Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 16.07.2026, 11:41:51
zákaz vstupu a já nevím co za manévry, ale evidentně to jít musí.
Na jednom turistickém výletu jsme narazili na opáskovanou část lesa a byli jsme odkloněni z původní trasy. Slušně a v klidu A viděli jsme pár složených divočáků.
Ahoj, dnes ráno jsem slyšel z pole za vesnicí hlasité troubení, tipoval jsem něco jako volavku ale bylo to orpavdu daleko slyšitelné. Pomale jsem koukl a na strništi chodili dva jeřábi, poprvé jsem je viděl takto z blízka. Odlétli s nataženými krky, takže to opravdu byli jeřábi. Jaký se u nás vyskytuje druh prosím? Díky, Tomáš.
Co vím, tak jeřáb popelavý. Třeba na Třeboňsku.
Onehdá jsem viděla na Vysočině (z autobusu, takže jenom chviličku) ptáka, který mi ho silně připomněl. Nebyl to čáp ani volavka, tak nevím. Dlouhonohý, dlouhokrký, šedivý…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.07.2026, 23:49:58
ty injekce jsou fakt hrozný.
Pro mě ne. Skoro je ani necítím. Neumím si spoustu zákroků bez nich představit. Co se týče bolesti, jsem srab. Navíc se cukající pacient nedá kvalitně ošetřit.
Jestli zrovna ICHS (to je předstupeň infarktů na srdci, ne na končetinách) - nevím, nakolik je to prozkoumáno zrovna u kachen. Ono u té drůbeže je to jednoduché. Však víte. Buď je zdravá nebo ne. V tom druhém případě uhyne sama nebo je jí pomoženo sekeromycinem.
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 15.07.2026, 17:28:06
Pamatujete ikonickou hlášku z Básníků?
Jo, Básníci jsou skvělí.
Ale přispět do tématu, kde se probírají velmi osobní a citlivé zážitky, související se sexuálním zneužíváním v dětství, vtipem s pedofilním obsahem …, je už hodně za čárou. Tenkrát jsem požádala Zbyňka o jeho odstranění a bylo mi bez problémů vyhověno.
Takže ne. Některé věci nezapomenu. A budu dál za čarodějnici.
Byla. Již dávno. Bohužel si ji moc dobře pamatuji. Jeho reakce na osobní zkušenost jedné z přispěvatelek byla nechutná a neomluvitelná. Proto má antipatie.