Aktuálně: 2 692 inzerátů262 759 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 12:55:28 xxx.xxx.161.130

Každopádně případné plánovaného prý mírového setkání Trumpa s Putinem v Maďarsku je teda fakt mega fakáč Rvropské unii. A ještě si představme, že by se tam třeba dohodnul nějaký zásadní krok, což se teda asi nestane, ale už by to byl megaobří fakáč 😀

No aspoň vidíme, že tady se vysílá mediálně nějaký obraz, ale svět se kroutí trochu jinak.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 11:57:39 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.10.2025, 11:46:55

V důsledku souhlas.

Také zastávám názor, že původní myšlenka Green Dealu byla super. Ale těžce nesouhlasím s jeho současným pojetím. A kruhem zpět, pokud někdo o tomto mluví, měl by být dán dostatečný prostor i tomuto hlasu. Jelikož to, jak je Green Deal nastaven, implementace Fit for55 atd. jsou výhodné především pro jisté lobbistické skupiny a auditorské firmy. To jest celé.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 11:01:16 xxx.xxx.161.130

Ano, máte pravdu, má se mluvit o řešeních problému. Ale Vám přijde normální, že s etady v lidech začala vytvářet naprosto zbytečná “klimatická tíseň”, což není vůbec žádné zveličování, ale už naprosto zavedený psychologický problém? Na to poukazuju.

No a jasně, jedna věc jsou zákony a druhé realita, která pokulhává. A to je strašně složitý sociologický problém.  No a ono v dnešní době snižovat vlastní ekologickou stopu jde dost blbě, jelikož ten systém je všude. To fakt musíte žít někde nějak samozásobytelsky a vykašlat se na vymoženosti světa….anebo fakt každý svůj krok desetkrát otočit. Ale i tak na to potřebujete peníze. Třeba - dala jsem nízkoemisní kotel na dřevo a napojila si kanaldu ne kvůli zákonům, ale protože mi obecně vadí, že jsem pouštěla srajdy do toho krásnýho lesa, kterej mám za barákem. Nejim maso mimo jiné z environmentálních důvodů (ale ne proboha proto, že krávy prdí methan 😀). Když si chci něco pořídit na sebe nebo do domácnosti, nejdřív rozhazuju sítě, jestli to někd eneni z druhý ruky. Mám práci, kde se denně zabývám praktickými opatřeními a implementacemi na řešení klimatické změny. Na druhou stranu všude skoro jezdím autem. Bydlím 50 km od města, kde pracuju no a nejbližší město jako takové je 15 km. To auto je 25 let starý, jelikož na lepší nemám. No a dovolenou letecky jednou až dvakrát do roka si neodpustím, žijeme jenom jednou. Je to těžký.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 10:41:49 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2025, 09:58:54

Jinak jsme zase u toho - odsolovací zařízení=hromada peněz=ekonomický rozvoj=technologie=vědátorování, jak eliminovat nebo zmenšovat negativní dopady. Jsou to spojené nádoby a chce to především technicky vzdělané lidi, ne ideology (což většina lidí v ekoneziskovkách je).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 10:40:02 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2025, 09:58:54

Číňani mají obrovský investice do OŽP - protože berou levný suroviny z Ruska a neskutečně točí prachy.

No a ano, má to svý negativa. Nějak se chovají ke svým lidem + mají ve svý podstatě řadu kolonií, který postupně vysávají, v tom je taky jejich síla teda. No, ale je to prostě jen posun v čase v jiný části světa. Vezměme si, jak se chovala Evropa 100 + let zpět. Koloniální mocnosti, vy(zne)užívání kolonií, znečišťování ŽP během průmyslové revoluce, dětská práce atd. atd…vždyť je to pořád dokola. Třeba se to vývojem v Číně zlepší, nevím.

Každopádně je to velmoc a jak řekl Havel, “Velmoc se vždycky chová jako velmoc”. On to teda ve svým významu cílil především na Rusko, ale ono když se člověk rozhlédne po světě, tak to platí i obecně. I demokratická či „morální“ velmoc se nakonec chová podle své síly a zájmů, nikoli ideálů.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 09:41:40 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 17.10.2025, 09:30:29

Víte, já si teda taky myslím, že změna nebo určití spiritualita začíná odspoda, v domovech, ve výchově dětí, v pokoře k životu a v lásce jeden k druhýmu (jenže to je těžký, když s etady lidi sortujou podle toho, kdo koho volí, to je jak náboženský procesy skoro už) no a taky v lásce k místu, v kterým žiju. V Čechách mají lidi pořád potřebu odvolávat se na systém, pořád se čeká, co udělá stát, a při tom obrovskou řadu věcí dokáže jednotlivec, komunita, prostě jen tak, aby nám spolu bylo dobře. No a pak druhá síla je v silné ekonomice, ve vědě a ve vývoji technologií. Ono řada ekonomických provedení technologií může být zároveň i ekologických, prostě už jen třeba tím, že z toho díky kvalitnímu provedení nepadá tolik bordelu a nežere to třeba tolik energií - a nemyslím hned na elektromobily a fotovoltaiku, které jsou sice doplňkově výborná záležitost, ale na to aplikovat na sílu a všude - jejich minusy tu byly probírány už snad 100x. Mluvím třeba o vodárenských zařízeních, výrobě tepla- no a prostě na co si vzpomenete. Ochrana přírody jako taková je zas strašně strašně drahá věc a není divu, že jí mají nejrozvinutější ekonomicky silné státy (ale u nás je třeba temhle systém taky hodně rozvinutý, netřeba se bát). Prostě všechny ty managementy, aby se chráněná území udržela, stojí opravdu ranec.
A ještě k tomu dodám - tady se pořád jen ukazuje, co nefunguje, co se ničí a co nebude…ale už se vůbec neukazuje, co se daří. Jen když si vezmu, kolik opatření dělají vodaři na adaptaci na klimatickou změnu (přírodě blízká i technická; záměrně nepoužívám slovo boj, to je úplná blbost)….je toho mrak a buduje se dál a dál. Lidi, nebojte se, u nás je to ještě dobrý. Tropický a subtropický pás to má daleko horší a to je to, co velmi pravděpodobně přinese problémy (i k nám) - voda tam bude horko těžko a asi si domyslíte, co to způsobí…a naši politici s tím těžko udělají, jsme malinká zemička.
Co je u nás opravdu problém, není klima, ale znečišťování podzemních vod a půdy. A o tom se moc nemluví, že jo, s tím by se totiž dalo něco dělat prakticky, tady a teď, ale ono je jednodušší žvanit o klimatické změně.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 08:57:40 xxx.xxx.161.130

A ještě k CHKO Soutok:
Podle českého právního rámce, konkrétně § 25 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, může CHKO zrušit nebo změnit vláda ČR nařízením vlády.  To znamená, že CHKO nezakládá ministerstvo ani kraj, ale vláda jako celek na návrh Ministerstva životního prostředí. Aby bylo možné CHKO Soutok (vyhlášenou v roce 2024) zrušit, muselo by MŽP připravit návrh nového nařízení vlády o zrušení CHKO Soutok, tento návrh by musela schválit vláda ČR, a nové nařízení by se vyhlásilo ve Sbírce zákonů. Tento postup je obdobný, jako když se CHKO zřizuje — tedy plnohodnotný legislativní proces. Zrušení CHKO by bylo velmi kontroverzní a právně napadnutelné, protože existují mezinárodní závazky ČR, zejména podle směrnic EU (Natura 2000, směrnice o stanovištích a ptácích). CHKO Soutok je území s výskytem evropsky chráněných druhů a biotopů.  Pokud by se to dotáhlo do konec, je nutné podotknout, že zrušení CHKO by neznamenalo konec ochrany těchto území, protože by stále spadala pod evropskou síť Natura 2000. Obce, kraje, odborné i občanské organizace by mohly podat žalobu na zrušení nařízení vlády u Nejvyššího správního soudu, např. z důvodu porušení zákonného účelu ochrany přírody nebo rozporu s právem EU. Politicky by to bylo mimořádně citlivé — rušit nově vyhlášenou CHKO by znamenalo otevřený konflikt s odbornou veřejností, akademiky, ekologickými organizacemi i s Evropskou komisí (možné řízení o porušení povinností).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.10.2025, 08:50:19 xxx.xxx.161.130
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariška z 16.10.2025, 19:29:22

Ono taky je potřeba nešířit paniku a když něco kritizuju, tak si o tom něco přečíst. Motoristi se nám líbit nemusí, no za mně osobně lepší než třeba kombinace se ANO +Stačilo a prostě ty volby nějak dopadly. 

Nicméně:
nelze objektivně tvrdit, že by hnutí Motoristé sobě mělo oficiální program, který přímo podporuje ničení životního prostředí. Takové tvrzení by bylo nepřesné nebo zavádějící. Každopádně — a to je zřejmě důvod, proč podobné výroky vznikají — jejich program a rétorika jsou často kritické vůči ekologickým opatřením, zejména těm, které omezují automobilovou dopravu ve městech. To znamená, že jejich postoje mohou být v rozporu s environmentálními cíli, ale to není totéž jako „podpora ničení životního prostředí“. 

Čili faktická pravda - Motoristé sobě prosazují práva motoristů, odmítají „šikanu řidičů“, často vystupují proti opatřením jako zklidňování dopravy, snižování parkovacích míst, nízkoemisní zóny apod. 

Interpretace je, že tyto postoje mohou vést k výsledkům, které nejsou v souladu s klimatickými nebo ekologickými cíli, ale to neznamená, že chtějí životní prostředí ničit. Říkat, že mají program na podporu ničení životního prostředí, by bylo manipulativní nebo dezinformační.
No a podle volebního programu:
Odmítají „dotace do obnovitelných zdrojů (OZE)“ – v sekci Ekologie / Energetika v programu je uvedeno: “Konec financování politických neziskových organizací a dotací do obnovitelných zdrojů (OZE)…“. Chtějí „zrušit dotační program Nová zelená úsporám“ nebo obdobné podpory — podle kritiků (Hnutí DUHA , Ekolist.cz) požadují po vládě upřednostnit jejich přístup a chtějí likvidaci některých ekologických dotačních nástrojů. Program jim dává prioritu „levnějším palivům a energiím, jednodušším předpisům a menším zásahům státu do každodenního života“.  V jejich programu dopravy / motorismu: prosazují rozvoj dopravní infrastruktury, „obranu práv motoristů“, odmítání toho, co podle nich “diskriminuje motoristy” (poplatky, regulace apod.) Program říká, že stát má méně regulovat a méně dotovat „zbytečné“ projekty, dotace, regulace a byrokracii obecně.
Kromě programových bodů existují názory ekologických organizací: Greenpeace kritizuje kandidaturu Motoristů sobě na ministerstvo životního prostředí a říká, že program hnutí „odmítá obnovitelné zdroje, chce rušit ekologické dotace a oslabovat pravidla chránící klima i krajinu.“ Ekolist uvádí, že Motoristé sobě by na Ministerstvu životního prostředí (MŽP) zlikvidovali část programu ANO v oblasti ochrany přírody, a požadují zrušení některých principů ochrany přírody / ekologických opatření. V článku Greenpeace („10 důvodů, proč by byl Petr Macinka špatným ministrem životního prostředí“) se uvádí, že Macinka dlouhodobě zlehčuje význam ochrany klimatu, popírá význam lidské činnosti v klimatických změnách.
Čili:
Ano, v jejich programu jsou body, které omezení ekologických opatření podporují — např. zastavení dotací do obnovitelných zdrojů, omezení dotačních programů pro ekologii / životní prostředí, omezení regulací kolem dopravy a technických podmínek vozidel. Nejde ale o přímý cíl „zničení životního prostředí“, ale spíše o filosofii: méně státních zásahů, méně regulací, nižší náklady / administrativní zátěž. To může vést k menší ochraně životního prostředí nebo slabší ekologické politice. Kritici interpretují některé jejich návrhy jako ohrožující ekologická úsilí (např. nulová podpora OZE, kritika dotačních programů, změna principů ochrany přírody / zákonů apod.).

Pořád si ale uvědomme, že česká legislativa na ochranu všeho 😀 je celkem dost silná a čtyrletka politika s takovým smýšlením to fakt nezboří a nezničí 😀 Ale v Čechách se ze všeho dělá apokalypsa a myšlenka, že jeden ministr je absoluta, je fakt zcestná + kdybyste věděla, co se říká o současném ministrovi Hladíkovi, který teda opravdu není oblíbeným a o OŽP mu teda nejde vůbec, ale jakože vůbec 😀 
Jinak neobhajuju Motoristy, ale spíš se fakt bavím tím, jak většina národa naskočí na tuhle paniku a vůbec si neuvědomí, že je tu téměř jasný záměr rozbít tuhle plánovanou koalici a nacpat tam třeba lidovce nebo STAN, no a to už trochu smrdí manipulací volebního výsledku, což je teda děsivé pro mně. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2025, 19:37:46 xxx:xxx.5b96:7117
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.10.2025, 19:26:39

Taky mám pocit, že je to od kovidu a že je to horší a horší rok od roku. A taky doufám, že to přejde!

Každopádně Vy jste jedna z mála, která když nesouhlasí, tak lidí nesortuje a neuráží, díky za to! 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2025, 19:03:25 xxx:xxx.5b96:7117
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.10.2025, 18:57:32

No v mém případě podstatný okruh známých tvoří lidi z uměleckého prostředí a to vám řeknu, to je fakt výživný.

Pak mám taky spoustu známých, kteří by rádi a rádi mluví třeba do ochrany přírody a doživotního prostředí (bez jakékoli odbornosti) a vidí mě jako nedostatečně zelenou a normálně jim to taky leze na mozek a to mám 5 let školy a skoro 10 let praxe v oboru…. A to přitom taky nikomu nežvaním do oboru a pokud nerozumím, tak se snažím poslouchat, proč co kdo říká.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2025, 18:50:41 xxx:xxx.5b96:7117
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.10.2025, 18:33:22

No já občas skočím akorát sem, Seznam nečtu, na Fb jsem odmítla jakýkoli politický obsah, kdokoli cokoli sdílí, přestávám sledovat. Pustím si jen něco relevantního, Echo24, Kecy a politika, Insider, Data run apod., kde dokážou ještě tak nějak udržet emoce na uzdě a projevovat se kultivovaně a dají průchod více názorům. 

Ale jakmile se nepřidávám v “real” životě do nepochybující adorace Petra Fialy nebo do upřímně nenávisti Motoristů, tak už cítím, jak moje intelektuální pražská bublina jde pomalu, ale jistě do vrtule. Pořád opakují to, že je konec demokracie a že to u nás bude jak na Slovensku. A že se máme jak prasata v zítra a volby vyhráli voliči-nestastnici, kteří sami nevědí, co se svými ubohými životy. Mazec.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.10.2025, 18:12:21 xxx:xxx.5b96:7117

Hele a nepřijde vám, že po těhle volbách lidem fakt už houklo? Vím, že už je to ve vzduchu dlouho, ale ta zloba vůči protistraně, že si myslí někdo něco jiného,to je fakt do nebe volající. Zaznamenávám to především u ultras 5k.

Je to fakt hodně nepříjemný a je dost těžký zkousnout, že je člověk sortován na základě politického názoru 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.10.2025, 10:19:55 xxx.xxx.242.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.10.2025, 10:15:30

To je jedno, jestli byste ho volila nebo ne, nevolíte jednoho člověka, ale stranu a můžete kroužkovat. Máme sice miliardu stran v nabídce, ale s úrovní české (a i evropské politiky) není ostuda volit snad nikoho.  
Jinak na Váš dotaz - protože čekali, jestli to dopadne tak, že budou Motoristi skládat vládu s Babišem. Proto. Nemohli to všechno vyskládat na stůl ve chvíli, když šel Turek do EP, to by si výstřely všechna esa hned na začátku.

A je to konspirační teorie, ale vůbec bych se nedivila, kdyby to šlo nakonec třeba i od Babiše, aby si na zahraničí dal někoho svýho a Turek mu nepřekážel.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.10.2025, 10:07:53 xxx.xxx.242.253

Deník N se za nic neomluvil, to byla jen fotomontáž.

Jako takhle - myslím si, že je Turek gauner a rozhodně si nemyslím, že by takových výroků, který uvádí Deník N, v minulosti, kdy mu nešlo o veřejný mandát, nebyl schopný.  Na druhou stranu se mi nelíbí, jak je to veřejnosti překládáno - Zdislava Pokorná byla byla na ČT, kde se o tom ve své podstatě s redaktorkou bavila jako o hotové věci s odkazem na “důvěryhodné- zdroje” - toto redaktorka veřejnoprávní televize ani jednou nenapadla. WTF??? Takže mi tady budeme veřejně lynčovat na základě tvrzení “jedna paní povídala” a špatných screenů z FB? Jsem zvědavá, jak ten soud dopadne, nestraním nikomu, ale podání té informace veřejnosti má tvar veřejného lynče někoho nepohodlného.
Každopádně je úplně jasný, proč se to vytáhlo až teď. Postavení vlády AB + Motoristé byla jedna z variant výsledků voleb, no a Motoristi se dostali během dvou let z 0 na 100 především díky Turkovi. Takže ty jeho průšvihy (lhaní o 200 km/ na německé dálnici, týrání bývalé přítelkyně??? - to dopadlo vlatsně jak??) a “průšvihy” (jako třeba to náckovství, který vyšetřovala i policie a náckovství nepovrdila) byly takto rozfázované dle mého názoru velmi záměrně.
Každopádně Turek je blbej, že ani ne týden po volbách už vykřikoval, jak bude ministr zahraničí, ale nebyl jedinej.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 10.10.2025, 12:34:26 xxx.xxx.212.94

Tak to máte, Buggyro, dobrý, že u Vás zaměstnávají alespoň důchodce. Celá Praha a SČ kraj řvou, jak nemají lidi do práce, a ono je to stejně všechno jinak. Moje máti 57 let, poctivý dělnický člověk, hledá práci ve výrobě nebo ve skladu. Žádný nemoci, jen věci úměrný věku - nemůže tahat těžké věci kvůli zádům, sem tam nějakou bednu jo, ale třeba řeznictví nepřipadá v úvahu. Jediné, co nechce, je dělat nočnbí a za kasou, jinak je vcelku nenáročná. Poslední dvě zaměstnání v každém 10 let, nikdy dlouhodobě nemarodila, stíhá normy jako mladší kolegové, dokonce je měla i na povel. A už 2 měsíce hledá práci a nikdo jí nechce. Do důchodu má 7 let. Ani Mekáč, prost ěnikdo, buď se jí neozvou nebo jí zařaděj a pozici obsadí někým jiným anebo inzerují dál. Na ÚP jí řekli, že lidi po padesátce bez odbornosti hledají práci v dnešní době v průměru půl roku. Chtěla si udělat alepsoň rekvalifikaci, ale musí čekat, než jí zaregistruje ÚP, což trvá 30 dnů, a pak se ještě musí podávat spešl žádost, která se musí taky řešit, takže už dřepí měsíc a půl doma a na ten RF bude mít nárok nejdřív listopadu.

Takže jupí. Zajímavý je, že o tomhle se absolutně nikde nemluví.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 12:15:32 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 06.10.2025, 11:52:20

Zavede zpět EET 🤣🤣🤣

Helejte cirkus tu bude pořád, jen změnil jméno.

Spíš jsem zvědavá, co jako AB udělá s emisníma povolenkama, jestli to teda ještě vůbec jde. A úplně s eneobávám, že bych chtěl snižovat deficit.

Mně jen děsí ty požadavky Okyho na vnitro a obranu, jako lidi od Báby nejsou zrovna nejostřejší tužky v penále a podle Bible asi taky nežijou, ale pokud by tam měl být někdo z těc, co jsou vidět za SPD nejvíc, tak pán Bůh s námi (i když Vítek tu laťku nasadil celkem dost nízko🤣).

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 11:51:15 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 06.10.2025, 11:34:07

No řeknu k tomu asi tolik, že ta moje bublina volící AB jsou lidi z vesnice, kteří si pomáhají celkem dost, i přes obecné pomluvy na sebe berou ohledy, v rámci vesnice nikoho nenechají úplně padnout (tzn. o ty největší chudáky s eobec postará tak, aby nebyly jen vypití bezďáci) a řada z nich se bezúplatně zapojuje do akcí pro obec.
Kdežto naprostá většina antibabišovců mojí bubliny především z města dělá pro nějakou komunitu máloco (spíš nic) nebo třeba nikde nedobrovolničí, jen nadává na to, jak jsou voliči AB hloupí, nemožní a jenom si stěžují, jak se máme špatně. Takže si vlastně stěžujou všichni, jen každej na něco trochu jinýho. A taky záleží na přelivu času, jelikož za éry AB si budou na špatnej život zase stěžovat voliči budoucí opozice. 
Jinak mně někdy přijde, že selský rozum vidí víc než školenej mozek (a to říkám jako školenej mozek). 
Víc k tomu nemám.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 11:28:51 xxx.xxx.255.86

No já bych už po své zkušenosti žaludy a ani nic nebrala na lehkou váhu. Léčba stupidního průjmu po peckovinách mě vyšla na čtyřku a nebyli jsme úplně daleko od transfaunace. Kůň tejden na ATB a pak měsíc úplně oddělenej se spešl krmením a fakt rozházeným zažíváním.
Žaludy bych už neriskovala vůbec.  Kůň s náhubkem půjde primárně po tom, co se mu bude žrát s náhubkem na hlavě jednodušeji. Ono to může být pár let dobrý a pak se jeden rok urodí víc a průšvih je na světě. Řešila bych to i za cenu toho, že bych si koupila svůj balík a koule prostě s náhubkem by kynula na kusu ohrazený pastviny u něj, případně bych u ní točila třeba po dni koně ze stáda, aby tam nebyla sama. 
Nepíšu to v úmyslu mentorovat a nevyžádaná rada, vím. Také jsem měla přístup jako Vy, taky s odolným koněm.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.10.2025, 11:23:20 xxx.xxx.255.86
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ariska z 06.10.2025, 11:02:56

Nikdo nebude o nic žebrat. Pokud si vezmete pod lupu 4 poslední roky vlády AB a poslední 4 roky, tj. období vládnutí současné vlády, tak je ten způsob vládnutí vlastně obdobný. A pokud se budeme odkazovat na to, že PF to měl těžký, tak AB si ten kovid taky neobjednal. No a od obou kabinetů známe korupční aféry, předražené zakázky, rozsypávání peněz mezi lidi, rekordně rychlé zadlužování, bezmyšlenkovité přijímání implementace Green Dealu, dotační tituly na nesmysly, bujení státního aparátu……atd. atd., naprostá většina věcí přes kopírák.

Naprosto chápu, že někdo jde, a prostě to radši hodil PF než AB, ale ohánět se tím, že jen AB je trága, kdežto PF je sice trochu nemotorný, ale oproti AB je naše spása, to je prostě scestné úplně stejně, jako když má někdo AB za mesiáše - a značí to jen absolutní nesledování situace anebo důvěru jen v určité médium (čili chybí kritické zamyšlení nad věcí).
A v takové situaci nechápu, jak se za svoji volbu mohou jednotlivé skupiny tak strašně osočovat a opravdu se nemít rádi. Z různých důvodů jsem tedy rozkročena mezi těmito dvěma bublinami a musím říct, že ta moje podporující PF momentálně propadla naprostému strachu o demokracii a k bytosnému opovrhování voličů AB (a zejména seniorů). Tyto tendence ve společnosti vnímám jako daleko nebezpečnější, než menšinovou vládu AB.