Aktuálně: 1 861 inzerátů280 461 diskuzních příspěvků20 015 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.01.2024, 11:00:00 xxx.xxx.27.179
Leithian:

St neni nejvyssi. Ale pokud je zdravy tak pro zacinajici to kun na par sezon k nezaplaceni bude

Já nikde o ST nepsala.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.01.2024, 10:24:23 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 12.01.2024, 09:40:46

A hlavně je taktéž potřeba si uvědomit, kolik stovek, možná tisíců hodin trvalo, než se takový kůň vyškolil a kolik to stálo.

Ono se totiž dobrým drezúrním jezdcem stanete špatně, když nebudete mít koně-profesora. Ono velmi špatně funguje, když se učí kůň a člověk zároveň, ten progres je prostě propastně rozdílný.

Tady si prostě nekupujete jen zdravý a charakter, ale do toho balíku vám přibalí ještě něco hodně nadstandartního.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 12.01.2024, 09:16:30 xxx.xxx.27.179

Pokud je to GP kůň ve velmi dobrém zdravotním stavu, může závodit i ve 20ti i po.

Takže pokud je to opravdu top kůň pro všech směrech,  zkušený profesor, pro začínajícího jezdce v nejvyšších ofiko soutěžích, pak je cena OK.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.01.2024, 11:40:05 xxx.xxx.24.201
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 11.01.2024, 09:29:00

Také si myslím, že je to zbytečné mrhání energie. Na vztah musí být dva, aby ten vztah fungoval. Na JAKÝKOLI vztah.

Ale pokud opravdu chci z práce odejít (ne jen z rozumu, ale prostě i emočně, což mi přijde, že u paní F se bohužel zatím ještě 100%ně nepotkalo….)….tak řešit nějakou schůzku je úplně zbytečné a varianty jsou následující:

1) držet ústa  akrok a usilovně hledat jinej džob

2) dát výpověď a ještě usilovněji hledat novej džob 😀 ale vím, to je pro fajnšmekry a taky to che mít ideálně něco do foroty

Vše ostatní člověka jenom zbytečně znervózňuje, rozčiluje a psychicky mu přitěžuje. Tam, kde si paní F doposud neváží (třeba před lety ano, ale teď už vůbec a bohužel je to dlouhodobé), tak prostě bohužel už ani nezačnou.

Prostě jak už jsme říkala, člověk se musí mít alespoň trochu rád a alespoň občas se umět zdravě nas…… 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.01.2024, 10:04:54 xxx.xxx.24.201
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 11.01.2024, 09:44:22

Cvičák je obecný pojem. Může to být také prostě jen člověk, který rozumí danému plemeni.

Ale na tom cvičáku právě může začít, i kdyby tam šel jen jednou. Pokud to budě dobrý cvičák, tak mu dají základní informace a pošoupnou v bádání dál nebo k příslušným lidem.

Co je na té radě špatného? Kde jinde by měl začít vyhledávat lidi ostřílené v problematice? Právě proto, že nevíme vůbec nic - a zakladatel také ne - je to asi nejuniverzálnější rada. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 11.01.2024, 09:32:04 xxx.xxx.7.10

To je blbý, když si chcete mít ze psa hlídače a víte o tom velký kulový (o psech asi celkově).

Na internetové diskuzi to nevyčtete. Musíte někam na cvičák, kde se tímto zabývají. Jelikož i hlídací pes se se musí usměrňovat a musí se to umět. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.01.2024, 16:23:36 xxx.xxx.35.125

Jinak - pokud nejste trol, mám trochu podezření - tak zde trocha teorie:

https://equichannel.cz/clanky/vystroj-jezdce-a-kone/aby-udidlo-zbytecne-nebolelo

https://equichannel.cz/clanky/vystroj-jezdce-a-kone/aby-udidlo-zbytecne-nebolelo-ii

Pokud koni rvete za hubu, z jakéhokoli důvodu - bolí ho to. Řada koní jde proti bolesti - obzvlášť ty citlivější, jako je A1/1 - právě zrychlením. I zde může být jeden ze zásadních důvodů, proč Vám kůň odjíždí pod zadkem.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 08.01.2024, 15:23:08 xxx.xxx.27.179

Co si o tom myslet?

Že nemáte přiježděného koně ani základně a že Vy sám ho to nedokážete naučit.

Čili šup na jízdárnu pod dobrého trenéra. Velmi záhy pochopíte, že tuhle problematiku primárně bosal nebo udidlo neřeší. Váš kůň Vás prostě nerespektuje z blíže nespecifikovatelného důvodu a to silou nevyřešíte, pokud Vás bude chtít odvézt, udělá to i s pákou v hubě….nehledě na to, že pokud koně otupíte na nos, tak už na jakékoli bezudidlové ježdění můžete velmi pravděpodobně zapomenout.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 14:02:39 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 06.01.2024, 13:14:43

U koček jsem to nevěděla, ale asi to bude tím, že je uzpůsobená na lov malé kořisti, která je snáze ulovitelná, než třeba zajíc a srnec…?

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 13:12:42 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 06.01.2024, 13:03:28

Vůbec. Úřady ve velkých městech stále hledají, je nejnižsí nezaměstnanost ever, lidi prostě nejsou nikde. A je jim často dost jedno, jestli jaký máte obor, hlavně že máte VŠ a splníte tabulku. Někde jsou i celkem solidné peníze.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 12:27:53 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.01.2024, 12:16:45

Pokud lehce přes 50, tak to je ještě dobrý, to ještě není takový “průšvih”. Hrozně moc dělá psychika, prostě úplně vyhnat z hlavy myšlenky na to, kolik člověku je a podobné nesmysly….ono s e to pak děsně propisuje do výkonu při pohovoru.

Pokud máte i někoho, kdo třeba trochu rozumí personalistice, tak si nechcte ten životopis a motivační dopis zkouknout.

No a ti studenti, to je těžké, já vím. Já zas ve své původní práci dělala spojku mezi regionem a ústředím dané organizace, na ostředí na budku, ale region za mě byl děsně rád, jelikož jsme kopala za ně (byli v právu) a dost si mě cenili. Jenže to byli kolegové na dálku, ti v místě stáli fakt za vyliž větev a ještě když jsem se dozvěděla, za kolik jsem ohodnocená oproti ostatním….to přišel zlom.

Nějak to bude, jen neztrácet víru a nehledat komfort v diskomfortu.

Držím palce! 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 12:01:33 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 06.01.2024, 11:50:00

Já vím, že po padesátce je to s hledáním práce na pytel u řady zaměstnavatelů, ne všude, ale tahle doba prostě kope za mladý chlapi/A I DEÁLNĚ BEZDĚTNÝ ženy, kteří nejlépe obětují práci 150 %, svůj osobní život a někdy i zdraví.

A rozhodně neříkám, že nic neděláte pro změnu, jen prostě strašně souzním, jelikož znám vše, co popisujete, ale mám z Vás pocit, že Vy vlastně odejít nechcete - jelikož ten strach, že Vás jinde nevezmou + ti Vaši studenti, které máte evidentně opravdu ráda.

Člověk musí mít buď sakra štěstí na nabídku anebo být velmi otevřený změně, která pak prostě přijde dříve či později.,

A propo, jestli Vás platí mizerně, tak můžete zkusit i vykročit zu oboru. Třeba byste koukala, co by Vás mohlo začít bavit jiného 🙂 

JInak moc Vám držím palce, ať s es tím vším nějak vypořádáte, tohle není jednoduchá situace a člověk neví, dokud neobuje cizí boty….jen že se tu tak svěřujete, tak mě to trochu podněcuje dávat nevyžádané rady, ale trochu mám pocit, že když to s Vámi někdo rozebere byť virtuálně, že Vám to trochu pomáhá býti psychicky nad vodou.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 11:33:33 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.01.2024, 11:30:22

Tak ono tohle je celkem prospěšné i u lidí 🙂

Já se ptala jen z toho důvodu, abych někde psovi nepřitížila, too, že nebude 24 hodin žrát, vcelku přežiju….i když ten vyčítavý pohled drásá, ne že ne 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 11:03:22 xxx.xxx.135.7
Odpověď na příspěvek uživatele N z 06.01.2024, 00:07:20

To asi záleží.

Já pracovala z přesvědčení pro stát pár let a byl to úděs. Úplně přesně to, co popisuje Fíkovnice, ty pocity znám a jediné, co mě tam drželo, byl ten můj “přidělený úsek” (konkrétně území v rámci OŽP), o který jsem pečovala. Byla jsem srdcař. Jenže tohle poslední zmíněné nestačilo, abych mi tam nehráblo. Ono když v práci dojdete k závěru a i naprosto nesobecky máte pocit, že jste jediní, kdo tam není hajzl nebo úplně blbej, tak je něco špatně…a je nejvyšší čas v rámci zachování vlastního zdraví zvednout kotvu, i když je to někdy opravdu těžké. On když to pak člověk udělá, tak zjistí, že to na daném místě zvládnou i bez něj a že se člověk také může beztrestně realizovat i jinde….a že jsou místa, kde za vás budou na rozdíl od původního zaměstnavatele, pokud jste tam pracovali poctivě a dobře, rádi.

No závěr je takový, že jsem po podobném psychu, co zažívá teď fíkovnice, odešla do středně velké české firmy a světe div se, práce je kotel, ale jednání naprosto na úrovni. Ono to dělá i to, že mám obecně v životě štěstí na lidi, ale to toxický prostředí prostě zmizelo. Samozřejmě, že je to kus od kusu, místo od místa a šéf od šéfa, ale někdy je prostě důležité provést ten ostrý rychlý řez. Nicméně co mám okolo sebe vrstevníky (jsem mileniál), tak jsou obecně více spoko v soukromé sféře než v práci pro stát, právě protože strašně moc byrokracie, kamaátšoft, nikdo nechce nic rozhodnout, strašně moc lidí se veze na úkor jiných….blablabla.

Žádná práce nestojí za zničení psychického - a velmi často následně i fyzického - zdraví. Psychosomatika je sviňa.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 06.01.2024, 10:51:25 xxx.xxx.135.7

Máme to za sebou.

Nutno podotknout, že se jednalo o povrchový zákrok a neotvírala se dutina břišní.

Nařízeno jsme měli krmit až ráno, bublina se ale pořádně probrala až večer a takhle hladovou jsem ji fakt ještě za těch 10 let neviděla, sežrala by nás pohledem, a to není pažravá. 

Tak dostala pár piškotů a kuře až ráno.

Naštěstí to zatím vypadá dobře.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 04.01.2024, 16:57:27 xxx.xxx.27.179

Ahoj, vždycky jsme měli psi operované ráno, ale dnes nás zákrok v šest večer. Pes má být nalačno. Normálně fungujeme tak, že pes má vařené maso ráno a večer a může se dojíst granulemi (není pažravý). Kdy naposledy nakrmit? Stačí 12 hodin dopředu nakrmit naposled  a přes noc před zákrokem sebrat granule a pak zajistit pořádné vyprázdnění velkou procházkou? …díky za rady a zkušenosti! 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 02.01.2024, 14:47:30 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.01.2024, 13:54:27

Politika jako taková, je celkem stoka 😀

Ale na ifauně a i zde v začátcích byla jakž takž diskuze.

Ale poslední měsíc dva se z tohoto vlákna stala žumpa, občas sem ještě nakouknu a nestačím se divit.

A tenhle příspěvek to jen potvrzuje, napsaný člověkem 0 na téma úplně mimo, evidentně se tím zadavatel/ka ukájí nebo co 😀