Aktuálně: 1 861 inzerátů280 461 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.12.2024, 10:16:56 xxx.xxx.27.179

Byla to jiná doba. Ženský se mimo rodinu moc nerealizovaly, nebylo tolik možností anebo nechtěly mít tak ostrý lokty, aby se prosadily. A řadu z nich to ani nenapadlo a dokázaly prožít spokojený život. I to je v pohodě.

Teď je pro ženu jednodušší jít si za svým cílem…jen nesmí být blbá a musí si najít vhodný protějšek, který chápe, že dítě má dva rodiče 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.12.2024, 10:14:00 xxx.xxx.27.179

Jak to tak po Vás čtu, tak má asi fakt smysl v případě potřeby zainvestovat do těch Bucas dek 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.12.2024, 09:25:17 xxx.xxx.27.179

Šedivé vlasy sluší ženám, které je umí vynést. Stejně jako kila navíc. Josu korpulentní ženský, kterým to sluší. Ale prostě je tam něco navíc - v sebevědomí a v osobní energii.

Ale pro obé platí, že musí ženská umět být upravená.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 21:55:00 xxx.xxx.151.66
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 03.12.2024, 20:32:58

No, tak dobře, říkám tedy, že je boží 🤩🤩🤩🤩

Jen v tom eshopu psali, že je zateplení 0, tak pardon za mystifikaci 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 12:48:34 xxx.xxx.151.66
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 03.12.2024, 10:31:46

Ahoj, Sago, díky Vám za optání🙂

No, jsme teď na lepším. 5 ha pro 12 koní, ne moc koní a zas ne málo. Ten prostor je rozdělen trekama na sektory, opravdu to nutí koně se hýbat. Ohradníky podsekávané, nikde to nezarůstá bordelem, není na půlce pastviny vysypaná třezalka. KOně vidím hned, i když pro něj jdu 10 minut 😀  Seno 24/7, denní kontrola jistá, jelikož je denní příkrm. Teď jsem řešila zánět spojivek, ušetřili mi dost benzínu a lítání kvůli x dennímu mazání. Domeček na zimu, kam ale zatím nechoděj, proto řeším ty deky, nepotřebuju mít koně mokrýho a ofouknutýho s bolavejma zádama, když chci jít jezdit. Teď ale dostanou seno do domečku, takže to zas bude jiné. Parkování u vchodu do areálu,  budka pro jezdce zateplená…no a aby to nebylo všechno tak růžový, tak jim vypověděli nájem pozemku, takže do léta tuhle nádheru musejí všechnu zlikvidovat a hledat jiný pozemek. Asi se picnu.

No a s koněm už je řeč lepší, ale pořád to není ono. Pořád mám pocit, že hrálo roli to, že jsem ho poprvé v životě stěhovala po kopytě a nějak si to s tím blbě spojil. Jako kdyby měl pokaždé strach, že už ho nevrátím. Ale odejde se mnou všude, jen jsou úseky po cestě k domovu, kde prostě slézám. Nemá smysl se s ním jen přetahovat.

Ale jezdit jsme trochu začala až teď, jelikož mě to s ní nebavilo, jak nechtěla nic. Vždycky tak třeba po půl hodině. Teď alespoň trochu spolupracuje a hlavně už na nás má konečně čas trenérka. Potřebuju ten vztah začít nějak ladit bez ohledu na to, co se děje okolo nás. Přeci jen jí mám 4 roky, obsedala jsem si jí  a nikdo jiný na ní zatím pořádně nikdy nejezdil. (I když se přiznám, že otázka B jezdce mě v poslední době napadla už několikrát 😀)

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 11:37:29 xxx.xxx.151.66

Já se upřímně divím, že se u těhle projektů nedělají alespoň ploty dvojitě. Stojí to mraky peněz (sama jsem u financování podobných projektů byla) a stejně je to zas všechno na půl.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 10:10:09 xxx.xxx.151.66

Nevím no. Píšou bez zateplení. Ale faktem je, že zespoda není jen ten svrchní materiál, ale ta deka je ještě celkem těžká a možná nestudí právě ten stay dry matroš.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 03.12.2024, 08:44:50 xxx.xxx.181.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 02.12.2024, 23:41:35

Horsano, pršelo 3 4 dny v kuse - mluvím o období během našich povodní 🙂 Kontrolovali jsme všechny i na zádech, máme tam chudáky, které bychom bez deky nenakrmili.

Obecně - ano, máte pravdu. Ale fakt jsme ais byli výjimka potvrzující pravidlo. Ale asi vzniknul efekt, jako u Buggyry bělouše, jelikož mojí kobyle je deka o číslo větší. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.12.2024, 19:17:03 xxx.xxx.181.124

Já nevím, slyšela jsem to také, ale momentálně je zkušennost jiná. Budu  teď mluvit stále o té samé dece HKM. Denně u nás koně s dekama kontrolujeme, resp. ráno u krmení a odpo kdo přijde. Každý, kdo šáhnul pod deku, hlásil teplo, u všech koní bez ohledu na typ deky, u mojí kobyly taky.

Jinak tu pláštěnku házim jen když je kolem nuly a fryšno anebo nechutně fouká. Stojí na planině. Jinak mlj kůň děku nepotřebuje.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.11.2024, 17:30:31 xxx.xxx.157.243

Tak já tuhle deku koupila schválně o číslo větší, protože chlaďas a byla jsem se, že nebude u krku.No a bez problému, nefouká pod ní a za těch povodní ji měl kůň na sobě 4 deštivé dny a nepropršela! Tak jsem asi měla štěstí, ale halt Bucas to není no. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 30.11.2024, 11:22:53 xxx.xxx.157.243

Já se musím pcohlub se svým letošním objevem.

Tahle deka https://www.equiservis.cz/deka-vybehova-hkm-stay-dry-600d-outlet ze mne jakožto zapřísáhlého nedekovače udělala hobby dekovače 😀 Je to pláštěnka, kterou lze šupnout i na mokrého koně a je dobře. U nás na pastvině koně mají domeček, ale seno mimo něj, domeček není nastlaný , a tak moc nemají motivaci tam chodit, Zároveň se jedná o planinu bez stromů. A tahle fajn deka řeší období, kdy prostě fouká/prší/fouká+prší a je kolem nuly. Deku pak můžu kdykoli sebrat bez náhrady, když se počasí umoudří a neřeším bolavý záda z ofouknutí…jedna z mých nejlepších koňských investic 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:58:08 xxx.xxx.169.247

nevím, že má megi bull psa. A jestli ano, rozhodně vystupuje jako kdyby o nich slyšela poprvé dnes. A jestli je to celý nějaký divný sarkasmus (obzvlášť ten jeden z posledních příspěvků), tak prosím, povedlo se😀 

Jinak už k tomu nemám co víc říct a není potřeba ani někoho přesvědčovat, jen mi tu podobný pohled jako je ten můj chyběl a taktéž jsem ho ráda rozvedla. A je dobře, že jste tak udělali i vy. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:26:37 xxx.xxx.169.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 21.11.2024, 20:20:59

Megi, tyhlety psy jsou třeba do roka v pohodě (velmi cca), řada lidí je vede jako kdejakýho běžnýho ratlíka nebo nekonfliktní plemeno, v podstatě třeba tak, jak to píšete, ale pak se to zlomí a bull pes začne být silně řekněme teritoriální a nebezpečně reaktivní a všechno je v čudu. Doporučuji si přečíst něco o bull psech a zabrousit na jejich fóra, tohle fakt není pes pro každýho a rozhodně ne pro toho, kdo to nemá v hlavě srovnaný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:11:35 xxx.xxx.169.247
Varaxi:

Jenže já bych teda chtěla slyšet nějaký mírumilovnější postup, jak napravit namachrovanýho/nebezpečnýho  bull psa.

Jedno slovo: vodítko. A servat se nikdo nemusel. 

Navštivte skutečného napravitele psů a dozvíte se. 

Zlatej Desenský, fakt. Tam se psi běžně nervou.

Varaxi, umíte číst? Chápete, že všechny ty metody neschvaluju? Vy pořád vidíte jeden případ, ale jak u nás chcete jinak řešit problematiku bull psů v rukách Čechů s východním myšlením? A vodítko a jako co dál? 🙂 ten pes bude na vodítku a napravěj ho jak? JÁ nevím, jak moc tyhle psy znáte, ale přijde mi, že vůbec. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 20:08:03 xxx.xxx.169.247
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 21.11.2024, 20:02:16

Pokud si přečtete příběh Rocka, který sem dala Megi, tak z toho, co popisujete, není pravda nic. A také na tom článku nelez dokázat, že by se nesnažili psa před tím vychovat jinak.

hmmm, on ten hejt je na místě, pokud opravdu prokazatelně na práci s takovým psem existuje jiná cesta. Stále jsem ji od Vás nikoho neslyšela. A že si mají psa pořizovat jen ti, co na něj mají (jakkoli), tak to je ze říše snů - jak to chcete dokázat? Tenhle frajer je jeden z mála, kdo o tom mluví, jak to je. Bull komunita je úplně totálně pošahaná a jakoukoli připomínku nebo argument bere jako útok. Právě lidé od bull psů, myslím ti, co je dokážou dobře vychovat a vést, mají zodpovědnost za utrpení těchto zvířat, jelikož edukace a pragmatická osvětová činnost 0.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2024, 19:54:39 xxx.xxx.169.247

Tvrdý a drsný to je. A rozhodně mi z toho dobře není. Ale už ho nesleduji, jelikož hodně omezuju socky.

Jenže já bych teda chtěla slyšet nějaký mírumilovnější postup, jak napravit namachrovanýho/nebezpečnýho  bull psa. A pak OK. Jenže tady je jen hejt a žádná alternativa. Tenhle pes i přes to příkoří dostal znova šanci, když ho předchozí dementní majitel totálně nechal zraplovatět. Nezaměřuju se v tomto případě na detail, ale na situaci celkově. Rozodně to není černobílý.

Druhak je jeden z mála, co ví, co jsou tyhle psy zač, má s nima zkušenost a mluví o nich tak, jak to je, ne jak fanoušci bull psů, před kterými se nesmí říci půl slova špatně o bull psech a místo, aby šířili pragmatickou osvětu, tak se jen bijí za to, jaký jsou stafíci ťuťuňuňu miláčkové zlatíčka a všichni, kdo to nevidí, jsou přece obyčejní idioti.

P.S. Jo se objevuje ještě druhá varianta řešení, kterou píšou útulky: “jen do zkušených rukou, které znají charakter těchto psů” 😀