíme.
V pracovním cvalu přece není potřeba stát ve třmenech. V parkuru to nikdo nedělá.
brezost a porod neni nemoc.
Není. Ale u pětileté feny bych se prostě vyptávala, jestli je všechno v pořádku. Stejně jako kamarádka, která poprvé připouštěla kobylu v 17 letech. Holt to mám nastavené takto.
A chovatelský program mi do toho zapadá. Nechtěla bych krýt fenu, která může být přenašečem nějaké choroby.
Ne každý absolvent má taťku miliardáře.
Je několik možností.
Stanu se zaměstnancem nějaké už zavedené ordinace.
Vezmu si půjčku a otevřu si vlastní ordinaci a počítám s tím, že začátky budou krušné, než si vytvořím klientelu.
Vezmu si půjčku a odkoupím už zavedenou ordinaci i s klientelou.
Varianta č. 2 a 3 stojí v řádu miliónů a pak se holt účtují ceny, nad kterými se některým protáčejí panenky.
Pravda, můžete být takový obyč veterinář, který vakcinuje, odčervuje, případně kastruje a prodává granule. A Neostomosan (viz Ph).Ale když chcete dělat “vyšší” medicínu, potřebujete příslušné vybavení (RTG, sono, inhalační anestézii…) A to stojí peníze. Hodně peněz.
Nedá.
Můžu mít podezření (jsou určité indicie), ale definitivní je prostě ta histologie.
Možná, že nechce vypálit naplno, ale zase nechávat majitele v nevědomosti a v možná plané naději… Asi to má každý jinak.
mě tam nesedí ta absence hlavy
A ta stažená kůže je taky normální?
Anonymní:Netahejte to od prdele ale z druhý strany, nepřemrzlý ale teplý
Jaký je rozdíl, jestli to tahám odpředu nebo odzadu? Z toho závěsu to musím uvolnit tak jako tak.
Podmínku teplé mrtvolky splnit nemůžu. Viz výše. To by musel někdo, kdo poráží psy. Což se u nás neděje.
Klasiku - krev (biochemie), ultrazvuk, poslech srdce a plic, zhodnocení kondice… A určitě jsem na něco zapomněla. Konzultovala bych se svým vetem.
Tři hříbata není hodně. Klisna je plodná od tří, čtyř let a může rodit i přes dvacítku. Ale to je už svým způsobem taky množírna. Viděla jsem lipické klisny v Grazu - vytahaná břicha, propadlá páteř. Nelíbilo se mi to.
A tak já vás z nějakého “množení” nepodezřívám. Snad už se, i když virtuálně, známe.
Kamarádka takhle nechala poprvé připustit 17letou kobylu. A taky to proběhlo pod veterinárním dohledem. Dala tři hříbata, to poslední muselo být utraceno (předčasný porod a s tím související nedovyvinutí pohybového aparátu). Ale to nemuselo souviset s věkem.
Můžete prosím podrobně popsat, jak?
Napadlo mě totéž. Když už není pořádná zima ani na horách…
ale záleží co je za druh nádoru proto chce čekat jaká to je forma.
Bez histologie nelze druh nádoru určit. Nechápu, na co chce čekat. Já bych šla jinam. Medicíně trochu rozumím a tenhle postup mi přijde minimálně zvláštní.
Rozumím. Já to myslela tak, že bych fenu nejdřív nechala důkladně vyšetřit. Jestli to dá.
Tak já to nevěděla.
A v pěti letech feny bych se už rozmýšlela.