“Sedlo má dlouhodobě, je dokonce na míru upravené.”
Co to znamená? Na míru upravené kdy? Koně ve váze a svalové hmotě kolísají, obzvlášť ti pastevně chovaní, co dělají prd a jejich biorytmus je především pastva a přes zimu stání u balíku. Nicméně pokud se chceme vyvarovat podobným zbytečným problémům, či dokonce nenadálým vysokým výdajům za veta, je fakt dobrá prevence. Já si třeba zvu 2x ročně fyzio, která jezdí ve stylu, co já, je vetka a ještě k tomu sportuje. To je k nezaplacení. Ne jen že mi koně porovná a kontroluje jeho pohybový vzorec, ale dokonce mi řekne, jestli mám volat sedláře nebo to zatím stačí vyřešit alternativně.
Ono s eto zdá jako v daný okamžik výdaj navíc, al enení. Lidé zbytečně šetří na základních potřebách jezdeckého koně (ale třeba Vy nejste ten případ). Já vím, že dřív se to tak nehroilo, otázka v jakém stvau se dožili jakého věku, A hlavěn chovatelé koní dřív měli daleko komplexnější povědomí, to na jejich obhajobu. Ale vývoj a poznatky jdou dopředu a nasí povinností je je následovat ku základnímu welfare našich zvířat.
Teď u nsá ve stáji přestal žrát poncl. Proč asi. Majitelka ho má 3 royk a bylo jí líto vyhazovat za kontrolu zubaře, když se kůň fláká jen na pastvině a vytáhne ho 2x do měísce. No a teď jí hubne, zuby ostrý. A sežeň někoho rychle v zimě na pastevko do bahna. Tohel nepochopíš.
Pokud necháváte kontrolovat pravidelně, výše uvedené samozřejmě na Vá smeplatí.