Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.02.2024, 14:58:50
Otázky jsou sestavené (právě z toho ústředí) a promítají se na plátno + je čte moderátor, který také vyhodnocuje odpovědi - samozřejmě zná ty správné od tvůrců. Pravda, občas dojde k rozporu a pak to s nimi on line konzultuje. (zrovna nedávno jsem velmi nahlas vykřikovala, že vaječníkové folikuly fakt neprodukují progesteron).
Odpovědi se zapisují na předtištěné papíry, které se po každém kole sbírají. O pauze se vyhodnotí, vyhlásí se aktuální pořadí a jede se dál.
Je to opravdu zábava, většina týmů už chodí nějaký ten pátek, takže si upřímně fandíme a tleskáme, když je někdo lepší. A když zrovna moc nevíme, pořád to jistí závěrečná panáková otázka - např. - Na kolika hektarech se u nás pěstuje kmín? S odpovědí jsme byli tenkrát nejblíž a měli panáky dle vlastního výběru. V ceně 80 Kč.🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 11.02.2024, 14:45:55
Nevylučovala bych.
Manželka právě toho zmiňovaného XY nám říkala, že se mu to stalo taky. Teda po návštěvě toalety. Nechci zacházet do nechutných podrobností.
Ale pravda, že z mého mladšího kocoura, který strávil “dětství” venku, tasemnice taky vyšla. Konzultovala jsem s kolegyní, prý je to normální. Prostě tasemnice bydlí, produkuje články s vajíčky a když přijde její čas, tak se pustí a může odejít.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 11.02.2024, 11:38:36
Píši na přání Fikovnice. takže to s auty vůbec nesouvisí. Alébrž s Hospodským kvízem. Koho to úplně nezajímá, prosím, přeskočte.
Vědomostní soutěž, něco na způsob AZ kvízu, Na lovu a Kde domov můj. Otázky ze všech možných oborů, soutěží týmy v maximálním počtu osmi. Prvních pět otázek jsou vždycky aktuální události, druhá polovina třetího kola hudební ukázky. Jinak úplně cokoliv - sport, matematika, dějepis, slovní hříčky, obrázky, biologie, fyzika…
Chodíme tam v rámci boje proti Alzhaimeru a hlavně se pobavit.
Klasika tatarák (který mimochodem miluji). I jiné syrové maso - ale toho zajíce nebo prase asi v této podobě moc lidí nekonzumuje. A rozkouslá blecha taky zrovna nehrozí.
Já vím, že je tasemnic víc druhů. Ale tu, co mívají kočky…tak tu chytí z blechy z myši, ne? Nebo se pletu? Vůbec jsem to teď negooglila, a řadu věcí jsem už zapomněla.
Ne vždycky. Může to chytit z blechy, ale i rovnou z té myši (nebo zajíce).
Prostě u venkovní kočky tomu kontaktu s mezihostitelem nezabráníte. To je to, oč tu běží.
Jenže Vy neberete v potaz, že mám děravou hlavu a že mé kognitivní funkce jsou na odchodu…😀😉
Proč myslíte, že chodím na hospodský kvíz? Abych si občas řekla - jo, ještě si něco pamatuji, je to dobrý. A vzápětí padne otázka a zjistím, že jsem úplně blbá.🙂
Četla jsem, že jednou nakažené prase má virus v sobě pořád, ale vylučuje ho jen když je ve stresu.
A tahle informace je dobrá k čemu? 1) Nakažené prase může vylučovat virus kdykoliv a má ho i ve tkáních. 2) Kdyby to byla pravda, tak jak zjistím, že to potencionálně nakažené prase je/bylo zrovna ve stresu?
Prostě syrového divočáka bych psovi nedala. A vlastně ani toho tepelně upraveného. Pro jistotu.
Fuj! Ty články jsem nikdy nedávala, ještě jak se hejbou. Proč ji neodčervíš?
No, ono u těch venkovních koček je problém, že odčervíte a ona druhý den stejně chytí myš s boubelí. A jste zase na začátku.
A co mám zkušenosti z pitev, tasemnice (a vlastně i škrkavky) nacházíme hlavně u mladých jedinců. Ti dospělí už mají nejspíš imunitu. A jestli v sobě mají jednu dvě…, ničemu nevadí.
Viz docent Lukeš.
Jo a na antiparazitika je stejná rezistence jako na ATB. Už si moc nevyberete.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.02.2024, 11:28:02
Jóó, teta Wiki. Tam už jsem se dozvěděla nesmyslů.
Svrab alias prašivinu způsobují roztoči jménem zákožka. I tu ušní. Druhově se rozlišuje Sarcoptes - kožní, Notoedres - ušní a Chorioptes - u koní v rousech. Ale pořád je to zákožka. A všechny se léčí stejně.
Ano. Vím, že se to tu už řešilo…že je to pro kočky toxické. Ale tehdy jsem dostala 3 injekce a už po první se mu výrazně ulevilo. Ale vemte si, že to byl fakt rok já nevím +- 1988.
To měl kocour velké štěstí. Pro psy, kočky a koně je injekční Ivomec kontraindikován - umí ošklivé kožní reakce, oslepnutí nebo ochrnutí.
Souhlas. Avšak v chovech pracovních či užitkových hospodářských zvířat jsou podobné zákroky “ospravedlnitelné”. Uvozovky užívám záměrně. Úpravy dle našich požadavků pro splnění více či méně reálně objektivních potřeb společnosti. V chovech čistě okrasných zájmových (chovám to jen proto, že se mi na to hezky kouká) však podle mě nelze ani při nejlepší vůli již uplatnit ani tuto optiku.
(chovám to jen proto, že se mi na to hezky kouká)
Jenže u těch čistě domácích koček, které mám když už ne pro okrasu, tak pro potěchu, je to i závažný zdravotní problém. To je to, na co jsem narážela. Že z mého pohledu nelze srovnávat křídlování a kastraci.
Vím.pišu to obrazně.. nevidím žádný rozdil v tom,jestli usřihnu křidélko kachnicče nebo vykastruji kocoura..obojí je bez souhlasu dotyčného a pro jeho dobro.. nebo člověka 🤔
Jenže tady je to i pro jeho dobro.😉
Stejně tak se běžně kastrují hřebci, bez jejich souhlasu. A taky jim to přináší výhody.