20.06.2025, 13:21:23 xxx.xxx.224.101
Tak u nás pomohla i nová okna a zateplení. Bývalo tam hůř.
Tak u nás pomohla i nová okna a zateplení. Bývalo tam hůř.
Já bych se nemovitosti v dnešní době nezbavovala, i kdybych na chleba neměla…
Ale když na její údržbu fyzicky ani finančně nestačím…
Za mě jsou zase horší okna za západ.
Já mám okna na jihozápad a táta měl na východ. A víc jsem trpěla u něj - viz výše. Já mám aspoň dopo chládek, u něj mi bylo horko pořád. Už ráno po probuzení.
Za mě jsou okna na východ v tomhle horší. Byt se vyhřeje hned po ránu a pak už nevychladne.
efe- ruka vyzera strasne, uf.
Strašně? To jste neviděla moje chodidlo po operaci haluxu, když mi sundali obvazy. Oteklé, modré, jako když se chystá upadnout. Ale pan doktor měl pravdu - všechno se spravilo.
Jako, že chcete ty kočky otrávit? Nebo jsem to špatně pochopila?
jsem si vzpoměla na ten rodný dům
V něčem takovém jsem u babičky trávila prázdniny. Měla jsem hezké dětství.
Nah, asi to boli kury.
Však taky slepice patří do řádu HRABAVÍ, že jo. Nevím, čemu se divíte.😉
a že nemají čas ho vychovávat.
Tak proč si ho pořídili? Plyšák by jim nestačil? Ano, vím, řečnická otázka.
Existují pro koně takové ty míče,
Existují. Kamarádka je věšela do boxů svým valachům, když byli ještě hřebci. Aby se zabavili. A vlastně i poňovi.
Kdybyste měl někdo nějaký fígl
Jako na ten zvrtnutý kotník - první dny chladit a pak KLID, může s nějakou zahřívací mastí a bandáží (kamarádka takhle dala Robert - Jonesův obvaz na natržený vaz ve spěnce, kůň - hřebec stál měsíc jenom přivázaný v boxe, ale zabralo to). Vydržet aspoň 14 dní, jinak je riziko trvalého poškození, jako třeba kontraktury a tak. Já mám třeba už napořád křivé dva prsty na ruce (pád z koně a nedorozumění při lonžování), ale je to jenom kosmetická vada. U koňských prstů je to větší průšvih, že jo.
Rif du Madon mi tenkrát napsala, že se tak jako tak odmlčí, protože si pořídila nového kůně. Holt lidi přicházejí a odcházejí.
Vás si taky pamatuji, jak jste se ještě na IF objevila a nesměle se ptala, jestli vás vezmem.🦄Dobře, že jste i tady.
efe:Ale to by přeci bylo vidět na RTG a to bylo čisté jste psala…?
Nebylo. Torze (přeněji řečeno distorze) = zvrtnutí (kloub se na moment vychýlil a zase se vrátil zpátky) = poškození kloubních vazů. To na RTG vidět není. A vlastně ani na sonu. Měla jste někdy zvrtnutý kotník? Poznáte i klinicky.
Jo jo, článek, kde hned v prvním odstavci mají chybu. Korektura je sprosté slovo.
Jestli mají červené oči, tak to budou opravdu albíni. Ale žádnou jsem takhle zblízka neviděla.
Bílé srny jsou většinou albíni.
Myslím, že se jedná spíš o leucismus. Jako bílí tygři nebo jeleni. Nebo ti daňci.
že takové zvíře není reprodukce schopné,
Je. Spíš jde o to, že se reprodukčního věku často nedožije.
hovada velká jako záchranářské vrtulníky
😄
Já taky.
Doron:To by bylo jako zkrmovat potkany..
Viz výše.
Nutrie mají vynikající maso. Kdyby se lovily jako jiná zvěř, klidně si jídelníček obohatím.