Sago, věřte mi, že kdyby někdo z Vás odpadnul, tak nekončíte, jen najdete alternativní řešení. Ono je lepší fakt v životě připustit i alternativu v případě průšvihu (tzn. ustájení, byť o kus dál od baráku - za mně třeba do půl hodiny dojezd dobrý, víc už je to pak kolikrát víc času ne cestě než s koněm) než řešit třeba prodej.
Kamarádka teď prodávala takového podobného tučnějšího “ízigoing” koně, jako je asi Vaše madam….jako to, co se jí sjíždělo za lidi, to nechceš 😀 v minulosti už dva koně prodávala, takže to pro ní nebylo nic nového a emočně s tím byla OK, ale tohle byl fakt výběr z hroznů. Naštěstí na prodej nespěchá a našla šikovnou B holčinu, tak je kůň zatím doma, ale prostě z těch lidí by ho nedala nikomu. Buď to byly namachrovaní tupci z jezdeckých škol, lidi přes metrák nebo začátečníci, co ani nevědí, co znamená schvácený kůň.
No a já do jisté míry ještě nedávnou řešila něco podobnýho, kobyla chovná v genovým zdroji u VZ s vysokým hodnocením, škoda ji nepřipustit, ale dělat nebudu. Ta kvalita kupujících jde do kytek, druhýho koně nechci a i kdyby, tak druhej chlaďas do ustájení fakt ne.
Jinak Vás ale chápu, já když vezmu z mýho místa možnosti ustájení, tak moje současná stáj, ač často špačkuju, je třeba v okruhu 20 km ta nejsolidnější. A to jsou tady i 24/7. A to jsme prostě zapadákov, kde jsou hektary neobhospodařovaných luk a kvalitní 24/7 by se tady vždycky uživilo.