Tohle bude velmi, VELMI individuální. Mně třeba diclofenac nezabírá vůbec (ani ten silný) a naopak jediné, co mi aspoň trochu zabere, je ten Nimesil. Brufen taky vůbec a to i vysoké dávky, ale ten teď už stejně nemůžu brát, tak je to jedno.
A může mi pls některá z doktorek (Fíkovnice) vysvětlit, jak je možné, že mi kdysi po probuzení z narkozy po ortopedické operaci nezabral morfin? A to jakože vůbec… Dali mi tři dávky v rozmezí několika minut a když jsem stále neuvěřitelnou bolestí chtěla skákat z okna (nepřeháním), tak mě nakonec uspali něčím do žíly.
Mně říkal lesní hospodář ( jak jsem se bála když Fram olízal krev že střelenýho zvířete ), že každýho divočáka vezou hned vyšetřit , že jsou v tom naprosto důsledný, tak snad nic nehrozí..
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.02.2024, 09:54:49
Já dočetla. Mám pochvalu?🙂
Ale vážně - něco pronajmout je za mě (skoro) pořád kontrolovat a řešit - tohle nefunguje, tohle někdo rozbil nebo ukradl, lidi jsou různí a pořád si na něco stěžují. A máte akorát další stres.
Hospoda, aby byla výdělečná, potřebuje zákazníky. A těm něco nabídnout. Jako, přes sezónu by asi nebyl problém, ale kdo do toho půjde? Vidím u nás na vsi, kolik se už v ní vystřídalo nájemců.
Pochopila jsem správně, že dvakrát denně se ten pes jde vyvenčit na 10 minut a dvakrát denně jde na 20 minut cvičit? A jednou týdně jdou na delší procházku? A jednou měsíčně jedou metrem? A zbytek dne (a života) stráví v kleci?
To je fakt výborný. A takový člověk nabízí své služby?
Počkejte, ale s tím progesteronem to je trochu slovíčkaření, ne? Z folikulu vzniká corpus luteum a ten produkuje progesteron. Ale žluté tělísko je vlastně přeměněný folikul.
To sice ano, ale folikuly jsou zdrojem estrogenů. Na jeho místě vzniká žluté tělísko a to vyrábí progesteron.
Nemůžu říct/napsat, že folikuly jsou zdrojem progesteronu. To prostě není pravda. Vždyť každý ten útvar i úplně jinak vypadá. A vůbec.
To je stejné, jako kdybych tvrdila, že je jedno, jestli mluvím o embryonálním nebo fetálním vývoji. Třeba z hlediska vývojových poruch. Prostě terminologie a anatomie je jasně daná a specifikovaná.