Tak co, kdo v sobotu jdete? 🙂
Tak co, kdo v sobotu jdete? 🙂
Vypadáte, jako kdybyste tu pránu už čerpala 🙂
Horsano, uvědomujete si, že je z Vás už regulérní jůtuber?
Úplně mi mluvíte z duše 😀
Já jsme celkem homo politicus, ale mám svý osvědčený tři různý podcasty týdně, který si poslechnu, je tam nějakej souhrn a stačí mi to. Socka a celkově mý okolí začíná být politicky dost vyhrocený, podporovatelé AB a kol. i podporovatelé….už ani neřeknu opozice, ta nějak zmizela, spíš bych řekla prezidenta 😀 a jak ti první žili v děsným strachu za minulý vlády, tak ti druzí se totálně emočně hajpují teď.
No a po tý po hysterii o repatričních letech jsem si řekla, že tohle nebude součást mýho vesmíru. No a ve jménu moudra “mysli globálně, jednej lokálně” dělám bohulibý činnosti pro lidi a přírodu v práci, a ve volným čase dělám bohulibý činnosti pro lokální děti. Víc ze sebe jako jeden živáček nevymáčku a odmítám si mozek zas**** zbytečnýma emocema.
Pokud člověk nejede do stabilní oblasti, vždycky by se měl zajímat, jak to vypadá přesně tam a v okolí.
My letos plánujeme sever Indie a Nepál, resp. v květnu. A také jsme ve velkém zvažování. Každopádně pokud pojedeme, tak jedině přímým letem z Evropy, ten průšvih může trvat i pár měsíců.
Tak beru zpět, prý na tom hodně mákly letecký společnosti, jako je třeba Smartwings. Prý jsm en atom kooperovali s Německem a Slovákama a byli jsme snad první.
Ano, máte pravdu, že ostré varování a zrušení letů přišlo prakticky souběžně.
Moje pointa ale nebyla o tom, že lidi ignorovali jasný zákaz. Spíš o tom, že pokud cestovky ještě krátce předtím normálně prodávaly zájezdy do regionu, kde bylo zjevné rostoucí napětí, tak je fér řešit i jejich odpovědnost — nejen čekat, že to celé vyřeší stát. A zároveň: stát má samozřejmě pomoci občanům v nouzi, bez ohledu na to, kdy přesně odjeli
Bez ohledu na to, co si myslet o Macinkovi: Myslím, že první kdo by to měl řešit jsou hlavně ty cestovky, které sbalily prachy a teď čekají co udělá stát. Ministerstvo varovalo dopředu že se tam může něco stát (Emiráty, Ómán, SA). Takoví uvíznutí tam nejsou všichni, ale řada z nich.
Krom toho pokud vím, tak repatriační lety vypraveny budou.
Já už od tý doby, co mi špatný držení těla a sedavé zaměstnání způsobilo tak špatný pohybový vzorec, že jsem nebyla schopná se ani zvednouz postele a následně chodit, tak všechny tyhle průser stavy řeším ihned s fyzio. A fakt dejte bacha, taháním těžkých věcí tomu moc nepomůžete.
Už nám není 25 🙂
Ochrana zvířat proti týrání v Česku primárně spadá pod Ministerstvo zemědělství České republiky (MZe) — nikoliv pod Ministerstvo životního prostředí České republiky (MŽP). Agenda týrání zvířat a jejich welfare vychází ze zákona na ochranu zvířat proti týrání a spadá pod MZe, legislativu na ochranu zvířat proti týrání, podmínky chovu hospodářských i zájmových zvířat dozor vykonává Státní veterinární správa. MŽP má jinou roli, řeší ochranu volně žijících druhů a biodiverzity např.: ohrožené druhy, ochranu stanovišť, CITES, zásahy do populací divokých živočichů. Ale týrání zvířat jako takové (i u volně žijících v lidské péči) je kompetence MZe.
A Šebestyán je zatím neviditelný.
Mimochodem Babiše nemám ráda, ale pokud něco takovýho zdvihá, tak je to stejný jako když to zdvihá Pospíšil. A ať to zdvihají oba dva, čím víc lidí na ně kouká, tím líp a společnost bude týrání brát jako méně a méně akceptovatelné.
Prosím vás Babišovi je to úplně jedno. Je to jenom dobrý předmět politického PR. Mně už přijde, že určité části společnosti z AB totálně hráblo a vytahují ho naprosto všude úplně stejně jako odpůrci Fialy před volbami. Vždyť už je to nemocný.
Já chtěla jen otevřít otázku, jak vymáhat vyšší tresty pro tyhle hnusný šmejdy. Já vím, že nízký tresty jsou i jindy u jiných kauz a je to je zvracení, ale jsme na zvířecím fóru ve zvířecím vlákně.
Ona se prý chystá nějaká novela zákona, kde by ty tresty pro zvířata měly bejt drsnější .. otázka je, jestli se to bude uplatňovat v praxi, přesně jak píšete.
Ach jo.
ano, Jane, to je vlatsně pravda, vůbec mi to nedošlo.
Je to strašný.
Právě mylsím, že s ena to celkem rychel zapomene.
Ahoj, kam až týrání zvířat musí zajít, aby za to začaly padat tresty, které za to padat mají
Ano, také jsem viděla filcovky nově prodávat za masakr cenu.
Nicméně stojím si za tím, že dřív chovatel koní měl větší komplexní know-how a pak tedy, jak říkáte, to mě nenapadlo, koně byli asi víc “unifikovaní”. Něco na tom opravdu bude. Svého času jsme jezdila v Kladrubech a tam co se jezdilo na kobylách, co ten rok nezabřezly, tak se sedlo vybíralo podle toho, komu je co pohodlnější, ne co je pohodlné koni. A světe div se, ty kobyly chodily pravidelně a záda cajk. Jako fakt. A při jakékoli nesrovnalosti se fakt volal vet.
Moje kobyla měla přes léto pohmožděný karp, 3 měsíce na samotce, měkká tkáň. Kulhání odeznělo za cca dva měsíce, otok se držel. Dvakrát přiloženy pijavice, otok se vstřebal, nevrátil se.
Prosim vás znáte se tu vůbec někdo osobně, že jste na sebe všichni tak hodní? 😀
Ano, to určitě máte pravdu.
Resp. ze začátku jsem tu teorii majitelce koní sežrala i s navijákem, jakože prostě “žerou a u toho si hledají, a tak se hýbou a nestojí jen u balíku”, ale prostě vidím výsledek. Pokud ta stařina nemá aspoň půl metru nebo tak něco, tak to za mně prostě dobře není….samozřejmě nechcípnou, ale nikam to nevede.
Víte, co je můj velmi zajímavý poznatek co se týče výživy, z minulosti? U nás v ustájení jsou huculové a chlaďáci, kteří byly vždy jak vzducholoď, a to obzvlášť přes zimu. Páslo se až hluboko do zimy, většinou na stařině, ale majitelka občas jako stařinu brala odrostlých 5 - 10 cm cm. No a to když přemrzne, znáte to. Seno ti koně viděli až třeba v lednu na konci, když už fakt nebylo co vyžrat. To vše aby nebyli tlustí. No a letos jsou poprvé všichni koně 24/7 na seně pod sítí s malými oky. A světe div se, tlustý jsou teda furt, ale vzducholodě splaskly. Já teda touhle cestou nejdu, měla jsme v tomhle režimu kobylu jednu zimu a pak jsme řekla dost, je to fakt zbytečný a hlavně dle mýho názoru neúčinný. Čili já já mám pažravou norickou kobyly zimu co zimu na seně a je šlank. Prostě nevypadá jak březí. A je v pohodě. Je fakt, že na ni minimálně 2x do týdne sednu i kdyby na hodinu na krok a ono se to nezdá, ale i tak málo dělá dost. Kdežto majitelka vzducholodí jen přemýšlí, kde pokrátit krmení a koně jsou furt tlustí.
Anebo je to genetika, nevím.