Aktuálně: 2 326 inzerátů289 929 diskuzních příspěvků20 976 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.08.2026, 22:29:09 xxx:xxx.5f8f:fd08

Aluško…upřímnou soustrast. Tohle je fakt ztráta, co na to víc říct. Alespoň jste mi nakonec zajistila ten zbytek života důstojný. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.08.2026, 10:49:00 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 24.08.2026, 10:42:32

Liz je tam pořád, několik druhů, případně bych dokoupila do placu - to už je ten nejmenší náklad…..

Děkuju.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.08.2026, 10:07:33 xxx.xxx.27.179

Prosím máte někdo zkušenost někdo s ustájením, kde je dostatek pastvy (velká pastvina) i kvalitního sena, ale nepodává se jádro ani přes zimu? Řeším kvůli minerálce. Víte, že mám mladého (10 let) rustikálního koně, ale teď dostává každý den hrst müsli a minerálku PE. Od září se ale stěhujeme, kde se nekyblíčkuje. Zatím tam nikoho neznám, takže bude kyblíček jen na mojí návštěvě - počítám, že to budu zvládat 3 - 4x týdně. Nebude mít kůň nedostatek minerálů? Samozřejmě po zimě radši nechám udělat krve. Zajímala by mě ale Vaše zkušenost, vím, že takhle to má řada pastvin. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.08.2026, 21:25:04 xxx.xxx.41.111

Arboro, napište mi do zprávy, pokud chcete, klidně to s Vámi proberu, je to plus mínus můj rajon….

Ale za mne to teď bylo velmi aktuální, podobné parametry, akorát nemusím teda bez trávy a letos je to mazec. Kdo je soudný, nebere, i kdyby místo měl. Za mne tak od boku bych zkusila Jojo ranch Beroun, vlastní zkušenost nemám, ale vím, že mají pískové padocky, pak vím, že jedna známá má koně po schvácení někde myslím Zadní Třebaň a že treky pro poníky měla Kateřina Šťastná ve Všenorech. Pak vím ještě o jednom treku u Rakovníka, Kalivody.

To je tak, co mě teď rychle napadá. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.08.2026, 08:49:55 xxx.xxx.18.198

Horsano, dnes a zítra Betliar, zítra večer Gálová. Jsme na dosah 🤣🤣🤣🤣

Jak se má Zrzík v novém domově?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.08.2026, 13:18:38 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 13.08.2026, 08:48:32

Radost je výlet do Polsko na moře! Můj pes ho miluje a strašně rád utíká před vlnkami a nerad se koupe 🙂 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.08.2026, 07:29:05 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.08.2026, 07:25:44

No, to hříbě by za normální situace bylo tak za 50 - 60 000…kobyla za 80 000…

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.08.2026, 17:14:37 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 12.08.2026, 16:49:19

Super, počtu, díky.

Můj pes je hodně vybíravý, naštěstí  psí věci vesměs žere. Syrový ovoce atp. do něj nedostanu. 

Naštěstí nemá žádné akutní stavy, myslím, že jsem to vychytala včas. Ale mám velké štěstí, jsem celkem citlivá na detaily ve zdravotním stavu mých zvířat (nemyšleno tak, že bych umírala z každého bebí, to ne).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.08.2026, 16:54:40 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.08.2026, 07:08:29

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/222475945/cmb-klisna-s-hribetem.php?fbclid=IwY2xjawTpZ-pwZG9mAWV4dG4DYWVtAjEwAGJyaWQRMDh6MjNzQjdUNEZZYnRyd1pzcnRjBmFwcF9pZBAyMjIwMzkxNzg4MjAwODkyAAEepEWrpI_TSclghR5z0ULjsnCc_29lE_4m_8M4R0Aez_wsLqFMdpBMTmreuaM_aem_bmiq1kVY7EHR3FM9vxA7Aw

UŽ JSOU levní koně, ta cena je neuvěřitelná! Jako chlaďáci jsou podražení cenově celkově, ale tahle cena je fakt OMG!

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.08.2026, 16:35:38 xxx.xxx.27.179

Všem moc děkuji!

Vahine - no, jak jsem to poznala…..pes je na svůj věk velmi vitální, nicméně pár let zpátky prodělal rakovinu mléčných lišt, kde není úplně dobrá prognóza + jsem si všimla random zažívacích obtíží. Nefunkční ledviny totiž mohou mít i na průjem a zvracení. Už jsme to na vet řešila jednou a řešili jsme to lékama + vyhybat se mastným věcem, to na nějakou dobu zabralo, ale pak mi zas přišlo, že se vracíme, kde jsme byli. A krev prozradí hodně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.08.2026, 14:38:20 xxx.xxx.27.179

Ahoj, tak mojí bambuli dohnala renal dieta. Bude jí v prosinci 13 let. Vet nabídnul buď renal granule + vařená strava (poradil) anebo renal granule+renal konzervy  s tím, že se přiklání k variantě B, jelikož máme za měsíc dělat další testy a vet chce mít 100% jistotu, že pes bude opravdu žrát, co má. Čili zde vím jistě.

Kde si ale nejsem jistá, jsou pamlsky. Můj pes má rád žvýkací kostičky, vepřové uši sušená masa, blablabla. To je teď tabu. A zde jsem si přišla pro radu - máte někdo psa s touto dietou a jaké pamlsky používáte? Jak ty na slupnutí hned, tak na ty co se dají žvýkat a vydrží dýl? Existuje něco takového? Je mi jasné, že to nemusí mít hned nálepku Renal, ale prostě co do této diety sedí.

Vřelé díky za jakýkoli point.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.08.2026, 12:22:50 xxx.xxx.199.47

Sucho je a sucho bude. Jeden rok více, druhý rok méně, co je ale jistě, že to bude určitě oproti rokům předchozím tvrdší. 
V posledních mám pocit, že přešla Ankara, chytli někoho na Bitcoinu a Turek z Macinkou zase na chvíli neudělali průs…. 😀 a tak se alarmistická média (což jsou skoro všechna tzv. mainstreamová) chytají sucha. Jenže tohle sucho už je tady už dobrých 10 - 15 let.

Co k tomu říci. Denně v tom sedím. Pracuji ve firmě, kde se vlastně PŘIZPŮSOBENÍ se klimatické změně vyrábí. A světe div se, nikdo z toho environmentální splín nemá. Zastavit to nejde, a už obzvlášť ne omezením uhlíkových sloučenin. No a to přizpůsobení spočívá v účelných vodohospodářských řešeních (jako jsou krajinné úpravy, ale i technická infrastruktura - nádrže, vodovody, kanalizace, blablabla), dále pak ve vhodném zemědělském a lesnickém hospodaření, které bude zmírňovat míru eroze, podpoří zadržení vody v krajině a bude využívat rostliny odolnější na teplotu a sucho, které ale zároveň zvládnou naše mínus zimy. A ano, všichni řeší, že s enemá ve městech sekat na krátko, al ejá ž zašla ve svém myšlení tak daleko, že si například myslím, že zelený trávník na velkých plochách bude zbytečný luxus. Nelze tam napříkald pěstovat něco jiného, odolnějšího, co bude zároveň i líbivé? Oko si časem zvykne.
Co je nutné říct a nikdo to neříká - minimálně ty vodohospodářské věci jsou velmi dobře  zaimplementované v evropských směrnicích, které jsme přijaly a držíme se jich vodní hospodářství spolu například se zdravotnictvím a odpadovým hospodářstvím jsou odvětví, které tak nějak jednou samospádem bez ohledu na to, kdo dřepí na MŽP. Pokud jsem u rozkladu na prvočástice, tak vám personální inventář potvrdí, že to začalo velice úspěšně za Hladíka a že nejlepší ministr za posledních 15 - 20 let byl Brabec, i když k němu mají také výhrady. Koncepce existují, dostatek peněz na tyhle věci v budgetu jsou a všechno frčí i přes motoristické proklamace. Takže v tomto směru můžeme být relativně v klidu, i když to mediálně vypadá děsivě. A vzhledem k tomu, že mají vodaři úplně dinosauří PR, možná lépe řečeno nulové, tak se veřejnosti nedozvídá, kolik opatření na přizpůsobení se klimatické změně se ročné dokončí úspěšně  a kolik to stálo peněz.  A ani v rámci EU na tom nejsme vůbec špatně.
Takže sumasumárum - ANO, děje se to u nás a ANO, budeme se muset uskromnit, ale NE, neuhoříme a pořád máme šanci s tím nějak důstojně žít, i když jinak. Kde je to opravdu problém - jih Evropy a dál. Budou kvůli tomu vznikat války a velké migrace, což už se ostatně děje a na to by se měla Evropa taky připravovat. 
Samozřejmě i u nás v oboru se názory různí a nejsem vědec a ani akademik a ani špička v oboru, prostě jen řadový zaměstnanec v celkem specifickém oboru, na který člověk už nějaké vzdělání a praxi potřebuje, aby to dělal dobře. Spíš jsem měla jen potřebu napsat nějaké svoje pointy, které mě napadají, když ty různé výstupy v médiích a na sockách zaznamenám. 
Zajímavé je, že ale nikdy na rozhovor neosloví renomovaného vodohospodáře, v lepším případě je to když už , tak šéf ČHMÚ a to je celkem rozumný člověk.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.08.2026, 10:11:31 xxx.xxx.199.47

Byl problém sehnat i ustájení. Třeba by mě i vzali, ale prostě strach z toho, že nebude seno. Jenže když mi ustajovatel řekl, že bude co nejvíc pást a koně přes podzim - jaro uvidí seno tak 4 měsíce…..a zas tolik stařiny nebude.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.08.2026, 23:51:00 xxx:xxx.e23b:70e2

Myslím, že to vidíte komplikovanější než to je. Zapřahá skoro každý chovatel chladnokrevníků, stačí oslovit. A Šusta jezdí skoro všude a kurzy neruší.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.08.2026, 12:18:46 xxx:xxx.e23b:70e2

A ještě mě zajímá, Horsano, jak je na to zrz? Dlouho o něm nebylo nic slyšet….

Přeji, ať se dá schvácený koník do kupy, to je nepříjemné….

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.08.2026, 12:03:35 xxx:xxx.e23b:70e2

Mně čeká po dvou a půl letech přesun. Trápí mě to už dlouho, ale letos přišly nějaké věci, které prostě to rozhodování urychlily. Koně u nás rozhodně netrpí, ale nějak se rozcházíme ve filosofii. Novou stáj neznám, ale viděla jsem toho rak a z toho, co bylo k mání, to bylo to nejlepší. Kůň bude dál a ve stáji neznámé. Kdo je dobrý, má plno a neinzeruje anebo kvůli senu letos vůbec nebere.

Tak držte palce, nervy mám na pochodu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.08.2026, 11:55:26 xxx:xxx.e23b:70e2
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.08.2026, 08:48:09

No on se splašený vůz brzdí hůř než splašený kůň, na kterém sedíte…..

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.08.2026, 21:59:50 xxx:xxx.e23b:70e2
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.08.2026, 20:54:55

Na obecný dotaz obecná odpověď. Skoro nic jste o svém koni v dotaze neuvedla. U koní raději maluji čerta na zeď a ve výsledku se třeba nechám překvapit. Nikdy nikomu sluníčkové rady nedávám, obzvlášť když neznám ke koni ještě majitelovi/jezdcovi schopnosti. Jezdectví je nebezpečný sport, vozatajství ještě více.

Mám koně zatahaného ve voze, po zkouškách. Potkala jsem díky tomu řadu lidí, co zapřahají. Vím, co píšu (a nebojte, neberu Vaši reakco osobně🙂), řeknou vám obcně totéž, co já. Do vozu se nezapřahají koně kvůli temperamentu, ale kvůli nadhledu, jaký dokážu mít. Mám chlaďase, ale dříví na něm nenaštípete ani omylem a i já myslim jako zkušený lesojezdec mám občas potíž se s ním domluvit (a to na něm x let nejezdí nikdo jiný než já). S jakou grácií ale zvládá krizové situace je až neuvěřitelné. Pokud tohle dokáže Váš plňas, směle do toho, ale fakt ideálně s nějakou odbornou supervizí. Jedna věc je zatahat gumu, druhá věc je zatahat koně užitkově, na to je opravdu lepší mít k ruce zkušeného koně i jezdce. Ono to totiž není už jen o vás a vašem koni, ale i okolním provozu. JInak jak píše Buggyra, ano, A1 byli zapřahaní, ale většinou to dělali lidé, kteří uměli. a k praktickému zápřahu tady asi nejlépe poradí ona.
 Držím palce🙂