11.10.2023, 18:51:30 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:To už je těžký rébus…🤣
A odpovědi se nedočkám. Protože otázka je moc konkrétní.
Fikovnice:To už je těžký rébus…🤣
A odpovědi se nedočkám. Protože otázka je moc konkrétní.
A ten pes?
A i kdyby kůň -XY nemá vůbec představu, kolik stojí příprava dostihového koně. Nikdo nechce tolik peněz spláchnout do kanálu.
Určitě.
Všimla jsem si, kolik plnoštíhlejších dětí se nám vrátilo po covidu.
XY.:Né to nebyla jednoúčelová zlomenina . To byl jednoúčelový kůň a pes .
A jednoúčelový kůň, případně pes, znamená co?
Čili, kdo chodí na školní obědy, je hubený?
Podobnost není. Četl jste můj předchozí příspěvek?
Jako, že děti jsou obézní kvůli školním obědům?
XY.:A když tady v tom tématu jdou koňaci tělem i duší.Tak by mě opravdu zajímal jejich názor na utrácení koní po zlomeninách a atd kde zranění neznamená hned smrt koně.
Já se v tomto z lidma i od koní neschoduju tak budu mít o pár odpovědi víc .
Většina zlomenin u koní má infaustní prognózu (délka hojení, váha koně, dlouhá imobilizace, která vede k dalším zdravotním komplikacím - schvácení, koliky, zápal plic, o stresu nemluvě), proto se hned utrácí.
Před léty se takhle pokusili zachránit Barbera - vynikající dostihový hřebec, chtěli ho aspoň do chovu. Spěnka prošpikovaná skrz naskrz šrouby a po dvou měsících trápení stejně provedli eutanazii.
Za život u koní jsem zažila 3 zlomeniny, všechny skončily stejně.
XY.:Když pominu že Taxis je hlavně psychologická hra. Vždyť se koukněte na umístění a atmosféru při tom skoku. Kdo by v tomto stavu by nebyl nervózní to i ten co to bere jako pouhou rutinu ( jezdec žokej ) prostě je. A i kůň tuto nezvozitu jistě vycítí. Tam je celá problematika této překážky .
A vidíte čím víc do celého zápolení zasahují 💰 tím hůř. Dřív si musel jezdec tvrdé odmakat vše co chov koní obnáší a pak se šel za odměnu svést na závody.A o koní věděl vše a znal jeho reakce třeba i na udlidlo v puse a kdy a jak má udávat pokyny ke skoku a jízdě. Jaké má dát koní tempo jestli tlačit od začátku a nebo počkat na finiš. A mnoho dalších faktů.
A dnes dostane papírek s instukcema a dej se vůle boží 😔.
Za mě by bylo na uvážení že podmínkou v účasti dostihu když už k nim musí být kvalifikace . Aby byla kvalifikovaná dvojice( kůň jezdec žokej ) a jiná možnost startu nebyla.Ale opět i tako čas jsou 💰.
A osudy již nepotřebných zavodáku tady není asi potřeba rozebírat vůbec 😔.
Nevím, co myslíte tím dřív. Pokud vím, u nás i ve světě už dlouho funguje rozdělení jezdců na pracovní a závodní. Ne, že by nemohl být 2 v 1.
Zrzavci:😂 mám evidentně co dohánět 😂.
edit …. namalovaný to už asi nemáte co? Ale tak vono stejně není po 22:00, tak nic. 😀
Ne, nemám, kreslila jsem to on line a nikam neukládala.
lesnizinka:To by se, ale choval jinak. Pokud se chová normálně, je jasné, že ho nic nebolí a pokud vím, zánět análních žlázek bolí fest.
Já bych krev ve stolici řešila s veterinářem. Pro klid duše.
Zrzavci:Děkuju. My se teprvá jako kreslička zavádíme, taky mi trvalo asi na šestkrát, než z toho vyšel motejl a ne rozfoukaná prachovka s očima 😀 Ono totiž malovat v počítači myší, to je fakt peklo 😀
Jo, jo, jako jsem v době kovidové malovala při on line výuce v anatomii. Mé srdce identifikovala kolegyně jako penis.🙂
Anonymní:Ne…trávu na ornou rozhodně nerozvořete, to je pomalu na kriminál.
Jako na větší kriminál vidím stavět na orné půdě.
Zrzavci:To je hezky osvětlený to s tou savanou vs. džungle.
I to s tou ženou. Z druhé strany zase lze ukázat, proč muž, když otevře lednici a hledá máslo, tak i poté, co má máslo v ruce transparent s obřím nápisem JÁ SEM MÁSLO, MNE HLEDÁŠ, tu lednici zavře a tvrdí, že v lednici žádné máslo není. Chybí mu gen pro detail - neb nemá vmontovanou schopnost rozlišit třeba zrníčka - nepřebíral je, stopoval mamuta.
Přesně! Muži mají tunelové vidění - pořád vyhlížejí toho mamuta v dáli. Proto mají i lepší odhad vzdáleností. Ženy zase mají širší periferní vidění a lepší barvocit.
ančovička:Tak jsem trochu zaguglila😀..já mám prisavnik pětilistý, plody jsou mírně jedovaté,ale slepicim to očividně nevadí..větvičky jsem občas dala i králíkům a kačenkam, žijí 😂👍🤦🤦 ..slepice maji celou zahradu,tak o listy nestoji..Vy tedy mate prisavnik trojlaločný,píšou, jedovaté plody,ale asi to tedy nebude tak hrozné, když vaše slepičky žijí 😂😂😂 👍
Ptáci nají poměrně krátké střevo, možná proto jsou na jedovaté věci méně citliví. Že jimi rychle projdou.
Anonymní:Dobrý den, setkal se někdo s chronickou bronchitidou u vašeho hafana? V mé čivavě už to nějaký den chrustí jako by byl plný hlenů. U veta jsme dostali Bromhexin na zředění hlenů. Údajně by to mohlo být přenosná na člověka i obráceně. Vaše zkušenosti si ráda přečtu.
A zamyslel se vet nad příčinou? A vyšetřil poslechem?
A nejenom na VP. A kolik koní trpí v rukách všelijakých joudů. Akorát to není tak vidět, že jo.
Canka:Ahoj holky,
Tak dnešek úplný KO..začalo to večer..kašlala jsem a kašlala..nešlo spát..ráno jsem se probudila s hlavou jako střep,jako by mě zezadu někdo vzal lopatou přes hlavu..když jsem vstala,motala se mi hrozně hlava..no bylo mi hrozně..šla jsem si pro prášky..vzala si Paralen,pak nějaký ten z lékárny bylinkový,sirup na kašel a vitamín C…a šla vyvenčit Megý..jenže se mi hrozně motala ta hlava..nešla jsem daleko..jen kousíček..a najednou jsem cítila,že se mi zvedá žaludek🙄Jen tak tak jsem doběhla domů a prozvracela celé dopoledne🤮Udělala jsem si to asi sama tím koktejlem sirupu a prášků na prázdný žaludek..měla jsem se první najíst😟 Jenže už bylo skoro půl dvanáctý a já furt nebyla u zvířátek..byla jsem z toho hrozně nervózní(ono o nic nejde,mají tam jídla dost,ale já jsem nervózní,že jsou zavřený a nezkontrolovaný).Jenže mě bylo tak špatně,že mi nešlo se ani zvednout..ale nedalo se nic dělat..nechtěla jsem nikomu psát o pomoc..takže jsem se zvedla,vzala čivavku a šli pustit zvířátka..dvakrát jsem na zahradě ještě zvracela🤮Kobylka za mnou furt chodila a žďuchala do mě prdelka..věděla,že mi není dobře..no došla jsem domů,jen se svlíkla a odpadla…usnula jsem asi do 17 hodin…už mi pak bylo líp,i kašel nějak poustal(už to není ten dávivý),jen ta hlava…riskla jsem to a dala si Brufen..a musela jsem něco sníst..žaludek jsem měla jak na vodě…dala jsem si rohlík suchý s hořkým černým čajem..vyměnila kočičákům a morčátkům,ale jak jsem byla ohnutá u té klece,tak ta hlava se mi zase motala..takže jsem to rychle udělala a šla pak zase zavřít zvířátka..a musela jsem odvézt čivavku..no a naložila jsem se pak do vany a tam se mi už docela ulevilo a i hlava přestala postupně bolet…ale teda dnešek mi zase dal..Pučmelda u mě celou dobu ležel..nehnul se ode mě..to bylo krásný🥰
Já si ale nemyslím,že mám chronický kašel holky..nekašlu pořád..ano,často ano..ale to proto,jak tu psala Raduš..nesnáším,když mi je vedro..takže furt větrám nonstop v bytě,i když je zima a fouká..když dělám u zvířátek a je mi vedro,prostě se svlíkám i v hnusným počasí…nesnesu prostě vedro..koukám teď na teplotu v bytě,a jak mám otevřené všechny okna,tak mám doma 18°C a jsem naprosto spokojená…
Musím už skútra zavřít do garáže a nejezdit na něm už..rána jsou chladná,tak to se pak taky nemůžu divit..
Jinak u nás dopoledne pršelo..ne moc,ale díky bohu za to.a odpoledne,když jsem se vzbudila,krásně svítilo sluníčko..
Jinak ten soused z toho pozemku,mi přinesl pro zvířátka mrkev,nechal to pověšené před ohradou se vzkazem,že až budou dělat buřty příští víkend,ze by byl rád,abych přišla..no..asi v rámci dobrých sousedských vztahů bych mohla no..
Chronický kašel - víte, že si můžete uhnat rozedmu plic nebo poškození srdce? Já bych teda na vašem místě řešila.
Tříleté ovce, které ještě neměly jehně, jsou divné.
Možná by se našel vet, který provede vyšetření, ale, čistě ekonomicky, většina chovatelů provede přeměnu takových ovcí na klobásy.
Vy jste tam viděl nějakého koně splašeně běhat s bolestí? Já teda ne. Stuke si zlomil vaz, to bylo rychlé.
Mimochodem, ten personál tam připravený je.