Tak není neziskovka jako neziskovka. Ale když vezmu svůj obor, tak když jsem kdysi chtěla chytit fleka u OŽP neziskovky, tak tam byly peníze lepší, než u státu. On když se dobře napíše projekt, tak s etam ty prachy na mzdy dávají velice slušný….
Podle mně jsou na tom s výplatama v neziskovkách často nejvíc bídněpřímí sociální pracovníci. Jako třeba kamarádka dělá v NZDM a jako nástup tam, na to že jste volnočasový pedagog a už je to celkem odborná práce, aby to mělo smysl, no to nechceš 😀 No a pak ještě lokální neziskovky, který fakt chtějí něco zlepšit. Jako třeba u nás ukončila provoz paní, co dělala potravinovou banku. Vyhořela a fakt prachy mrzký. Prostě tomu chybí ta láska. Teď to dělá teda úřad, ale ta efektivita je smutnej příběh. A při tom náš kraj pokrokové lidi hodně potřebuje, tady to usnulo v 90tkách.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Buggyra z 23.03.2026, 12:20:48
á, tak koukám, že zkušenost podobná, jen akorát ne co se rodiny týče, u nás každej volí něco jinýho nebo nevolí vůbec a jsme s tim v míru naštěstí 🤣
»
Sarah01 z 23.03.2026, 12:14:27
Ne, je to stejný, co se online reakcí týče, jenže se v mé bublině změnila jedna věc, bavím se teď o offline životě.
Poslední roky jsem někde mezi - ne alibisticky podotýkám, nečekám politického mesiáše, ale nikdy jsem neměl ráda Babiše a PF mně fakt velezklamal. Tak se na těch jejich postupech snažím spíš hledat proč se jim něco nepovedlo nebo aspoň to, co se jim povedlo. Ale větší část mojí bubliny (městští intelektuálové) jsou hodně chvilkařský ultras a musím se přiznat, že od těch voleb se mi často děje, že sedim u stolu a radši mlčím a o svý názory radši neventiluju, jelikož je mi to na druhou stranu buřt, jelikož na tom moje životní štěstí nestojí, ale taky se nechci, dostat do zbytečných ostrých konfliktů, i když si myslím, že mám celkem přehled, co se aktuálně děje. Jenže to mlčení mě taky propíchne, že jo. To když jsem seděla v hospodě s našima vesnickejma chlapa, který jsou zas Babiš ultras a vládnul Fiala, tak to takhle nebylo, pokud jsme jim toho Bábu nebo Okyho zdrbala.
Příjemný tyhle chvilky rozhodně nejsou, společnost je fakt extrémně zpolitizovaná a politika se teď v běžný konverzaci dle mýho řeší až zbytečně moc často a respekt vůči protistraně se fakt vytrácí.
»
trojAAAcko z 23.03.2026, 08:04:05
ok, já nic nezaslechla, tím pádem v tomto směru stejní nýmandi jako ti minulí 😀
»
assil z 22.03.2026, 23:03:14
Jo tak mě právě na tomhle tom obrázku baví, že je vlastně absolutně apolitický 🙂 kdežto zahradníkův rok apolitický není. Ale vlastně je super, jak lidí vnímají věci různě🙂
Buggyra: Prýže matka se chystá. Já jen díky tomu vím, že něco je (ale nevím, co). Já se o to nezajímám a nemám na šaškárny čas, tuplem když jede matka do Práglu demoškovat, tak herky někdo nakrmit musí, žejo.
Ježíš hele já si na Vás dneska vzpomněla 😂
»
Anonymní z 22.03.2026, 07:22:04
Těm autobusům nevěřím. Tahle část společnosti je opravdu silné motivovaná a poradí si
A neříkala bych těm lidem ovce, proč? U mne Chvilky skončily, když přistupovaly k prusvihum současné opozice naprosto nekriticky, ale někoho to oslovuje. Stejně jako oslovoval šílenec Rajchl. Buďme rádi, že můžeme, nic se tím nezmění, ale lidem se uleví (asi). Co cením na současné vládě (nepřekládej “jsem jejich přívrženec”, na to vládnou moc krátce a zatím teda samej úlet) je to, že tyto demonstranty neuráží, jak tomu bylo v minulosti.
»
Orionka z 21.03.2026, 15:40:23
Já myslím, Orionko, že tady žádné autobusy být vypraveny nemusely.
»
Buggyra z 18.03.2026, 14:02:29
Teď jsem se fakt pobavila, to je prostě koňařova pěna všedních dní 😀
Já mám sice kobylénu v ustájení, ale vlastně z jistých důvodů scénář zhruba podobný 😀
Tak co, kdo v sobotu jdete? 🙂
»
Horsana z 13.03.2026, 09:50:44
Vypadáte, jako kdybyste tu pránu už čerpala 🙂
Horsano, uvědomujete si, že je z Vás už regulérní jůtuber?
»
trojAAAcko z 09.03.2026, 08:19:23
Úplně mi mluvíte z duše 😀
Já jsme celkem homo politicus, ale mám svý osvědčený tři různý podcasty týdně, který si poslechnu, je tam nějakej souhrn a stačí mi to. Socka a celkově mý okolí začíná být politicky dost vyhrocený, podporovatelé AB a kol. i podporovatelé….už ani neřeknu opozice, ta nějak zmizela, spíš bych řekla prezidenta 😀 a jak ti první žili v děsným strachu za minulý vlády, tak ti druzí se totálně emočně hajpují teď.
No a po tý po hysterii o repatričních letech jsem si řekla, že tohle nebude součást mýho vesmíru. No a ve jménu moudra “mysli globálně, jednej lokálně” dělám bohulibý činnosti pro lidi a přírodu v práci, a ve volným čase dělám bohulibý činnosti pro lokální děti. Víc ze sebe jako jeden živáček nevymáčku a odmítám si mozek zas**** zbytečnýma emocema.
Pokud člověk nejede do stabilní oblasti, vždycky by se měl zajímat, jak to vypadá přesně tam a v okolí.
My letos plánujeme sever Indie a Nepál, resp. v květnu. A také jsme ve velkém zvažování. Každopádně pokud pojedeme, tak jedině přímým letem z Evropy, ten průšvih může trvat i pár měsíců.
Tak beru zpět, prý na tom hodně mákly letecký společnosti, jako je třeba Smartwings. Prý jsm en atom kooperovali s Německem a Slovákama a byli jsme snad první.
Ano, máte pravdu, že ostré varování a zrušení letů přišlo prakticky souběžně.
Moje pointa ale nebyla o tom, že lidi ignorovali jasný zákaz. Spíš o tom, že pokud cestovky ještě krátce předtím normálně prodávaly zájezdy do regionu, kde bylo zjevné rostoucí napětí, tak je fér řešit i jejich odpovědnost — nejen čekat, že to celé vyřeší stát. A zároveň: stát má samozřejmě pomoci občanům v nouzi, bez ohledu na to, kdy přesně odjeli
»
Anonymní z 03.03.2026, 15:52:11
Bez ohledu na to, co si myslet o Macinkovi: Myslím, že první kdo by to měl řešit jsou hlavně ty cestovky, které sbalily prachy a teď čekají co udělá stát. Ministerstvo varovalo dopředu že se tam může něco stát (Emiráty, Ómán, SA). Takoví uvíznutí tam nejsou všichni, ale řada z nich.
Krom toho pokud vím, tak repatriační lety vypraveny budou.
»
Buggyra z 03.03.2026, 08:46:58
Já už od tý doby, co mi špatný držení těla a sedavé zaměstnání způsobilo tak špatný pohybový vzorec, že jsem nebyla schopná se ani zvednouz postele a následně chodit, tak všechny tyhle průser stavy řeším ihned s fyzio. A fakt dejte bacha, taháním těžkých věcí tomu moc nepomůžete.
Už nám není 25 🙂
»
trojAAAcko z 26.02.2026, 08:19:14
Ochrana zvířat proti týrání v Česku primárně spadá pod Ministerstvo zemědělství České republiky (MZe) — nikoliv pod Ministerstvo životního prostředí České republiky (MŽP). Agenda týrání zvířat a jejich welfare vychází ze zákona na ochranu zvířat proti týrání a spadá pod MZe, legislativu na ochranu zvířat proti týrání, podmínky chovu hospodářských i zájmových zvířat dozor vykonává Státní veterinární správa. MŽP má jinou roli, řeší ochranu volně žijících druhů a biodiverzity např.: ohrožené druhy, ochranu stanovišť, CITES, zásahy do populací divokých živočichů. Ale týrání zvířat jako takové (i u volně žijících v lidské péči) je kompetence MZe.
A Šebestyán je zatím neviditelný.
Mimochodem Babiše nemám ráda, ale pokud něco takovýho zdvihá, tak je to stejný jako když to zdvihá Pospíšil. A ať to zdvihají oba dva, čím víc lidí na ně kouká, tím líp a společnost bude týrání brát jako méně a méně akceptovatelné.