25.10.2025, 19:11:39 xxx.xxx.147.163
otravit kocku jentak necim nejde.
To už se tady jednou někdo ptal. Vy?
otravit kocku jentak necim nejde.
To už se tady jednou někdo ptal. Vy?
https://www.agromanual.cz Nová rizika antikoagulantních nástrah na hlodavce
A tady je to zase jinak. Pak se v tom má jeden vyznat.
U králíků mi to dává smysl. Ale kam se poděje vlhkost v psí boudě?
Jenom se ptám.
To máte pravdu, spěnky se taky vysušovaly senem. Aby se neudělaly podlomy. Se mi připomnělo.
Ale víchování jsme dělali u zpocených koní hned. I to pokládání slámy pod deku. Viz výše.
nechat celý den tahat vozejček svýho psa.
Pes a kůň mají jiný způsob termoregulace. Kůň se potí, pes ne.
Tím toto samozřejmě neobhajuji. Sama horko nesnáším a v létě ve městě trpím.
že kočičí domky pro venkovní kočičky se nemají vystýlat senem,protože natahuje vlhkost,ale slámou(proto už jsem dneska dávala slámu)…
Ale sláma do sebe natáhne vlhkost stejně jako seno, ne? Proto se používá jako podestýlka u různých druhů zvířat. A koně se jí víchovali. Před vynálezem odpocek jsme jim slámu dávali na hřbet a přikryli obyč dekou. Aby rychleji uschli.
To byl zase nějaký “chytrý” článek.
Nepíšete, jaké máte kozy - masné, mléčné, jalové, březí, staré, mladé? Minerální liz snad mají k dispozici pořád, ne?
ti koně často tahat chtějí,
Jsem si vzpomněla, jak ještě na equichanellu psal Karol Hollý (za mě člověk, který o koních hodně ví a hodně jim rozumí) o jiném člověku znalém. Na půlroční stáž za oceánem nechtěl dotyčný vzít staršího lipicána, že by to na něj bylo už moc. Po návratu našel koně zestárlého o pět let. Jako u lidí - když se přestaneme hýbat, je to špatné.
A to si podle mýho myslíte správně.
Tak to se shodneme. Proto jsem přestala přispívat na asistenční psy. Možná neprávem, protože nemám dost informací. Ano, moje chyba, že jsem se nepídila.
Nevybrali.
Ale zodpovědný majitel dbá na jejich welfare. Už jenom ze sobeckého důvodu, aby vydrželi co nejdéle. Výchova a výcvik koně stojí dost času a úsilí.
Heleďte, já si zase můžu myslet, že týraní jsou třeba slepečtí psi. Pořád v postroji, mezi lidma, ve smradu, vedru, žádný volný pohyb…
Tak nějak. Mustangové pocházejí z původních rytířských (a tedy těžkých) koní, kteří před predátory těžko utíkali. Přežili jenom ti menší, lehčí a obratnější. Si myslím.
No, nevím. Všichni mí kocouři ulovené myši sežrali. Ještě chápu vyřádkovat před dveřmi.
Ale vařit? To objevili před pár desítkami tisíc let naši prapředkové.
Že by zase AI?
Takže takzvaně “uschne”?
Ano. Kolegyně má takhle ve škole, na chodbě za oknem, už několik více měsíců netopýra. Malá mrtvolka mumifikuje docela snadno, s člověkem je to horší. Ale taky to jde - viz brněnské katakomby.
Kdyby tam chcíply, tak to bude cítit,
Nemusí.
Jednou jsem v jezdecké skřínce našla dokonale mumifikovanou myš. “Seděla” na rameni bundy.
No, vidíte, já zase nevidím vaši ohleduplnost.
Jsem zvyklá, ne všechny děti jsou rychle chápavé. A nikdy bych si nedovolila říct, že jsou tupé. Holt se jim počítá pomaleji. A jsou třeba šikovné v jiných věcech.
A jed dáváme tak, aby se k němu pes nedostal.
To nemusí stačit. Když pes (kočka) sežere otrávenou myš… Nebyla bych úplně v klidu.
Ono se to fakt nedá poslouchat.🙂 Ale exteriér nemá mládenec špatný. 🙂
Nastejno s assil.
Ne, koně (psi) tu potřebu neměli. Jenom člověk. A týká se to všech hospodářských a domácích zvířat, která člověk přetvořil a přetváří k obrazu svému. Bohužel často na úkor jejich zdraví - krávy, které nadojí 40 litrů mléka denně (a mají různé metabolické poruchy) , prase, které se kvůli zmasilosti skoro neunese, pes, který nemůže dýchat…
Jak z toho ven?
Ono u koní se povětšinou chce nějaké to pracovní využití, takže musí být zdraví a výkonní. V Rakousku mají třeba docela tvrdou selekci u jejich haflingů. Co se úplně nepovede, jde nemilosrdně na jatka.
U psů se jede na roztomilost a barvu - teda u společenských plemen. Navíc generační interval je kratší než u koní, takže se dá plemeno zprznit rychleji.
Ne, že by by nebyl yneduhy i u koní - třeba frísáci jsou taky občas za trest - megaesophagus, v rousech se drží breberky, pod sedlo vlastně nejsou stavbou těla úplně vhodní. Doplácejí na líbivost.
Za čím si ale stojím je to, že by se ty volně se pohybující kočky venku měly všechny kastrovat.
Mám stejný názor. Však jsem psala, že všechny kočky u koní jsme měli vždycky kastrované. Onehdá jsem nechala kastrovat (na vlastní náklady) i možná ničí toulavku, která se nám zjevila před bytovkou. Už je “naše”, tak ji se sousedkou krmíme. A má obojek, který sousedka pravidelně kontroluje.