Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.07.2024, 09:09:16
S tím bych úplně nesouhlasila. Koně v přírodě žerou hlínu a leccos olizujou, protože v běžné pastvě, senu ani vodě ty minerály nejsou. Aspoň ne v dostatečném množství. Třeba selen.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 10.07.2024, 15:47:12
Pro mě semeno = sperma alias ejakulát. Ale já jsem profesionálně deformovaná.
To mi připomnělo, jak před léty kolegyně přejmenovala piňakoládu na ejakuládu. Ale on ten koktejl tak opravdu docela vypadá.🙂 Pro nás veterináře. Se omlouvám.
Já se teď dívala na radar a četla další výstrahy. Do Brna to má dojít až večer. Prosím, je u někoho z vás, kdo jste západněji, i krupobití?? Toho se děsím nejvíc.
U nás ne. Tady byl asi půlhodinový, disciplinovaný déšť. Párkrát zabouřilo, dvakrát prásklo a už zase vykukuje sluníčko.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 10.07.2024, 13:27:21
Jinak at ctu jakykoliv clanek o vlhkem kryti, tak se vsude zminuje, ze vlhke kryti neni vhodne pro velmi sekretujici rany, coz ta Hachiho byla.
Ale vlhké krytí je právě fajn na tyhle hodně secernující rány - bércové vředy, popáleniny, proleženiny, hluboké znečištěné rány… Dávali jsem i kobyle na rozseknutý karpální kloub, ze kterého tekla krev, synoviální tekutina a vůbec všelijaký sajrajt. Neumím si představit plácnout na tohle suchou gázu. Přesněji řečeno nevím, jak bychom ji při převazu sundávali. A nechat otevřený kloub samozřejmě nepřipadalo v úvahu.