Sardullah to tak nějak zmínila oklikou, ale chybí mi to tady napsané konkrétně - při výběru pastevce dejte pozor, odkud to plemeno pochází. Pokud je to první pes, určitě je nejlepší zvolit pasteveckého psa evropského/středo-západoevropského, jelikož ti byli více zvyklí na přítomnost člověka. Balkánští a kavkazští psi je úplně jiná liga co se ovladatelnosti a nějakého výcviku týče, než třeba Pyrenejec, na to dát pozor.
Je to trochu off-topic, ale myslím, že by Vás mohla trochu “osvětit” i tahle příručka:
https://www.selmy.cz/storage/app/uploads/public/5f1/422/f3e/5f1422f3ef778540954259.pdf
No nesouhlas, ať Trump nebo Kamala Evropu ovlivní velmi, jelikož určitě bude nabíledni vyřešit kurz války na UA a řešení vztahu s Puťkou. A vlastně dost Američani vrtí i Blízkým Východem, který už nyní má dopad na stav společnosti a ekonomiku v Evropě. Prostě USA prezident není jen tak někdo. Od Kamaly člověk úplně neví, kdo s ní kroutí. Trumpa už svět zná, ale bude proti sobě mít hluboký deep state, který fakt nemusí zvládnout ukočírovat (a to teď nechci tvrdit, že Trumpovi myšlenky jsou spásné, jen už tohle bude bude pro něj velmi složité). Jinak si také mylsím, že vyhraje, a jsem zastánce teorie, že si ty pokusy o atentát na sebe nezinscenoval a že mu strašně nahráli.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
rapotačka z 23.10.2024, 13:40:03
Jenže “MAP”nemá žádnou moc narozdíl od Uršuly 😀 no a pak je nna Vás, jak moc se necháte ztrhnout emocemi , ostatně pokud negativně, vzniká nám tak dobré mentální cvičení 😀
»
Orionka z 15.10.2024, 19:24:53
Můžu se prosím zeptat, kde to přesně je? Hrozně tam potřebuju!
»
drvodelkafialova z 15.10.2024, 14:38:00
K první republice se už přestává vzhlížet. Dokonce jsem nedávno snad dva roky zpátky viděla divadelní hru, jakej byl vlastně Baťa ras, že lidi v jeho firmě museli mít vysokou morálku a že stačil jedne pozdní příchod a byli vyhozeni atp. atp.
»
Orionka z 15.10.2024, 13:52:25
Jenže ona to nedokázala dobře ani česky tlumočnici měla.
Jinak na mluvu anglicky už moje generace (30) kouká jinak. Bere se to jako základ běžného vzdělání.
JInak byla politručka, nejsem si jistá, jestli ti nebyli zbaveni výsluh.
JÁ teda vidim všude především bull psi a jejich křížence, retrievry a ohaře (především maďary). A pak psi typu boloňák.
»
Fikovnice z 15.10.2024, 12:41:27
Myslíte jo? 😀
Podle mně tohle člověk dožene za rok, když se nevěnuje ničemu jinýmu.
Je to fakt drzost, mimochodem na účast na tom summitu nedostala soudní příkaz. Prostě se stylizuje/ji stylizují do pozice, na kterou nemá. To je celé. A na tom není nic špatného, každý máme buňky na něco jinýho, ale prostě Livie to uměla, obě Havlovi manželky taky a Ivana od Zemana byla natolik chytrá, že radši nebyla vidět. Tady je to jinak. Neříkám, že Eva Pavlová je naprosto neschopný a hloupý člověk, ale nějaká soudnost prostě chybí a na tuhle pozici prostě fakt nemá.
Víte, tenhle stát potřebuje alespoň ně jaké vzory. A tohle fakt nejde.
A ještě k tomu celýmu co vím, tak by seměl ten příjem prezidenta od novýho roku zvedat, a to už je myslim pro dva lidi dost peněz.
Prvně bychom si měli položit následující dvě otázky:
1. Paní Eva Pavlová je vedená jako členka kontrolního výboru v obci Černouček. Dělá to zadarmo?
2. Paní Eva Pavlová byla důstojnicí. Má výsluhy nebo nemá, případně jak vysoké?
Další věc - volená funkce je prezident a je na to i místo v systemizaci zaměstnanců státu. Dostává nějakých 300 000 + 300 000 jako náhrady. Místo “první dáma” vytvořeno není, čili na něj nemohou vznikat finanční náklady a není jediný důvod, aby tomu tak bylo.
Další věc - prezident má zajištěno vše základní, bydlení, řidiče a já nevím co.
Další věc - každá první dáma zatím měla nějakou nadaci, na kterou si sama sehnala nebo jí byli sehnáni donoři. V rámci jakékoli nadace je možné vybudovat pracovní místo, které mimo jiné řeší i odvody. Že to ansábl Petra Pavla nebyl schopen doposud zajistit, to je na pováženou.
Jinak aby paní Pavlová mohla dobře reprezentovat a ty peníze si opravdu zasloužila, tak na to nepotřebuje vynést hadry, ale nějaký rozhled a umět alespoň obstojně anglicky. To, co předvedla nedávno na summitu evropských prvních dam bylo něco naprosto strašného a opět pohořel tým kolem Petra Pavla, jelikož kromě přípravy kampaně měli připravovat na tuto pozici i Evu Pavlovou, když už chce být viděna.
Tento požadavek je ve světle dnešní doby nehoráznost, ale de facto je to vše kolem toho bouře ve sklenici vody.
Vláda musí hledat peníze tam, kde utíkají příjmy. Jde zejména o problém zneužívání transferových cen. Vláda honí tamhle miliardu, támhle dvě, jenže u těch transferových cen je to minimálně 300 až 500 miliard v této ekonomice každý rok. Ministerstvo financí by mělo jednat a vytvořit speciální oddělení, které by se tomuto problému věnovalo. Transferové ceny jsou ty, za něž se zboží, služby nebo práva přenášejí mezi spřízněnými podniky nebo různými odvětvími jedné firmy. Nejčastěji se jedná o kapitálovou propojenost, kdy mateřská společnost fakturuje zboží a služby své dceřiné společnosti. Potíž je v tom, že některé transakce probíhají pouze za účelem zvýšení nákladů a přesunu zisků do zemí s nižším zdaněním.
Tolik ekonomka Švihlíková a neuvádí to jen ona, spíš jsem použila nejlépe výstižnou formulaci od ní. Tohle je řešení pro současnost. Řešení pro budoucnost má taky, jenže to je komplexní problematika, uvádí třeba lepší zapojení matek do pracovního procesu, při čemž jim pro to systém připraví podmínky, podporu celostního přístupu ke zdravotnictví, podporu prevence, podporu možnosti rozumného vzdělávání při práci tak, aby člověk byl schopný v případě potřeby měnit obor nebo se lépe dokvalifikovat během jiné pracovní smlouvy. A uvádí další a další věci. Jenže tohle vyžaduje lepší plánování než od voleb k volbám.
Ale jak se tohle téma vyhlo vláknu “Politika”? 😀
Ahoj, dotaz je na místě, chválím. Jak píší jiní, hledejte prvotně podle svého životního stylu, charakteru psa a co můžete psovi nabídnout, a pak teprve podle vzhledu, timhle sítem projde vždy více plemen. Velký pozemek je fajn, ale je k ničemu, když se člověk psu adekvátně plemeni a povaze nevěnuje. Víte, ona většina psů (nepočítám extrémy jako jsou severská plemena apod.) bude spokojená klidně i v garsonce, když má vedle toho dostatek pohybu, vyžití a společnosti.
»
Anonymní z 07.10.2024, 20:33:05
Jinak ještě musím reagovat na toto - myslím, že ano. Momentálně také řeším začlenění koně (svého) do nového stáda. Moje kobyla byla vždycky ve stádě hodně vysoko. Do nového stáda byla vpuštěna spolu s kobylou, která je taková neutrál. No a vedoucí kobyla šla ze začátku jenom po té mojí, s tou druhou je od začátku v pohodě.
Čili ano, myslím si, že koně rychle poznají, kdo je jaká povaha a kdo může ohrožovat jejich pozici ve stádě.
»
kometa z 09.10.2024, 12:32:20
Ale to je přece jedno. Někdo oddělen být musí, osobně mít koně v ustájení a docházet k takové šikaně, tak požaduji řešení, tohle opravdu může skončit špatně.
Tenhle valach potřebuje to, co dělají v Americe na rančích se hřebcema - pustěj mladého hřebce do stáda kobyl a ty ho zmalujou tak, že do konce života ví, jak se mezi koňmi chovat.
Tento konkrétní potřebuje věkově mnohovrstevnaté stádo s ostrou vůdčí kobylou, postavit na box anebo prostě oddělit. Nelze aby kvůli jednomu jedinci trpěl zbytek stáda, obzvlášť když se jedná o koně ustájené, nikdo nechce věčně řešit dobytého koně a riskovat náklady za zdraví, které z nikoho nikdy nevymámí.
Někde asi kulhá řádná socializace koně v minulosti.
Tak ten strakatej, to je borec, typickej poník 😀
Jinak, Bugyrro, to máte tak, kdo s čím zachází……🤣🤣🤣
»
efe z 04.10.2024, 13:19:53
Efe, moc děkuju. Obojí byl velký krok. Jen kobyla na mně totálně začala házet bobek a ještě víc se upnula na stádo, asi z toho častého stěhování. Ale co nadělám.