12.02.2024, 09:54:26 xxx.xxx.224.101
A to je přesně to 1 procento (nebo promile), kdy je všechno jinak.
A to je přesně to 1 procento (nebo promile), kdy je všechno jinak.
Aha.
Tak to je teda fakt blbý. Čekala bych, že na SVS (nebo KVS) vědí.
To mi ten RD přijde mnohem lepší. Ne se vším souhlasím, ale v 90% ano.
megi-the-pes:Bavila jsem se s ním, je mírně řečeno… netuší, která bije.
Je to pytel sra.ek. https://www.kultura21.cz/rozhovory/23759-frantisek-jaros-rozhovor
Ten pes žije ve vězení, trápen žízní a nepsím životem.
Pochopila jsem správně, že dvakrát denně se ten pes jde vyvenčit na 10 minut a dvakrát denně jde na 20 minut cvičit? A jednou týdně jdou na delší procházku? A jednou měsíčně jedou metrem? A zbytek dne (a života) stráví v kleci?
To je fakt výborný. A takový člověk nabízí své služby?
I v ČB. Dokonce dvakrát, co vím.
taková taenia solium
Nevím. Ale psala jsem, kde nejsou paraziti, jsou alergie. Zrovna v té Africe. A je otázka, co je lepší.
tasemnice mají mezihostitele vždy a všechny
Ale Hymenolepis nana nemusí, aspoň se to uvádí. Můžu se nakazit přímo od člověka.
A proto si tatarák klidně dám, protože být definitivním hostitelem nevidím jako velký průšvih. Echinokokózu bych ale nechtěla.
Správně!
Fikovnice:Panáková otázka? Kdo odpoví špatně, musí si dát panáka? To bych domů chodila úplně na hadry.😂
Naopak. Který tým se ve své odpovědi přiblíží nejvíc, vyhrává. Ale ono to zase není tak často, protože ten rozptyl je obrovský. Od nuly po miliardy.
Fikovnice:Počkejte, ale s tím progesteronem to je trochu slovíčkaření, ne? Z folikulu vzniká corpus luteum a ten produkuje progesteron. Ale žluté tělísko je vlastně přeměněný folikul.
To sice ano, ale folikuly jsou zdrojem estrogenů. Na jeho místě vzniká žluté tělísko a to vyrábí progesteron.
Nemůžu říct/napsat, že folikuly jsou zdrojem progesteronu. To prostě není pravda. Vždyť každý ten útvar i úplně jinak vypadá. A vůbec.
To je stejné, jako kdybych tvrdila, že je jedno, jestli mluvím o embryonálním nebo fetálním vývoji. Třeba z hlediska vývojových poruch. Prostě terminologie a anatomie je jasně daná a specifikovaná.
Jo, možná jsem puntík.
Otázky jsou sestavené (právě z toho ústředí) a promítají se na plátno + je čte moderátor, který také vyhodnocuje odpovědi - samozřejmě zná ty správné od tvůrců. Pravda, občas dojde k rozporu a pak to s nimi on line konzultuje. (zrovna nedávno jsem velmi nahlas vykřikovala, že vaječníkové folikuly fakt neprodukují progesteron).
Odpovědi se zapisují na předtištěné papíry, které se po každém kole sbírají. O pauze se vyhodnotí, vyhlásí se aktuální pořadí a jede se dál.
Je to opravdu zábava, většina týmů už chodí nějaký ten pátek, takže si upřímně fandíme a tleskáme, když je někdo lepší. A když zrovna moc nevíme, pořád to jistí závěrečná panáková otázka - např. - Na kolika hektarech se u nás pěstuje kmín? S odpovědí jsme byli tenkrát nejblíž a měli panáky dle vlastního výběru. V ceně 80 Kč.🙂
Nevylučovala bych.
Manželka právě toho zmiňovaného XY nám říkala, že se mu to stalo taky. Teda po návštěvě toalety. Nechci zacházet do nechutných podrobností.
Ale pravda, že z mého mladšího kocoura, který strávil “dětství” venku, tasemnice taky vyšla. Konzultovala jsem s kolegyní, prý je to normální. Prostě tasemnice bydlí, produkuje články s vajíčky a když přijde její čas, tak se pustí a může odejít.
Píši na přání Fikovnice. takže to s auty vůbec nesouvisí. Alébrž s Hospodským kvízem. Koho to úplně nezajímá, prosím, přeskočte.
Vědomostní soutěž, něco na způsob AZ kvízu, Na lovu a Kde domov můj. Otázky ze všech možných oborů, soutěží týmy v maximálním počtu osmi. Prvních pět otázek jsou vždycky aktuální události, druhá polovina třetího kola hudební ukázky. Jinak úplně cokoliv - sport, matematika, dějepis, slovní hříčky, obrázky, biologie, fyzika…
Chodíme tam v rámci boje proti Alzhaimeru a hlavně se pobavit.
Fikovnice:No mně se cosi plete, že na takový kvíz chodí kolegyně z práce. Zkusím se zeptat.
A nechcete třeba ve Všeobecném pokecu popsat jak to probíhá, prostě více podrobností…?
Napíšu. Pokud to bude někoho zajímat.
Fikovnice:A člověk? S tasemnicí? Nákaza z masa…? Pouze…?
Klasika tatarák (který mimochodem miluji). I jiné syrové maso - ale toho zajíce nebo prase asi v této podobě moc lidí nekonzumuje. A rozkouslá blecha taky zrovna nehrozí.
Jo, lidská tasemnice je bez mezihostitele.
Fikovnice:Já ani nevím, co je “hospodský kvíz”!😄
To je nějaká specialita v Budějkách nebo se to konává i jinde…pokud tedy víte?
Po celé ČR. A mám pocit, že “pachatelé” pocházejí právě z Brna. Skupina mladých lidí, kteří to připravují.
Najděte si. Já chodím asi sedmým rokem a jsem vyloženě závislá.🙂
Fikovnice:Já vím, že je tasemnic víc druhů. Ale tu, co mívají kočky…tak tu chytí z blechy z myši, ne? Nebo se pletu? Vůbec jsem to teď negooglila, a řadu věcí jsem už zapomněla.
Ne vždycky. Může to chytit z blechy, ale i rovnou z té myši (nebo zajíce).
Prostě u venkovní kočky tomu kontaktu s mezihostitelem nezabráníte. To je to, oč tu běží.
Fikovnice:Jenže Vy neberete v potaz, že mám děravou hlavu a že mé kognitivní funkce jsou na odchodu…😀😉
Proč myslíte, že chodím na hospodský kvíz? Abych si občas řekla - jo, ještě si něco pamatuji, je to dobrý. A vzápětí padne otázka a zjistím, že jsem úplně blbá.🙂
lesnizinka:Ten, co z něj má obavy zadavatelka, tedy způsobený Otodectes cynotis.
Pravda, na ten jsem zapomněla. Ale na věci to nic nemění, přenosu na člověka bych se nebála.