Kdy jste naposled menstruovala? To co pisete je totalni kravina. Na menstruaci vyplacam nejmin 3 kila (pokud pocitam kvalitni veci a ne sunt co protejka nebo se soupe az na zada) ale jestli celej den nosite jednu smradlavou vlozku o velkem objemu pak by to i sedelo.
Promiň, ale přečetla jsi pořádně příspěvek od balu?
Není tam nic o tom, že by balu nosila celý den…. Nebudu dál citovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 28.02.2024, 15:13:31
1) Při chovu hospodářských zvířat je zakázáno a) chovat zvíře v izolaci, působí-li mu to utrpení, pokud to nevyžadují zvláštní předpisy (tím jsou myšleny zejména veterinární předpisy).
Ano, kráva s teletem toto splňuje - až na těch pár měsíců. Kůň výjimku nemá - stále je to zvíře hospodářské. Navíc pořád se najdou “chovatelé”, kteří ho mrsknou na zahrádku za barákem a hříbě rozhodně neplánují. V případě valacha to ani nejde. Což je za mě týrání.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 28.02.2024, 08:37:21
Tak nějak. Proto přednostně nakupuji ČESKÉ potraviny (a nekoukám na cenu), poctivě sleduji zemi původu. Když už nemám zdroj u malochovatelů a malopěstitelů (vejce, maso drůbeží nebo králičí i ty brambory).
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 27.02.2024, 15:54:39
Telecí ani tady ne. Ale porážet ve dvou, třech letech mi přijde pozdě - aspoň teda býci z velkochovu jdou cca v 18 měsících, když mají těch 500 - 600 kg.
A vlastně - musím se pozeptat kolegů chovařů, jestli to u masných plemen není ještě dřív. Jste mě inspirovala.