Odpověď na příspěvek uživatele -Elvira- z 15.07.2025, 06:44:03
druhý byl sice pro děti
Já znám haflingy z turistických jízdáren, takže dost zkažení. Všichni byli tankoidní, pod sedlem i na lonži. Když se rozhodli odejít, šli. Neudržela ani metráková kolegyně, a to měla kobyla uzdečku.
Já teda vycházím ze zkušeností i humánní medicíny. Když jsem na boreliózu dostala ATB, tak i doporučení na probiotika. A s paní magistrou jsme si v lékárně hezky popovídaly. Ad doporučení opravdu brát ATB poctivě po jídle, jinak mi bude nedobře. Její vlastní zkušenost. A probiotoka naopak před jídlem, aby to co nejlépe fungovalo.
Jasně, třeba chtěla jenom prodat.
Ale co vím, probiotika rozhodně nikdy neuškodila. Ani u lidí, ani u psů, ani u koní.
Odpověď na příspěvek uživatele AdrianaD z 11.07.2025, 10:48:19
aspoň umělá inteligence mi poradila. Bez protivných řečí, stručně, ochotně, mile:
Skvěle! A bude s vámi ta AI, až si půjdete vybírat koně? Pozná, jak se starý, jestli nekulhá, není dušný, jestli nechodí po předku nebo prohnutý v zádech?
A bude na vás dohlížet, jestli na koni sedíte tak, abyste mu nevadila a dáváte korektní pomůcky?
A poradí, až se vám kůň “rozbije”? Jako, že s vaším přístupem se to dříve nebo později stane. Spíš teda dříve.
A víte co? To všechno bude váš problém. Možná vás ani moc nezmrzačí.
Jo a kůň podle vašich představ začíná tak na 150 000. A kvalitní ustájení na 8 000. + samozřejmě podkovář, veterinář a různé další drobnosti.