31.01.2025, 10:39:26 xxx.xxx.147.163
Nebojím se. Psala jsem, že tam nejsou hospody.😉To eliminuje minimálně 90% lidstva.
Nebojím se. Psala jsem, že tam nejsou hospody.😉To eliminuje minimálně 90% lidstva.
No, jak se může člověk zdělat na chovu.
Přesně! Co já se tu už dozvěděla věcí. Nebo oprášila ty zapomenuté. A navíc se tady občas (často) i pobavím.
janaa:A kabara znáte? Takový roztomilý zvířátko a jaký ten má zuby. Všechno zakázat,preventivně🤣
No jo, ale ten mi se svými 50 cm KVH neukousne hlavu. Ale ani tak bych ho nepodceňovala. Ono konec konců v sebeobraně je nebezpečná i veverka. A co teprve potkan!
nemají ani plovací blánu jako kachny,
Vidíte, to jsem už taky zapomněla.
On je to pořád kraj zapomenutý od lidí a boha. Jak ho dvakrát (nebo vlastně spíš třikrát) vysídlili. Je to znát.
Chodíváme tam s turisty a není problém nepotkat za celý den živáčka. Kromě nás. Nevýhoda - na trasách nejsou hospody.🙂
lesnizinka:Bývalý výcvikový prostor Brdy, Šumava, Českosaské Švýcarsko….Obrovská území s pár lidma.
Ani v Novohradkách v jižních Čechách jich moc není.
Hřebci je mají taky. Ale ne tak velké. Ale asi jo. Asi jsou velbloudi víc Adidas.
Zrzavci:Ty kráso! To je normoš šavlozubej tygl!
eh, koukám, že nejsem jediná, komu to tak přišlo.
Mě to napadlo taky. Jako, k čemu na poušti takové žuby?
opakovala jsem si, že jsem pánem svého močového měchýře!
Nejste.🙂Ale blahopřeji ke krásnému vyspání.
Běžné je morče domácí. To klasické. Pak si můžete vybírat mezi morčaty různě “rozcuchanými”, dlouhosrstými nebo naopak plešatými…
Za mě, omlouvám se za nevyžádané rady
1) Nejdřív nastudujte podmínky pro chov. Velikost klece, nutnost dotace vitamínu C, správné krmení… A klidně se ptejte dál, když vám nebude něco jasné.
2) Nekupujte ve Zverimexu
3) Morčata minimálně dvě.
když se jim děje nějaké příkoří☹️
Já se taky bavila, když se kocour nemohl odrazit od čerstvě vytřené podlahy. Ale on tu situaci vyhledával. A bylo vidět, že na to vyloženě číhá.
orionka-2:Brněnští strážníci hledají majitele upovídaného papouška kakadu, kterému v uplynulých dnech uletěl.
Není to divně ? Zeptala bych se “co tomu kakadu uletělo ?”
Já tomu teda rozumím. Hledají majitele, kterému papouch uletěl. Pravda, vyjádření je trochu kostrbaté. Ale když si přečtete jiné zprávy na novinkách…
Asi bych napsala "brněnští strážníci hledají majitele, kterému uletěl…
Bažant a páv nejsou drůbež, ale okrasné ptactvo.
To ano, ale patří mezi hrabavé. Takže třeba napsat - drůbež a ostatní hrabaví?
Došlo tu k pomíchání kachen
Došlo. Odpovídala jsem Bobče ve zkratce a byla až moc velká. A taky mi vypadla z hlavy definice kachny potápivé. Ty potápky - nad tím jsem se nikdy nezamýšlela, jaký mají tvar zobáku. Mám v hlavě spíš to, že mají nohy posunuté tak dozadu, že se nemůžou pohybovat po zemi, jenom plavat (a potápět se) nebo létat.
A co tedy konkrétně navrhujete?
Kde je přemnožená spárkatá?
Všude, kam se podívám. Cestou vlakem z jižních Čech na severní Moravu (a zpět) ji vidím docela dost.
bydlet s nimi nechci.
To já taky ne. A vzhledem k tomu, že mám doma dva kocoury, jsem v klidu.
Ale zažila jsem bleší invazi od sousedovic psa, to bych radši ty šváby.
člověk si vybral maso a oni mu ho semleli
U nás ano.
Musí přijít zákony, které budou prostě platit pro všechny.
Ale ty zákony tady jsou. Akorát vymahatelnost vázne. Slušný člověk je respektuje a dodržuje, ti druzí na ně pečou.
Tak proto se velkým tlustým fazolím říká becoky?