Hodně mě překvapilo, jak jste tu psali o problémech se zuby a ztrátě zubů u malých plemen v podstatě ještě mladém věku.
Čím to je?
Přece to tak nemohlo být vždycky, to by byli malí psi v minulosti nepoužitelní (lov hlodavců a jiných škůdců)…
to by byli malí psi v minulosti nepoužitelní (lov hlodavců a jiných škůdců)…
On ten původní york na lov hlodavců vypadal trochu jinak než současný pidi pes (ten by souboj s potkanem asi nevyhrál). A bohužel nejen on - stačí se podívat na starší fota NO, boxerů nebo buldoků.
Odpověď na příspěvek uživatele Šárka Krulová z 04.02.2024, 11:53:13
Kromě toho, že krmíte šunt… Veterinář vás nenapadl? Tady se ptáte a nedáte informace - co máte za plemeno, jak je staré, jaký má režim, žádné foto (teda kromě pytle granulí)…
Lidi to malým psům podle mého názoru způsobují tím že se k nim nechovají jako ke psům. To jsou paštičky, granulky, masíčko na drobné kousky, jsou to psi a nepotřebují to. Moje bábrdle okusuje s chutí pořádné kosti, maso si pořád pěkně natrhá. Trvá jí to dýl, ale pořád jí to baví. Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
Malí pejsci zvládnou spoustu věcí, není potřeba z nich dělat nemohoucí chudinky.
Jak se to vezme. Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače. Máme čtvrtý největší počet včelstev na km ve světě, jsme národ včelařů. A počty včelařů rok od roku rostou, když jsem před deseti lety začala včelařit, byli v organizaci pouze staří pánové a já, teď počet mladých včelařů každý rok roste a mnoho jich nebude pod organizací.
Jde o to najít rovnováhu mezi komerčním chovem a přírodou.
Včely sic opylují, ale také jsou celkem nesnášenlivé a ve velkém likvidují divoké opylovače.
Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
Kokcidie mě také napadly,ale viděla jsem jen na játrech a ve střevech ne.Ještě mě napadl roup králíčí,který způsobuje záněty tlustého střeva.Ale opět osobní zkušenost s tím nemám.
Omlouvám se,chtěla jsem napsat tlusté a přemýšlela o tom slepém a špatně jsem to napsala.
V pořádku, já jenom, když učím tu anatomii, tak jsem na přesnou terminologii holt háklivá.
Na kokcidie se mi to taky nezdá, u králíků je opravdu hlavně ta jaterní. A roupi nebývají tak častí. A na tyhle změny na střevní sliznici by to musela být masívní invaze, to by si zadavatel asi všimnul.