No, já o tom přemýšlela…a napadalo mě to stejné. Pokud by šlo o cizího člověka, tak by měl zájem se mě nějak co nejrychleji zbavit. Třeba ne hned vraždou 😛, ale prostě mě nějak občůrat, s prominutím.
Navíc ano, byty mají hodnotu. Ale tento byt bude potřeba novým nájemníkem KOMPLET zrekonstruovat. Já bydlím víceméně ve squatu…😔
Fikovnice, než rozdáte v dobré víře svoje statky, myslete trochu na zadní vrátka. Aktuálně bojujete s financemi, místní přispěvatelky Vám tady pořádají sbírky… Pokud nevycházíte s penězi a chalupu nechcete prodat, bylo by řešení prodat byt s věcným břemenem dožití – tzn. v bytě budete moct bydlet do své smrti a současně budete mít dost peněz na svoje fungování, aniž byste musela obracet každou korunu. Just food for thought.
Pokud nevycházíte s penězi a chalupu nechcete prodat, bylo by řešení prodat byt s věcným břemenem dožití
A to já bych byt naopak neprodávala. Je-li opravdu můj, tak je to pořád jistota, že neskončím na stará kolena pod mostem.
Já se trochu bojím, že tady ty “orgánové” diety mnohdy zvířata nechtějí. Mám špatnou zkušenost třeba s ledvinářskými kapsičkami a konzervami pro kočky.
Už jsem psala - mám kocoura třetím rokem na ledvinové dietě. Ale když má nežravé období, tak servíruji cokoliv- klidně i nezdravou kořeněnou tlačenku. Hlavně, aby něco pozřel. A u jater bych se libového masa vůbec nebála.
On je to předozadní pohled a má zakročeno, brutálně vepředu to není, a hlavně to byla jen chvilička, poválela jsem se po něm a slezla. 🙂 Ale jinak beru, svého vyvoleného sedlám víc dozadu.
Má zakročeno, ale i tak je to na můj vkus moc na lopatce. Jenom názor.
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 13.02.2024, 15:55:13
A tak to je zajímavé! Takže kojila bez “zasušení”? Když to napíšu takhle natvrdo. Neumím si představit, že jeden den má mléko a druhý den, když porodí, mlezivo. To snad nejde takhle lusknutím prstu.
Mě ty slepený chlupy blátem na koních strašně iritujou, mám pocit, že srst pak nefunguje, nehřeje. V sobotu jsem nechala kobylu nahatou, bylo teplo a aby se chlupy provětraly, mohla se pořádně podrbat ani se moc nezblátila a nemalé množství chlupů zůstane i na zemi..
Bláto taky hřeje.🙂 A pomáhá při línání. A při drbání odchází i s parazity. V létě chrání před hmyzem. Koně vědí, proč to dělají.😉
Celé prase? Proč? Když stačí krev a brániční pilíř. Opravdu mě to zajímá, jestli toho Aujeszkyho nechávají vyšetřit. Jako proč? Není nebezpečí přenosu na člověka. Na rozdíl od svalovce.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 12.02.2024, 14:42:24
No a pro mě je talent = přirozená autorita. A je jedno, jestli to člověk umí s dětmi, psy nebo koňmi. Ale na druhou stranu - hodně věcí se dá naučit. Ale někdo to má prostě od přírody. Takže vychovat/vycvičit psa nebo koně zvládne i dítě, když to v něm je.
Odpověď na příspěvek uživatele AAA z 12.02.2024, 13:49:46
Však nejsme v zásadě ve při. Že si za alergie můžeme sami, protože všechno leštíme, čistíme, vyvařujeme a dezinfikujeme, bojíme se pohladit psa nebo kočku…
My, co jsme strávili dětství u babiček na vesnici, jedli jablka přímo ze stromů, mrkev ze zahrady a motali se kolem hospodářských zvířat (prach, seno, hnůj), alergie nemáme.
To je ten účinek pomalejší, uvádí se 10 - 15 minut.
Je pravda, že mi jednou při vaječníkové cystě taky píchali nějaké spasmolytikum do svalu, dávku už pomalu jak pro koně při kolice a nic. Zabrala až ta do žíly. A to mi bylo tenkrát taky hodně zle. Fuj, nechci vzpomínat.
Poradí někdo kde sehnat Ivomec, Ivermectin popř.jiné příbuzné látky,kolik stojí, a jak je aplikovat drobným exotům proti parazitům.Za odpovědi předem děkuji.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 12.02.2024, 12:46:37
No nevím, za 14 dní bude na tom koni víc bláta než za 24 hodin. Si myslím. Ale já se už léta pohybuji mezi dekovanými a stříhanými koňmi. Což má nezanedbatelné výhody.