Děkovala mnohokrát, myslela jsem že to budou asi zkratky plemen ale plnokrevníka jsem netušila. Ale žádný anglický polokrevník neexistuje tak proč to označení?
Ač nepíší ba co víc ani nemluvím řeči vašeho kmene 😄 odpověď napíši . I když nevím jestli bude správně pochopená ( problém může být jak u mě tak na druhé straně).
Vy jste napsala že kůň není člověk nebo pes. A já jsem na tuto adresu poznamenal jednoúčelový.
A ano dostihový kůň je jednoúčelové zvíře které má za úkol jezdit dostihy. Podívejte se dnes na lidi co je vlastní ( jeden má ferrari a druhý koně oboje otázka 💰) . A nelze tyto koně řadit na úroveň kdy srdcař má koně na úrovni miláčka a chce pro něj jen to nejlepší .
A ten pes bylo myšleno anglický chrt nebo tak nějak ( jistě promiňte že neznám správný výraz plemene ). A k tomu opět psa kterýho má člověk jako miláčka.
A ten použijí hlášku Novotného ,,kmen promluvil 🤣".
A to myslíte, že když si zlomí nohu kůň miláček, že dopadne jinak než ten váš jednoúčelový?
To je to, oč tu běží a co pořád nechápete. Kůň se zlomeninou je v 99% utracen. Proč, už bylo napsáno.
Zdravím zkušenější chovatele. Má výhody soužití morčete a králíka? Dřív se říkalo že morče stahuje nemoci a ochrání králíky před morem a pak mě zase někdo varoval že to je přesně naopak a morče může králíky nakazit. Poraďte. Mám menší chov králíků, samec a 2 samice a vnoučata by moc chtěli morče, bydlelo mi v králíkárně ale ve svém kotci.
Morče a králík mají svoje nemoci. Navzájem se nenakazí.
Dobrý den, jenom se chvi zeptat. Dá se nějak v hejnu slepic pracovat s kvokavostí aby byla řízená? Aby každý rok nasedla nějaká kvočna ale ne celé hejno?
A když tady v tom tématu jdou koňaci tělem i duší.Tak by mě opravdu zajímal jejich názor na utrácení koní po zlomeninách a atd kde zranění neznamená hned smrt koně.
Já se v tomto z lidma i od koní neschoduju tak budu mít o pár odpovědi víc .
Většina zlomenin u koní má infaustní prognózu (délka hojení, váha koně, dlouhá imobilizace, která vede k dalším zdravotním komplikacím - schvácení, koliky, zápal plic, o stresu nemluvě), proto se hned utrácí.
Před léty se takhle pokusili zachránit Barbera - vynikající dostihový hřebec, chtěli ho aspoň do chovu. Spěnka prošpikovaná skrz naskrz šrouby a po dvou měsících trápení stejně provedli eutanazii.
Za život u koní jsem zažila 3 zlomeniny, všechny skončily stejně.
Když pominu že Taxis je hlavně psychologická hra. Vždyť se koukněte na umístění a atmosféru při tom skoku. Kdo by v tomto stavu by nebyl nervózní to i ten co to bere jako pouhou rutinu ( jezdec žokej ) prostě je. A i kůň tuto nezvozitu jistě vycítí. Tam je celá problematika této překážky .
A vidíte čím víc do celého zápolení zasahují 💰 tím hůř. Dřív si musel jezdec tvrdé odmakat vše co chov koní obnáší a pak se šel za odměnu svést na závody.A o koní věděl vše a znal jeho reakce třeba i na udlidlo v puse a kdy a jak má udávat pokyny ke skoku a jízdě. Jaké má dát koní tempo jestli tlačit od začátku a nebo počkat na finiš. A mnoho dalších faktů.
A dnes dostane papírek s instukcema a dej se vůle boží 😔.
Za mě by bylo na uvážení že podmínkou v účasti dostihu když už k nim musí být kvalifikace . Aby byla kvalifikovaná dvojice( kůň jezdec žokej ) a jiná možnost startu nebyla.Ale opět i tako čas jsou 💰.
A osudy již nepotřebných zavodáku tady není asi potřeba rozebírat vůbec 😔.
Nevím, co myslíte tím dřív. Pokud vím, u nás i ve světě už dlouho funguje rozdělení jezdců na pracovní a závodní. Ne, že by nemohl být 2 v 1.
Děkuju. My se teprvá jako kreslička zavádíme, taky mi trvalo asi na šestkrát, než z toho vyšel motejl a ne rozfoukaná prachovka s očima 😀 Ono totiž malovat v počítači myší, to je fakt peklo 😀
Jo, jo, jako jsem v době kovidové malovala při on line výuce v anatomii. Mé srdce identifikovala kolegyně jako penis.🙂
To je hezky osvětlený to s tou savanou vs. džungle.
I to s tou ženou. Z druhé strany zase lze ukázat, proč muž, když otevře lednici a hledá máslo, tak i poté, co má máslo v ruce transparent s obřím nápisem JÁ SEM MÁSLO, MNE HLEDÁŠ, tu lednici zavře a tvrdí, že v lednici žádné máslo není. Chybí mu gen pro detail - neb nemá vmontovanou schopnost rozlišit třeba zrníčka - nepřebíral je, stopoval mamuta.
Přesně! Muži mají tunelové vidění - pořád vyhlížejí toho mamuta v dáli. Proto mají i lepší odhad vzdáleností. Ženy zase mají širší periferní vidění a lepší barvocit.
Tak jsem trochu zaguglila😀..já mám prisavnik pětilistý, plody jsou mírně jedovaté,ale slepicim to očividně nevadí..větvičky jsem občas dala i králíkům a kačenkam, žijí 😂👍🤦🤦 ..slepice maji celou zahradu,tak o listy nestoji..Vy tedy mate prisavnik trojlaločný,píšou, jedovaté plody,ale asi to tedy nebude tak hrozné, když vaše slepičky žijí 😂😂😂 👍
Ptáci nají poměrně krátké střevo, možná proto jsou na jedovaté věci méně citliví. Že jimi rychle projdou.