»
Odpověď na příspěvek uživatele
assil z 06.10.2025, 11:52:20
Zavede zpět EET 🤣🤣🤣
Helejte cirkus tu bude pořád, jen změnil jméno.
Spíš jsem zvědavá, co jako AB udělá s emisníma povolenkama, jestli to teda ještě vůbec jde. A úplně s eneobávám, že bych chtěl snižovat deficit.
Mně jen děsí ty požadavky Okyho na vnitro a obranu, jako lidi od Báby nejsou zrovna nejostřejší tužky v penále a podle Bible asi taky nežijou, ale pokud by tam měl být někdo z těc, co jsou vidět za SPD nejvíc, tak pán Bůh s námi (i když Vítek tu laťku nasadil celkem dost nízko🤣).
»
Ariska z 06.10.2025, 11:34:07
No řeknu k tomu asi tolik, že ta moje bublina volící AB jsou lidi z vesnice, kteří si pomáhají celkem dost, i přes obecné pomluvy na sebe berou ohledy, v rámci vesnice nikoho nenechají úplně padnout (tzn. o ty největší chudáky s eobec postará tak, aby nebyly jen vypití bezďáci) a řada z nich se bezúplatně zapojuje do akcí pro obec.
Kdežto naprostá většina antibabišovců mojí bubliny především z města dělá pro nějakou komunitu máloco (spíš nic) nebo třeba nikde nedobrovolničí, jen nadává na to, jak jsou voliči AB hloupí, nemožní a jenom si stěžují, jak se máme špatně. Takže si vlastně stěžujou všichni, jen každej na něco trochu jinýho. A taky záleží na přelivu času, jelikož za éry AB si budou na špatnej život zase stěžovat voliči budoucí opozice.
Jinak mně někdy přijde, že selský rozum vidí víc než školenej mozek (a to říkám jako školenej mozek).
Víc k tomu nemám.
No já bych už po své zkušenosti žaludy a ani nic nebrala na lehkou váhu. Léčba stupidního průjmu po peckovinách mě vyšla na čtyřku a nebyli jsme úplně daleko od transfaunace. Kůň tejden na ATB a pak měsíc úplně oddělenej se spešl krmením a fakt rozházeným zažíváním.
Žaludy bych už neriskovala vůbec. Kůň s náhubkem půjde primárně po tom, co se mu bude žrát s náhubkem na hlavě jednodušeji. Ono to může být pár let dobrý a pak se jeden rok urodí víc a průšvih je na světě. Řešila bych to i za cenu toho, že bych si koupila svůj balík a koule prostě s náhubkem by kynula na kusu ohrazený pastviny u něj, případně bych u ní točila třeba po dni koně ze stáda, aby tam nebyla sama.
Nepíšu to v úmyslu mentorovat a nevyžádaná rada, vím. Také jsem měla přístup jako Vy, taky s odolným koněm.
»
Ariska z 06.10.2025, 11:02:56
Nikdo nebude o nic žebrat. Pokud si vezmete pod lupu 4 poslední roky vlády AB a poslední 4 roky, tj. období vládnutí současné vlády, tak je ten způsob vládnutí vlastně obdobný. A pokud se budeme odkazovat na to, že PF to měl těžký, tak AB si ten kovid taky neobjednal. No a od obou kabinetů známe korupční aféry, předražené zakázky, rozsypávání peněz mezi lidi, rekordně rychlé zadlužování, bezmyšlenkovité přijímání implementace Green Dealu, dotační tituly na nesmysly, bujení státního aparátu……atd. atd., naprostá většina věcí přes kopírák.
Naprosto chápu, že někdo jde, a prostě to radši hodil PF než AB, ale ohánět se tím, že jen AB je trága, kdežto PF je sice trochu nemotorný, ale oproti AB je naše spása, to je prostě scestné úplně stejně, jako když má někdo AB za mesiáše - a značí to jen absolutní nesledování situace anebo důvěru jen v určité médium (čili chybí kritické zamyšlení nad věcí).
A v takové situaci nechápu, jak se za svoji volbu mohou jednotlivé skupiny tak strašně osočovat a opravdu se nemít rádi. Z různých důvodů jsem tedy rozkročena mezi těmito dvěma bublinami a musím říct, že ta moje podporující PF momentálně propadla naprostému strachu o demokracii a k bytosnému opovrhování voličů AB (a zejména seniorů). Tyto tendence ve společnosti vnímám jako daleko nebezpečnější, než menšinovou vládu AB.
Spolu by volilo víc lidí, kdyby byl Fiala při smyslech a vyházel ten šílenej PR team, kterej ho obklopuje.
Poslouchala jsem o tom pár podcastů a lidi, co do toho vidí, výše zmíněné jen potvrzovali (Prchal, Jan Špaček atd.). A ta spolupráce měla být ukončena hned po videu s Nutellou. Horší PR měli už snad jen komunisti.
U nás se zalesňuje hodně, ale velmi často bohužel blbě.
Jinak ještě k té ochraně přírody - nikdo nenabízí vůbec nic. Jediné, za co se kope, je Green Deal, a ten pro ochranu ŽP nedělá za současné podoby skoro nic, to je jen umělý konstrukt, jak z lidí vymáhat další peníze. Chránit přírodu je naše společenská povinnost, ale buď to jde lokálně, pokud jste lokální iniciativa anebo centrálně, jenže na to potřebujete spoustu peněz - a ty když nebudete mít (ano, opět řekou do současné verze Green Dealu), tak si můžete leda škubnout. No a doložím to na tom, že nejefektivnější ochranu přírody mají bohaté vyspělé státy…a teď třeba neuvěřitelně investuje třebas i taková Čína.
Jinak se nenechte mast, bez ohledu na vládnoucí kabinet je u nás systém ochrany přírody hodně rozvinutý, to aby tady jen nepadaly apokalyptické scénáře.
»
Sarah01 z 01.10.2025, 21:05:51
Já pracuju ve vodohospodářské projekci, takže mám dost známých i že stavařiny. Mohu Vám potvrdit, že tou zprasenou digitalizací připravili spoustu lidí o spoustu peněz a zbrzdili na pár let povolování staveb. A prý 200 000 bytů😀 nehledě na to, jak je provokuje, když někdo něco má, hned by mu to nejradši vzali a přerozdělili (samozřejmě spravedlivě🙂).
»
Ariska z 01.10.2025, 20:38:43
To není pravda. Data ukazují, že Česká republika má trend rostoucí lesnatosti. Lesní plocha se dlouhodobě rozšiřuje, míra zalesňování je relativně vysoká, a obnovy lesů (včetně poškozených) jsou aktivní. Nicméně růst není ideální — existují výzvy spojené s udržením zdraví lesů a odolností vůči změnám klimatu.
»
Sarah01 z 01.10.2025, 20:01:07
Piráti taky slibují nemožné a hlavně to, co podělali a preference jim vyrostli jak blázen. V mým okolí je bude volit ranec lidí, většinou vysokoškoláci mezi 25 až 45 let. Všichni tito lidé chtějí víc pravice.
No a já akorát přemýšlím, kdo je víc levicovější, jestli Stačilo nebo Piráti 😀
Fikovnice: Vlastně mě napadá, že v mém okolí žádná zášť kvůli volbám není, o nikom takovém nevím. Tím neříkám, že Vy takové lidi ve svém okolí nemáte.
Já vnímám spíše lhostejnost. Ale nějaké napadání, urážky atp., to je spíš specialita v jiných oblastech.
No mé okolí nevysloví, koho volí, ale je silně antikomunistické a má plnou pusu prorusských dezolátů 😀
Chápu Vás. Já jsem teda hodně homo politicus, ještě se rozhoduji, ale volit půjdu, ale tímto to beru jako “kostky jsou vrženy” a nenechám se rozlaďovat, na této planetě jsem mravencem 🙂
»
Fikovnice z 01.10.2025, 11:44:51
Vidíte a v mém okolí nejít k volbám je úplně na stejné úrovni jako když řeknete, že budete volit Babiše 😀
Už aby to bylo za námi, neříkám, že volby nejsou důležitá věc, ale v mým okolí z toho mají lidi skorem žaludeční vředy a tý jízlivosti a nenávisti okolo toho je na tuny. Při tom nemá smysl si to tolik brát, v lidských vztazích jsou daleko důležitější věci a vždycky byly. Musím se přiznat, že ty osobní útoky a zášť mezi lidmi kvůli volbám opravdu nemám ráda.
»
Buggyra z 01.10.2025, 06:17:24
díky za doplnění, nemám s tím praktickou zkušenost.
A nefungují na střečky konkrétní odčervovací pasty?
Jo, tak to, co Verun popisujete, to beru jako to průměrně dobré pastevko….dobře složené stádo, kde mají všichni šanci úkrytu, prvek motivující k pohybu (např. voda), denní kontrola, denní příkrm, dekování, maska. Možnost marodky
Nadstandartní pastevko beru jako takové, které má i ty boxy, plus další-třeba mycí box, halu nebo alespoň dobrou jízdárnu atp. atp.
Jinak pokud je dostatečný prostor, tak koně u balíku nestojí celou zimu, ale většinou tak od prosince do února. Před i po chodí vždycky omrknout terén, kde co sezobnout. A také jsou pastviny, kde se pase fakt dlouho a u balíku koně stojí třeba jen čtvrtinu roku (jedna parta není na seně vůbec, jelikož se jedná o huculy tlusté i ze vzduchu. Prostě jsou na stařině a pro doplnění minerálů dostávají příkrm. A prospívají.
Ale jako takhle, kdybych měla možnost pastevka s boxem na čištění nebo na období, kdy je fakt humus, tak by mi to fakt nevadilo 🙂 jedno takové mám v dojezdu, systém je vlastně skvělý, jenže se vám pak stane, že vám přijde zpráva, že bez konzultace majitelů bylo stádo odčervené a ani nevíte čím a je tam otevíračka 9:00 - 18:00, to proste nechceš.
Všude je něco.
Zodpovědností každého majitele koně, by mělo být kromě zajištění základních potřeb taktéž zajistit dostatek pohybu. To je u chovu koní alfa omega. Pokud je kůň zdravý, ve vyrovnaném stádě, tak nemá smyls ho na box dávat. Ano, koně si v zimě na boxe odpočinou, ale je taky důležité jim zajistit dostatek pohybu, na který byli zvyklí. Často je pak i v zimě lepší průměrné pastevko než průměrný box.
Jinak upozorním, že koně si v naprosté většině raději vyberou kdejakou životní nepřízeň, když za ní dostanou konstantní přítomnost vyrovnaného a známého stáda. To je holý fakt. Proto přístup k vodě a pastvě/senu, přístřešek, nestání v hnoji a možnost dodání jiných doplňků (jak žrádla, tak dek) v případě potřeby je základ. Pak celkem v pohodě přežijou i nenastlaný přístřešek, když v něm není půl metru bahna a močky, atp. A pokud se derou na zimu do boxu, znamená to většinou, že jsou na to tak zvyklí a obvykle chodí celé stádo.
To je o pocitu. Mně by třeba ještěrka neuspokojila 🙂