Aktuálně: 2 094 inzerátů285 371 diskuzních příspěvků20 373 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 11:51:03 xxx.xxx.27.179

A ještě teď koukám zběžně na nabídku té Tróji a Mělníka, pokud tedy dávají psi seniorům.
Mělník - nabízí 15 psů z toho pro seniora vhodný jeden, tři s otazníkem. Naprosto chápu proč, prostě psi vhodní nejsou, čili výběr skoro 0.

V Praze psů 18, velmi pravděpodobně také  řada z nich nevhodná pro starší lidi.
A myslím, že vzhled je u výběru psa taktéž důležitý faktor, osobně třeba mám nastavení tak, že se mi můj pes prostě musí líbit, ráda na něj koukám, dělá mi to dobře. A takhle to bude mít řada lidí.

Takže se opět vracím k tomu, že depozity a útulky , které takto laborují s věkem a už šedesátník je pro ně starý, množkám jen nahrávají.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 11:41:03 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 11:32:47

Ano pochybné spolky s pochybným jednáním jsou též účastny na tom, že množky profitují. Navíc oni z těch množek a podobných akcí ty psy leckdy mají a………. vydělávají na nich, psi v nouzi se stali dobrým obchodem.

Na tomhle se shodneme, zbytek neřeším, vím, že jsou i situace, které popisujete. Můj vzorek z Prahy mluví ale bohužel jasně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 11:24:36 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 11:16:09

Promiňte, ale tohle je dost extrémní názor a tak trochu z říše fantazie. Tohle lidi jako společnost prostě dělat nebudou. Odhozených psů je mrak a prověřování depozity a útulky už zašlo do takových extrémů, že plno těch psů ani tu kvalitní rodinu třeba nedostane. Prověřování je na místě, ale třeba to, prostě plno těch depozitů, které nedají psa šedesátníkovi, jsou jedním ze spolutvůrců množek. Je mi líto. A to je přesně to, co jsem svým příspěvkem chtěla říct.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 11:07:44 xxx.xxx.27.179

Tak můj ustajovatel a kovář v jedné osobě pořád trpí tím, jak jsou u nás koně tlustí. Fotky sem dávat nebudu, nemám souhlas majitelů, ale prostě tlustí nejsou, ale jsou v dobré výživové kondici.

U nás ve stáji se jede pastevní ustájení jakože fakt pastevní ustájení, vypásají čtverec a jdou dál. Někdy to jde ale do extrému a na jaře a na podzim nastanou situace, kdy pasou kratičkou přemrzlou trávu,jelikož je u nás pod nulou a nemají přístup k senu. Jedná se především často o říjnové epizody a cca dubnové, kdy jsou koně bez sena.
Byla jsem upozorněna, že se mi zjara kůň přichvátil a že bych zjara a z podzima měla dávat náhubek. Nějak s tím nejsem v míru. Kdyby u nás byla tráva stabilně alespoň 10 cm tak neváhám, ale oni jsou schopni v některých epizodách pást i na trávě max 5 cm bez přístupu k senu. Koně nehubnou, ale je vidět, že jsou v tu dobu pažraví a když je vezmete ven z výběhu a třeba dokonce pod sedlo, i koně, kteří nejsou zvyklí při práci žrát, hledají, čím by si přilepšili. Je to fakt nepříjemný. Zároveň na seně bývají cca do dubna a síť mají s velmi malými oky, takže si prostě nejsem jistá, že na tak krátké pastvě, případně na tak malých okách u sena nevyvolá náhubek spíš frustraci a vředy.
Nějaké názory na využití náhubku v mém případě? Kůň netloustne ze vzduchu a když se podívám zepředu, břicho má napapané, ale je v rovině s boky, nevyčuhuje. A je to began, z toho dělat dostiháka je hřích 😀 

Obrázek
JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 10:56:55 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 11.06.2026, 10:50:38

Vidíte, a mně třeba inzeráty “prodám to a to plemeno bez PP” vyloženě s*rou a jako neprávník to vnímám jako klamavou reklamu, jelikož to prostě není to plemeno, ale jsou to vořeši.
A osobně si myslím, že kdyby se po tomto jako po klamavé reklamě šlo a neprodávalo s eto jako značkoví psi, tak by od toho plno lidí dalo ruce pryč.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 10:35:44 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 11.06.2026, 09:56:32

A Vy si myslíte, že dneska mají lidé čas a chuť objíždět útulky a pídit se? Znám to ze svého okolí, moje známá oslovila tři depozity a útulky a pak se na to vykašlala, jelikož měla pocit, jak kdyby na ní měla přijít sociálka, nehledě na to, že jí psa nakonec stejně nechtěli dát. Tak šla a vzala si přes bazoš štěně vzniklé “omylem”, nedůsledností, tedy křížence ze dvora.
Mně je něco přes 30, sama mám druhého, a zároveň je to druhý pes, který u mně užívá stáří. Oba tito psi byli z útulku. A věřte, že pokud půjdu do budoucna pro dalšího psa, už to bdue asi pes s PP, protože nemám prostor a upřímně moc ani chuť tyhle opletačky a prověřování řešit. 
Jsem hrozná, já vim.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.06.2026, 08:57:24 xxx.xxx.27.179
Sarah01:

No, a stejně si tam nějaká Petra psa koupí, nechápu, SVS s tím stejně nic dělat nebude. Jojo, za blbost se platí a dobře jim tak.

Víte, ono je to složitější.

1) Dnes když je vám 60+ a chcete psa, téměř všechny útulky a depozity vám udělají totální křížový výslech, doslova vás svlíknou do naha a na konci vám řeknou, že vám psa stejně nedají, jelikož jste prostě z jejich pohledu stará. Chápu jen do jisté míry, ale akce prostě vyvolává reakci.

2) Zákazníky množek jsou právě často lidi v tomto věku 60 +. Nebo co alespoň vidím a slyším okolo pražských sídlišť. Stará dáma/pán sami, chtějí psa/děti jim chtějí pořídit psa. Chtějí něco malého, ale přece za to nedají 30 000+, když se to dá sehnat za třetinu. A oni stejně vystavovat nebudou, tak na co psa s papírama. A co se týče osvěty, občas to proběhne na Nově nebo na Primě, ale to je tak všechno. Ty šílenosti, co vidíme my na sockách, to jde úplně mimo tyhle lidi, jelikož žádné socky obvykle nemají.
Takže bych trochu šetřila s těmi výroky, že by měly být trestné i tyto nákupy, někteří lidé opravdu netuší, co dělají.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.06.2026, 21:03:59 xxx.xxx.20.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 05.06.2026, 18:47:41

No  asi si nechal ta nejlepší sousta nakonec…doma to děláme taky 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.06.2026, 09:16:18 xxx.xxx.27.179
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 02.06.2026, 08:09:23

To si myslím, že přetrvává 🙂 ale v přístupu k “tréninku” a “výchově” koně se evidentně shodneme 🙂 to hřiště, co máte, je boží a taky dělám s kobylénou podobný blbiny 🙂 ono to pak především v terénu pod sedlem dost pomáhá. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.06.2026, 07:19:44 xxx.xxx.27.179

Ahoj, koukala jsem na ty Vaše stránky a musím Vás pochválit, vlastně se mi to líbí 🙂 je tam dost podstatných věcí, se kterými souzním a bohužel ne každý to ještě pochopil, jak jsou důležité 🙂 Teď mám hlavně na mylsi prvopočátky s koněm.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.05.2026, 08:30:18 xxx.xxx.254.243
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 25.05.2026, 08:21:54

Potírat můžete, ale za mně ideálně i zevnitř, to je zásadní. 

V této skupině najdete i pod lupou diskuze na toto téma:
https://www.facebook.com/groups/800016530105607/
Doporučená denní dávka: Dospělý kůň: 15g / den směsi + cca 2 lžíce oleje do krmení Pony a hříbata: 1/2 dávka Podávejte v suchém stavu. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nepodávejte březím a laktujícím klisnám.
Ideální pro staré artrotické koně, navíc vyniká i protizánětlivým účinkem. Snižuje plynatost, podporuje trávení, zlepšuje střevní mikroflóru, zvyšuje stravitelnost krmiv s větším obsahem bílkovin, dobře působí jako prevence žaludečních vředů, snižuje výskyt rakovinotvorných nádorů, působí proti plísním a kvasinkám, pomáhá i při kašli, astmatu, reguluje metabolismus, podporuje krvetvorbu,můžeme využít i při horečkách, revmatismu, artritidě, natažených šlachách, při poruchách močového ústrojí.
Míchá se cca 500 g kurkumy s 20 g mletého černého pepře.
Přidání oleje je nezbytné. Kurkumin je rozpustný v tucích. Olej (např. lněný nebo ostropestřecový) zajistí, že se kurkuma správně vstřebá v trávicím traktu a mnohonásobně se tak zvýší její účinek.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 25.05.2026, 07:49:29 xxx.xxx.254.243

Na jakékoli záněty jako podpora kurkuma+černý pepř+olej. Cpu to do koně přes zimu nebo v případě problémů a do sebe kdykokli v případě potřeby. V úterý mi začal opar a bez mazání jen s touhle koňskou dávkou za tři dny jen strup. Je to protizánětlivý a imunitní zázrak.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.05.2026, 14:43:26 xxx.xxx.27.179
Verun:

Tak bez deky siťě s třásněma  v létě se ven u nás nedá, hovada se umí “vozit ” v úplavu  a stihnou s náma i klusat. (furt se cválat nedá když je opravdu horko, to bych kobylu utavila) Přes tropy se koně pouští na noc a to řádí komáři a tipky(vaše pičurky)… tak já mám jedináčka(tajemství: pracujeme na rozdvojení 😎) mě to nezrujnuje, to rozdvojení asi ano 🤪. Levný repelnt : octová voda, koncentraci si budete muset vychytat, ale méně než půl na půl bych nešla. 

jééééé! bude hříboň??

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.05.2026, 21:49:28 xxx.xxx.43.38
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 14.05.2026, 14:30:27

Nejsem vet, ale mimo zmíněné ze strany Verun taky mým známým s artrotickými koňmi 24/7 pomáhá dekování v rozumné míře. Když je dost deštivo, v zimě. Na zimu na postižená místa v horším případě zateplováky.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.05.2026, 03:40:33 xxx.xxx.104.206
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenacia z 11.05.2026, 22:24:28

Věřím, že to může lidi odnaučovat přestat myslet a je mi to fuk. V práci se tomu do budoucna absoltně  nevyhnu, vyřešeno. 

Mně u AI vadí především její (ne)ekologický dopad. 

To se divím se CBD, mně to například postavilo na nohy staršího psa po dvou operacích🙂 a do sebe to rvu taky, řeší to problémy s pletí. Nebo že by placebo?🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.05.2026, 14:44:04 xxx.xxx.104.206

Horsano, jak koukáte na používání CBD? Já s tím mám výborné zkušenosti na zvířatech i lidech. Není to všespásné samozřejmě, ale ty efekty jsou wow.

Ale nic samozřejmě nenaznačuju! 🤣

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.05.2026, 14:36:02 xxx.xxx.104.206

Já bych jenom ráda upozornila, že stavby už se dnes začínají projektovat především za pomoci AI a tenhle trend se na 99 % nezmění. Moje švagrová je bedna v IT a měla před mateřskou hodně solidní džob za dost solidní peníze. A její pozice už neexistuje a bude se muset učit od nuly, tentokrát s AI.

Budoucnost patří AI. Přestože to má uhlíkovou stopu, jakou má. 

To abych jen trochu narovnala ty zpátečnický řeči co se týče AI. Samozřejmě si z toho někdo může udělat diagnózu, ale u mladého člověka, který má zaměstnání, u kterého se alespoň trochu myslí hlavou, je ve vlastním zájmu se v AI vzdělávat.

Je to jak orat dřevěným hákem, když už existuje kovová radlice.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.05.2026, 18:22:29 xxx.xxx.104.10
Buggyra:

Já si zase myslím na to, že člověčí podvědomí je obrovská síla, a když se člověk bez vedlejších úmyslů pro něco upne, tak dokáže ohnout osud, aby mu bylo dáno, ale asi to nefunguje u každé mysli a každého podvědomí nebo u každého úkolu…

Pokud nejde o něčí lásku, tam to nefunguje. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 05.05.2026, 12:09:25 xxx.xxx.104.10

Za mne klidně i nějaká ta lekce bez sedla, ale prostě ze začátku prostě vytvořit situaci, kdy se soustředím jen na to, že sedím. Vše ostatní je rozptylující, včetně věci, které se dějí v terénu. A prostě když nezvládám vysedávání….opět to nemyslím zle, ale a úctou je koní je třeba se zaměřit na to bazální, a to je jít především s pohybem koně. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.05.2026, 20:58:50 xxx:xxx.9126:3017

Pokud není jistota, tak mít hlavně spolehlivého koně a zkusit to první lekce pro oživení a získání jistoty jen na lonzi a zaměřit se především na sed a vedle toho posilovat a makat na vlastní kondici. 

Jinak mám velké výhrady např. k vyrokům “takze jsem nemela silu neustale pobizet a aktivne jsem pobizela jen na kruhu apod.”, “Snazila jsem se treba hlavne sedem (zatuhnutim, plus lehce ruka) zpomalit klus, na coz kun skoro nereagoval, nebo to naopak uplne zapichl do zastaveni.”

Takhle už dnes korektní ježdění s ohledem na jemnost a biomechaniku neprovozuje a v ježdění na koni ani nemá být tolik síly a úsilí, jak nás to učili v 90tkach. Pobízí se jen v případě nutnosti. Holeň má být uvolněná, chodidlo rovnoběžně s tělem koně, třmen na nejširším místě chodidla. Žádná prošláplá pata a špička je koni. Tak se nikdy holeň neuvolní a nemůže jít pořádně s pohybem. Pobídka jen když kůň nedrží rytmus. “Sbalit koně” dokáže jen zkušený jezdec a koněm, který to dokáže sám, to není jen tak něco jednoduchého a kůň na to musí gymnastický mít. A opět, jezdíme především a lehkostí, při přechodech se nezatuhává nikde, pouze se zpomaluje pohyb vlastního těla, zklidňuje se dech, přenáší se váha.

Lekce s trenérem jsou asi fajn, ale otázka, co je to za koně. Mám ale pocit, že rozhodně žádný školní kůň, který by Vám chyby odpustil. Vy teď musíte především nabýt jistotu od kroku po cval (a to ideálně v pořadí krok-cval-klus) a teprve potom řešit otěž a pobídku. Jinak toho koně zkyselíte a sobě moc nepomůžete. Ta jistota může s lonzi a dobrým školním koněm projít rychle, ale je třeba tomu pár lekcí dát. A vedle toho kompenzační cvičení plus velmi vřele doporučuju metodu Centered Riding.

Bez kvalitního sedí se bohužel člověk jezdecký nikam neposune a dovolím si tvrdit, že z dlouhodobého hlediska koni fyzicky ubližuje. 

Píšu to asi děsně, leč to tak nemyslím, ale měla jsem potřebu to takto ahebout. Držím palce.