03.11.2025, 10:47:34 xxx.xxx.224.101
dotýkal ajsem se i zad, ale neprojevila se
Když mě bolí záda, tak byste se mě mohla taky dotýkat a nic.
dotýkal ajsem se i zad, ale neprojevila se
Když mě bolí záda, tak byste se mě mohla taky dotýkat a nic.
Neurologický problém? Jak moc vážný, vám řekne vet po vyšetření.
Proč tady znovu dáváte odkaz, který už byl zveřejněný před čtyřmi dny? A o kterém se tady stejnou dobu diskutuje.
Xerxova:tady leje i teď…
U nás už vykukuje sluníčko.
založit podobné téma mezi papouškáři mě nepřijde zrovna vhodné
Ale zase - kde jinde? Myslím, že sekce Okrasné ptactvo tomu odpovídá.
potřebovali hodně sádla,
Tak nějak. Vzpomínám, jak táta povídal, že sice měli doma krávu, ale máslo se prodávalo. Takže všechno se smažilo na sádle.
A vlastně i to šiškování si z dětství pamatoval. Já jenom podškubávání. Vzpomínka z hodně raného dětství, jak babička drží husu na klíně a škube peří.
Tady taky, slovy klasika, chčije a chčije. Ještě, že koňské soustředění bylo včera. Dneska bychom byli všichni otrávení - koně i lidi.
Ono se vždycky netrefí nebo ani není ta správná velikost - můj předchozí kůň měl tu čabraku jako kašpárek - jenom rolničky chyběly.🙂Ničemu to nevadí. Lehce protihlukový efekt to má tak jako tak. Ale hlavním důvodem je otravný hmyz.
Mimochodem, existují i koňské špunty do uší.
Juchů! Zrovna dneska jsem si říkala, že už budu potřebovat zapisovat poznámky do nového roku = kalendáře.
Není to náhodou mula?
Není. Ty chrániče uši trochu matou - že vypadají delší.
Ono s těmi vysokými teplotami - arabský nebo achaltekinský kůň je na ně opravdu generacemi přizpůsobený - i stavbou těla - štíhlí, spíš šlachy než svaly - jako maratónci. Běžný teplokrevník, nedej bože chladnokrevník, je mnohem více osvalený a snáz se přehřeje.
Ale plácám tady čistě teoreticky - koně na Staromáku jsem neviděla, ani jejich zázemí, takže se nemůžu kvalifikovaně vyjádřit.
No mně šlo konkrétně o tu práci koně na Staromáku a prostředí, kde tento kůň tráví volný čas.
Proto jsem psala hypoteticky. Že bych na Staromáku měla koně, když bych věděla, že není přetěžován a má dobré zázemí.
Jo jo. Anonymové jsou taky znamením doby. A vyjadřují se ke všemu a o všem.
, kolik lidí tady, co mají a nebo měli koně
Já hypoteticky ano. Mám koně, pravda jezdeckého, kterého pronajímám. A vím, v jakých podmínkách je držen a že se má dobře. A že si na sebe aspoň částečně vydělá.
Jím máslo a jiné mléčné výrobky i sádlo i maso. Ale ztučnělá husí játra nepotřebuji.
A? Šiškování je už naštěstí zakázáno. Výjimku má, pokud se to nezměnilo, Francie.
Je to jenom lidská rozmařilost.
jak spolehlive vzdycky zabijete timhle slovickarenim kazdou trochu zajimavou diskuzi…
Za mě to není slovíčkaření, ale otázka terminologie. Asi jako spála a spalničky. A díky Lenacia jsem se do problematiky více ponořila. Ano, chápu, pro nekoňáky je to nuda a zbytečné.
A diskuze snad pokračuje, ne? I s mou vsuvkou.
to, co my dnes nazýváme ohlávka byl vazák,
Pravda, výraz vazák si taky ještě pamatuji. Ale za mě to už byl spíš provaz nebo řetěz, na kterém byl kůň uvázaný na štontu.
To, doufám, ne. Ohlávka nemá udidlo a slouží k převedení koně na ruce z bodu A do bodu B. Nebo k přivázání.
Pomíjím Parelliho ohlávku. Ale ta se ve vozatajství, pokud vím, nepoužívá.
opratě jsou jaksi spojeny s uzdou
Nevím, proč se v koňské výstroji nepoužívá jednotná terminologie. Pak nastává zmatení pojmů.
To, co je u koní pod sedlem uzdečka, je ve vozatajství označováno jako uzda. A uzda pro koně pod sedlem je zase něco jiného.
Že kůň v zápřahu má opratě, ne uzdu?
Ano. Viz výše.