Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 20.11.2025, 00:23:04
a to díky střevnímu hlístu.- Heterakis gallinarum
A to je zajímavá informace, to jsem nevěděla.
Tyhle škrkavky jsme vypitvali zrovan tento týden, ale z obyč domácí slepice. U těch pár bažantů, kteří se nám dostali pod ruku, jsme našli jenom syngamózu.
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 19.11.2025, 23:33:30
byťˇ jen podezření, že konkuruje koroptvi).
Vidíte, to mě nenapadlo. Ale asi to nebude o konkurenčním boji. Hromadněji se u nás začal objevovat v 19. století. A (nejen) koroptve začaly ubývat v důsledku změn spojené s kolektivizací. Velké šíré rodné lány pro drobnou zvěř nejsou značka ideál.
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 18.11.2025, 15:00:50
Myslím že ani člověk nijak nepokulhává,
Já měla na mysli to, že právě člověk hází do přirozené rovnováhy vidle. Tím, že určuje, co do přírody patří a co ne. A že se moc roztahuje. A zaneřádil planetu pesticidy a mikroplasty.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.11.2025, 07:19:37
nemám ráda slovo zkratka
V našem turistickém oddílu se používá slovo nábližka. Ale ve výsledku je to totéž - buď funíte přes kameny a padlé stromy do kopce cca 60 stupňů nebo slízáte dolů 70 stupňů a čekáte, co si zlomíte, v lepším případě jenom podvrtnete. 🙂Jo a občas se brodí nebo leze přes kládu = jediný způsob, jak překonat hlubokou vodu.
Nebudu se rozčilovat, fakt ne. Jen bych Vám upřímně přála stejný zdravotní problém, jaký má Vaše fenka. Stejného rázu a stejně dlouho bez řešení situace.
Ale jak má majitel, úplný laik, poznat dobrého veterináře?
Já taky věřím svému automechanikovi nebo elektrikáři. A nebudu se s nimi pouštět do odborné debaty, protože o těhle věcech vím kulové.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 16.11.2025, 16:01:03
Jo, to jsem si myslela. Jako v elektronickém bankovnictví.
Ale stejně - bude povinnost registrovat odchovaná štěňata. Množitel to neudělá. Kupec to taky neudělá. Dokud nebudou ty kontroly, tak se na to spousta lidí vykašle.