Aktuálně: 1 856 inzerátů280 346 diskuzních příspěvků20 013 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 14:58:11 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.03.2026, 14:55:19

Ach tak. Já vím, že Vám umřel koník, ale nevěděla jsem, že byl zrz, a taky si pamatuji ještě z ifauny nějakej takovej ošklivej příběh, tak se mi to nespojilo.

Achjo, to je děsivý, já vím, že to takhle nemáme, ale spíš takový příběh číst vůči druhému. Děkuju za sdílení.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 14:49:34 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.03.2026, 14:41:18

A já s ní dneska a včera obešla velký pole na ruce s tím, že to prostě byla obyč kolika a že je znehybněná, tak aby aspoň nějaký pohyb na trávení měla 😔 no snad jsem to moc nepodělala ☹️ radsši jí te´d nechám stát, jsme moc aktivní. Fízák teda byl jenom to úterý, ale jsem si jistá, že pije přes ty mashe, denně dá minimálně 45 l. 

Díky za pointy. Příbeh se Zrzkem neznám, ale to je fuk. Snad to nebude mít následky.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 13:25:45 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.03.2026, 13:18:23

Díky, já mám nabráno a zamraženo, vet čeká jen na můj pokyn, aby to dal do laborky. No, myslela jsem, že to bude za dva tři dny pryč.
Pokud to bude otrava, jak s eto řeší dál? Pustit koně do stáda, ať to pomalu rozchodí? Bohužel to stádo má přístup na pastvinu, kde se to případně stalo a ta je velmi nepřehledná a zarostlá, pár hektarů a samý remízek. Přítomnost javoru bohužel nemůžu vyloučit. Jiní koně problém nemají. Můj kůň má jednu úžasnou vlastnost, že když mu něco chutná, cíleně po tom jde a prostě se toho přežere. 
 A co teď? Dát do stáda - kdy? Po léčbě? Jasně že má hlavní slovo vet. No a dát zpátky na tu pastvinu? Je to hlavní areál pro kobyly stádo, buď to risknu znova  a budu doufat, že se nic nestane, nebo mám ještě možnost dát zpátky koně do stáda k majitelčiným koním, ale to už nechci, jelikož jede styl, který mně úplně nesedí, kůň v něm netrpěl, ale ona má prostě standart na chov jinde a  já to vidím jinak. 
Co byste dělaly vy?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 11:29:17 xxx.xxx.153.202

No jako takhle - můj kůň jakmile najde něco, co mu chutná, tak to vyhledává a žere, dokud se z toho nepo****. Loni byla pastvina, kde jsou špendlíky, všichni koně si zobli a šli dál, jenom ona se vyžrala skoro do transfaunace. Teď mají otevřenou pastvinu, která je spíš prales, samý remízek a roste tam kde co a ustajovatel to moc nekoriguje a neprochází. Ty špendlíky zazlívám doposud, to druhé asi ne, některé věci prostě nemáte šanci dohlédnout…a až bude další ustájení, tak jako prostě přehledné pastviny, tvl. kdo to má pořád řešit.

Říkám, léčba je do soboty, ale pokud nebude progres zas do zítra, tak volám někoho dalšího, případně i mojí chiro, kdyby to bylo něco v hrudním koši,  a hodím asi krevní vzorek na ten velký rozbor. 

Achjo😔

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 11:02:18 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 10:54:38

Ok, moč tmavá nebyla a myslím že ani není. Díky, mrknu na to a zkonzultuji s vet.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 10:35:42 xxx.xxx.153.202
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 26.03.2026, 10:29:41

Mně tohle taky napadlo jako možnost,  že něco spásla a na té pastvině vím, že někdy nějaký javor byl. Dá se to poznat z krevního obrazu? Je možné, že by ten kůň byl takhle jetej i dva dny po?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 26.03.2026, 10:25:46 xxx.xxx.153.202

Ahoj, jdu vytěžit Vaše moudra, ale potřebuju zkonzultovat to úterý.

1. den (úterý): kůň dopoledne v pohodě, odpoledne za mnou sotva přilezl. Kulhala na levou přední, když jsme to chtěli natočit, tak se pro změnu rozkulhala úplně na všechny nohy, co má, resp. začala značně tahat zadky a tak levé přední tak odlehčovala, že začala kulhat na pravou přední. Teplota 38,4, nekadila. Zavolán akutně veterinář, ten přijel večer,  prohlídl, co mohl a řekl, že je to něco mezi náběhem na koliku a neurologickým problémem. Vzal pro sychr test na EHV a kůň je na samotce izolován, ale to je fakt minimální šance, že to má. typoval spíš dehydrataci, možná něco v seně, takže do ní nacpal 4 l fyziologického roztoku a jednu ampuli výživy. Teplota 37,4. Dal na 4 dny Danylon.

2. den: Kůň kadí, hurá! Dávám mashe, aby pil, kýbl 4x denně. Kulhá míň, al epořád a na všechny. Pokud to byl nájezd na koliku, potřeboval by se hýbat kontinuelně, ale nejde to, jelikož test na EHV. Obejdu s ním tedy louku ráno a večer na ruce.

3.den (dnes): teplota 37,7, stále kulhá jako včera, opět procházka + mashe, blablabla.

Léčbu má tedy do soboty, ale mně nejde do hlavy ten pohyb. Zažil jste někdo něco podobného? Jako je mi jasné, že když rozeženete koliku, tak druhej den ten kůň nepoběží pardubickou, ale ona se nekopala do břicha, nelehala si, nepotila se, jen fakt problém s koordinací těla, který se zlepšil, ale přetrvává. Malátná není. Uvidím, jak bude vypadat do soboty, ale mají fakt pěkné seno, denně čistou vodu z vrtu. Kopyta děláme pravidelně, test na abces a přichvácení dělal.
Opravdu by měl zajímal jakýkoli point, pokud někdo budete mít.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.03.2026, 10:31:34 xxx.xxx.208.123
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 25.03.2026, 10:20:36

to jsou samý tažáci s problémama, proč?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.03.2026, 23:29:05 xxx.xxx.182.171

Tak my pro změnu taky sama paráda. Teď jsme do koně narvali 4 litry fyziologického roztoku a uvidím, jak bude vypadat zejtra. Vet zatím neví, co to je, kůň kulhal jakoby na všechny 4, ujížděl mu zadek, obraty náročný. Nekadil, zvýšená teplota. Takže něco v rozmezí mezi kolikou a neuroporblémem, no vyber si :D naštěstí podchyceno snad včas, ať je to cokoli a uvidíme, co přinese novej den.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.03.2026, 10:20:56 xxx.xxx.182.171

Ale tak jako opět…..nechci stranit této vládě, jelikož už teď mám pár jistých pochybností, co zase vyvedou, ale nadává se sice na neziskovky, nicméně pokud je člověk poslouchá pořádně, tak oni nechtějí jít po těch, které mají opravdu přímý dopad na společnost. Takže zase nafouknutá bublina.

Mně třeba teď točí do vrtule Hnutí Duha a jejich výrok, že stát teď vede “svatou válku proti větrným elektrárnách”. A ten postoj, že tu Slováci šíří nějaký ruský dezinfo a že to škodí a blablabla a každej, kdo je proti, je hloupej šmejd. To je zas nějaký lobby nějakýho fešáka, co by si chtěl v akceleračních zónách chtěl udělat pěknej kšeft. Ráda bych se pletla. Radši 100 x FVE než větrníky, fotovoltaika je daleko přizpůsobivější co s etýče místa výstavby atp., ale pokud ty větrníky protlačí, takto “zajebe” krajinu tak, že už to nikdo nevrátí zpátky a za pár desítek let se bude přemýšlet, jak se s tím naloží. O tom, jak to vytváří mrtvou krajinu, která už teď má problém s množstvím drobné zvěře, ani otravovat nebudu.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 24.03.2026, 10:01:00 xxx.xxx.182.171

Tak není neziskovka jako neziskovka. Ale když vezmu svůj obor, tak když jsem kdysi chtěla chytit fleka u OŽP neziskovky, tak tam byly peníze lepší, než u státu. On když se dobře napíše projekt, tak s etam ty prachy na mzdy dávají velice slušný….
Podle mně jsou na tom s výplatama v neziskovkách často nejvíc bídněpřímí sociální pracovníci. Jako třeba kamarádka dělá v NZDM a jako nástup tam, na to že jste volnočasový pedagog a už je to celkem odborná práce, aby to mělo smysl, no to nechceš 😀 No a pak ještě lokální neziskovky, který fakt chtějí něco zlepšit. Jako třeba u nás ukončila provoz paní, co dělala potravinovou banku. Vyhořela a fakt prachy mrzký. Prostě tomu chybí ta láska. Teď to dělá teda úřad, ale ta efektivita je smutnej příběh. A při tom náš kraj pokrokové lidi hodně potřebuje, tady to usnulo v 90tkách.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.03.2026, 12:44:38 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.03.2026, 12:20:48

á, tak koukám, že zkušenost podobná, jen akorát ne co se rodiny týče, u nás každej volí něco jinýho nebo nevolí vůbec a jsme  s tim v míru naštěstí 🤣

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.03.2026, 12:27:05 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.03.2026, 12:14:27

Ne, je to stejný, co se online reakcí týče, jenže se v mé bublině změnila jedna věc, bavím se teď o offline životě.

Poslední roky jsem někde mezi - ne alibisticky podotýkám, nečekám politického mesiáše, ale nikdy jsem neměl ráda Babiše a PF mně fakt velezklamal. Tak se na těch jejich postupech snažím spíš hledat proč se jim něco nepovedlo nebo aspoň to, co se jim povedlo. Ale  větší část mojí bubliny (městští intelektuálové) jsou hodně chvilkařský ultras a musím se přiznat, že od těch voleb se mi často děje, že sedim u stolu a radši mlčím a o svý názory radši neventiluju, jelikož je mi to na druhou stranu buřt, jelikož na tom moje životní štěstí nestojí, ale taky se nechci, dostat do zbytečných ostrých konfliktů, i když si myslím, že mám celkem přehled, co se aktuálně děje. Jenže to mlčení mě taky propíchne, že jo. To když jsem seděla v hospodě s našima vesnickejma chlapa, který jsou zas Babiš ultras a vládnul Fiala, tak to takhle nebylo, pokud jsme jim toho Bábu nebo Okyho zdrbala. 
Příjemný tyhle chvilky rozhodně nejsou, společnost je fakt extrémně zpolitizovaná a politika se teď v běžný konverzaci dle mýho řeší až zbytečně moc často a respekt vůči protistraně se fakt vytrácí.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 23.03.2026, 08:30:06 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 23.03.2026, 08:04:05

ok, já nic nezaslechla, tím pádem v tomto směru stejní nýmandi jako ti minulí 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.03.2026, 23:14:02 xxx.xxx.233.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 22.03.2026, 23:03:14

Jo tak mě právě na tomhle tom obrázku baví, že je vlastně absolutně apolitický 🙂 kdežto zahradníkův rok apolitický není. Ale vlastně je super, jak lidí vnímají věci různě🙂 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.03.2026, 22:31:16 xxx.xxx.233.141
Buggyra:

Prýže matka se chystá. Já jen díky tomu vím, že něco je (ale nevím, co). Já se o to nezajímám a nemám na šaškárny čas, tuplem když jede matka do Práglu demoškovat, tak herky někdo nakrmit musí, žejo.

Ježíš hele já si na Vás dneska vzpomněla 😂

Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.03.2026, 09:42:23 xxx.xxx.233.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 22.03.2026, 07:22:04

Těm autobusům nevěřím. Tahle část společnosti je opravdu silné motivovaná a poradí si 

A neříkala bych těm lidem ovce, proč? U mne Chvilky skončily, když přistupovaly k prusvihum současné opozice naprosto nekriticky, ale někoho to oslovuje. Stejně jako oslovoval šílenec Rajchl. Buďme rádi, že můžeme, nic se tím nezmění, ale lidem se uleví (asi). Co cením na současné vládě (nepřekládej “jsem jejich přívrženec”, na to vládnou moc krátce a zatím teda samej úlet) je to, že tyto demonstranty neuráží, jak tomu bylo v minulosti. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.03.2026, 17:55:19 xxx.xxx.233.141
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 21.03.2026, 15:40:23

Já myslím, Orionko, že tady žádné autobusy být vypraveny nemusely.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 18.03.2026, 14:34:27 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.03.2026, 14:02:29

Teď jsem se fakt pobavila, to je prostě koňařova pěna všedních dní 😀 
Já mám sice kobylénu v ustájení, ale vlastně z jistých důvodů scénář zhruba podobný 😀