»
Odpověď na příspěvek uživatele
Buggyra z 30.05.2025, 07:33:57
Líp bych ten popis nácviku nenapsala, a to jsem ho chtěla napsat taky 🙂 princip stejný, jako když jsem učila soužití svýho psa a kočku, kočku že s epo psech neseká a mýho psa že apriori tahle košišta se nehoní…..osobně taky pro Sagu nevidím jinou cestu, než fakt chodit 3x týdně makat s poněm na ruce, Saga v sedle.
»
Saga z 28.05.2025, 14:28:23
Šla bych Vaší cestou, velký mladý kůň na tak malé ploše dlouhodobě může začít dost prudit, jelikož se začne nudit. A ta tráva už bude za chvíli fakt v pohodě, jak to má 15 cm + a začne teplo, tak to stejně bude seno na stojato. I když je to složení blbý, tak si z toho vyberou, co budou chtít, když k tomu dostanou pak na zimáku seno, tak nebudou pažravý a vše hladově nespasou.
Nojo, Sago, máte to fakt těžký. Hladovej kůň je horší než hladová ženská. Já vim, že je krmíte 😀 ale asi cejtí nedostatek, toho se asi nezbavíte no ….to je těžký tyhle režimy.
Jak to děláte, Horsano, Vy? Vždyť máte mrak poní a prakoní n latinfundiích a schvácenej ani jeden…jestli jsem to teda dobře pochopila. Docela by mě zajímal Váš výklad k týhle problematice a managementu, kdybyste měla třeba minutku navíc.
»
efe z 28.05.2025, 11:56:24
Kde se shánějí jezdkyně, které jsou zodpovědné a nemají místo mozku knedlík?🙂
Jinak tedy přeji ještě dřívější vyzdravení, než doktoři slibují….
Asi tak nějak. V NP Muráňská planina pár let zpět Slováci rozjeli projektu návratu sysla, který je přísně chráněný. No a právě proto, aby jim to vlci nepožrali, jelikož tam je vlků fakt mrtě a sysel je snadná kořist, postavili kolem lokality ohradu a dali tam stádo oslů. Fakt to funguje.
»
kometa z 28.05.2025, 10:55:06
Ano, tam, kde jsou osli, tak prokazatelně vlci nejdou. Viděla jsem to na vlastní oči na SK.
Také mám zkušenost, že se na pastvinách při bouřce nikdo koně nikde neřešil. Stejně jako krávy a jiná hospodářská zvířata, nikdy jsem neslyšela, že by se někomu něco stalo.
Pořád to může stále být zdravotní problém. Mám takhle čas od času zkratovala s počínajícím očním problémem. NICMÉNĚ-přeju hlavně co nejméně pádů a když už , tak do měkkého 🙂
»
kometa z 26.05.2025, 11:59:33
To máte samozřejmě pravdu, ale děje se Vám to pravidelně? Příspěvek Murray napovídá, že se to děje často.
Pokud měl být již od začátku příspěvek nadsázkou, tak OK, pak jsem nepochopila.
»
Murray z 26.05.2025, 11:08:57
Kůň ve Vás nemá důvěru/něco ho bolí/je špatně vycvičení/má pro něj nevhodný stájový management/kombinace tohoto všeho, je to úplně jednoduchý. Jedna věc je, že se lekne a uskočí, druhá věc je, že prchá a situaci řeší nebezpečně. I vzrušivý arab se může stát spolehlivým vyjížďkovým koněm, znám takové na vlastní kůži.
Jenže tam nejde o stav helmy zvenku, ale stav helmy zevnitř, resp. toho polystyrenu. Ono jedna věc je spadnout na písek, druhá jak moc velkou šlupkou a v jakým místě a kolik síly se do toho prostě vložilo. Výrobci doporučují měnit helmu po každém pádu, ale asi to tak chce racionálně zvažovat. A takhle….stojí to pár kaček oproti tomu, co stojí kůň.
»
efe z 22.05.2025, 10:11:28
Určitě. Fakt nevíte, v jaké stavu ta helma je.
Za mně diskuze jen pro přihlášené jako na jiných diskuzích. Těch anonymů často plevelí hodně a čert aby se v tom vyznal.
Efe, já jen doufám, že léčba půjde co nejlépe a že Vás má kdo krmit, jste krásně štíhlá, ale víc už být nemusíte 😀
I když pokud udržíte mobil, tak to ais zvládnete 😀
No jasně, já vim, že chápete a rozumíte 🙂
»
kometa z 21.05.2025, 20:36:36
Děkuji🙂
S takovými anonymy se nema ani smysl hádat🙂
Jinak k tématu …už jen kolik agresivních koní u tý stráže je…ne, to fakt není povaha 😀
Jinak zase jedno smutné téma anebo jak koně trpí ve zlaté kleci:
https://www.facebook.com/share/r/1E795DR6ho/
Úplně mi to trhá srdce, jak se můžeme ve vyspělé společnosti chovat ke zvířatům a ještě si to obhajovat, kolik takových znásilněných duší tu všude je, i když dle paragrafů týrání vůbec neprobíhá…
Tolik k tomu tichému koňskému utrpění.
To tenhle zmetek taky. Jako krmit koně je na pastevku fakt anabáze, jelikož člověk musí zajistit kozla, kterej prchá, jakmile vidí, že má být lapen. Je teda naštěstí kastrovanej. Když ho člověk nezajistí, dělá nálety na kyblíčky ve jménu “kdo zaváhá, nežere” (proto ta druhá fotka není žádný projev lásky, ale prachobyčejné úplatky).
Loni se koně převáděli na pastvinu vzdálenou 5 km, šel s nimi. No a zůstal tam 3 měsíce. Po návratu ztratil důvěru v jakékoli další putování na víc jak půl roku, byl rád, že je doma. Ale teď mu zas evidentně otrnulo.
Já ho taky nemám ráda, jako fakt ne, ale musím s ním vyjít 😀 z toho stáda koz, jak popisujete, by mě j*blo tuplem.
»
Buggyra z 21.05.2025, 14:41:53
No jako já si tu jeho účast nevybrala, ale není kam toho zmetka zavřít, žije nadivoko mezi koňmi.
Jmenuje se Pekáč, jelikož ho zachránili z Pekáče a i když už tam žije roky, doteď po obci a okolí pak sklízíme pozornost. Já ho nemám ráda, ale on mě asi jo.
»
Buggyra z 21.05.2025, 07:35:30
😀 tak u nás pro změnu takhle