Odpověď na příspěvek uživatele 18:05 z 19.09.2024, 18:06:07
A já myslela, že škubání peří je zlozvyk související s držením papoucha o samotě.
Navíc, jak nadbytek cukrů způsobí překyselení organismu? To akorát tloustneme. Překyselení je přece naopak při nedostatku cukrů (nebo neschopnosti jeho využití u diabetiků)- na tomhle principu je založená poněkud kontroverzní ketodieta u lidí.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.09.2024, 09:41:16
, ale měla svůj lukcus bejvák.
Jo, jako na Hluboké měl anolise v docela obr teráriu (dole s matamatou) a já ho tam kolikrát marně hledala (překvapilo mě, jak je malý). Ale přesto se mi expozice líbila. Protože to zvíře tam bylo určitě spokojené.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 17.09.2024, 09:03:10
i když si myslím, že jsou již pryč.
U nás bohužel ne. Dneska jsem sebrala jednu jiřičku a jednu vlaštovku, které to už nerozdýchaly. A majitelka stáje jich našla v posledních dnech mnohem víc. A to je ke koním otevřeno.
Ale všichni ti červi prochází žaludkem? Tudíž, při krmení syrovým masem, je prostředí žaludku tak kyselé, že by naprostá většina těch breber neměla přežít. Je to tak?
Očividně ne. Ony to ty breberky přežijí. Možná i proto, že žaludkem procházejí jako vývojová stadia.
Nízké pH je spíš baktericidní než parazitocidní. Z tataráku taky můžu dostat tasemnici nebo toxoplazmózu. Takže ani HCl to nezachrání.