No přesně!
No přesně!
No já myslím, že jemu to fakt nedoteče. Prostě si do toho bude dojit.
Jo ještě jsem zapomněla napsat, že ode dneška dost špatně dýchá, takže ten zánět bude mít zřejmě souvislost s plícema.
Nepochopil 😃
… a Vasil má po pták…ovi 😈
Dnes jsem ledvinovou dietu nesehnala, objednám přes net. Asi vezmu různý značky a uvidím. On má rád, když dostává pořád něco novýho, to pak většinou žere. Jinak jsem mu zatím nakoupila různý polívky a tak, hlavně aby se rozežral. Teď vypil celej pytlík Purina Hydra Care, to mu hodně chutnalo, a dokonce si dal pár renal granulí, co mu dala vet. Na umření rozhodně nevypadá.
Takže dle krve má Bečka jak chudokrevnost, tak selhávání ledvin, tak těžký zánět v těle. Na to teda ještě vypadá vcelku normálně, zas tak placatej teda rozhodně není. No takže vyfásnul ATB, ledvinovou dietu, Pronefru a ještě něco na hydrataci. Za týden kontrolní krev. Díky za rady. Teď hlavně musí něco žrát.
Na krev a prohlídku s ním jedu zítra. Dneska jsem ho viděla lízat hlínu.
Dělám to stejně (jen neberu Falco), ale kocour to právě žere čím dál míň nebo vůbec.
Ok, takže třeba kapsičky? Jaká značka je dobrá pls?
Prosím kočkolidi o radu, jak zlepšit stáří Panu Bečkovi. Letos opět viditelně zestárnul, málo a blbě žere, všimla jsem si, že má ulomený jeden špičák. Budu mu teď teda dávat jemně mletá masa. Existují nějaké vitamíny nebo něco dalšího, čím mu můžu přilepšit?
Dávám update k mým porouchaným prstům - jsou to necelé tři měsíce od úrazu, dva od sundání sádry. Roztříštěný kloubek posledního článku prsteníčku je již trvale rigidní a článek zrotovaný, i když mírná hybnost tam je. Bez bolesti. Zlatá zlomenina, protože:
Ten vykloubený prostředníček se hojí fakt straaaašně pomalu. Hybnost tak nějak pořád na nic, nenarovnám ho, ani plně neohnu, spodní šlacha prstu je brutálně zkrácená a ať dělám, co dělám, nemám pocit, že by se to výrazně lepšilo (fyzio tvrdí, že se to mírně zlepšuje). Teď se mi do toho kloubu navíc vrátil zánět, protože jsem o víkendu neměla uklízečku a sama tři hodiny uklízela penzion. Chjo, to by člověk neřekl, že převlíkáním postelí a šůrováním se ten prst tak přetíží :/ Ale je pravda, že už to aspoň tolik nebolí a jsem schopná vykonávat naprostou většinu běžných úkonů, včetně ježdění na koni, aniž by mě to nějak výrazně omezovalo. Tak snad se to během pár dalších měsíců srovná úplně…
Nedávno jsem tu řešila uzdečku - nakonec jsem koupila Waldhausen X-line, je dobře vyměkčená a za patnáct stovek v akci, kůň spokojená. Taky dneska měla po dvou letech v hubě udidlo a nesla to dobře, po chvilce ho ani nežvejkala 👍🏻
Jo, to máme stejně…
Zkusím.
Už jsou na cestě a L jsem taky vybrala. Moc díky! Nehodily by se Vám ty malý?
Vasil má cca 45 cm, tyhle pásy jsou max. 40.
Jj, já už jim psala a peníze už mám na cestě s tím, že mám taky ty nesedící pásy darovat. Proto se ptám tady, jestli je někdo nepotřebuje.
Tak pásy přišly, bohužel měli na zoohitu špatnou velikostní tabulku a tak jsou malé. Kdybyste někdo chtěl na pidipsa, tak pošlu zdarma. Obvod pasu do cca 38 cm.
U nás bylo dnes ráno šest (!!!) stupňů ❄️