Potvrzuju dobrou zkušenost s Wobenzymem, i když měl trochu jiný, než očekávaný, účinek.
Celý život jsem měla problémy přibrat, při své výšce 173 cm jsem vážila max. 53 kg a absolutně mi chyběla energie k žití, bylo to hrozný. Po ortopedické operaci jsem si, kvůli otokům, koupila právě W a místo, aby mě zbavil otoků, jsem po něm přibrala 6 kg, které už jsem nikdy neshodila a konečně začla žít - to doslova. Takže za mě dobrý 👍
Horsana: slyšela jsi o injekcích Depo-Provera? Já je beru a mj. se tam píše, že se tím léčí endometrioza, protože úplně vynechává menzes. Zkus se na to zeptat.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 15.06.2023, 11:00:24
No právě ty vyšší otáčky, o to jde... Neumím si představit, že to bude s hengrem za zádama šudlat na obvyklých 1500.... Ale uvidím, vyzkouším. Kdyžtak si budu řadit ručně.
Já..před pár lety mi to muž vnutil a dodnes blahořečím tento den :) Je to báječné,i když tahám hengr...automat mi otevřel novu dimenzi řízení :)
Konečně jsem si pořídila na auto kouli a v sobotu poprvé vyzkouším - nějaké rady ohledně tahání s automatem? Asi si to přepnu na režim sport, aby mi to právě nehudlalo na nízkých otáčkách...
Necháte si od prodávajícího vyplnit TRACES, nahlásíte mu číslo hospodářství, na které kůň přijede a necháte mu odebrat krve pro případ, že by vás na území ČR přepadla kontrola při přepravě. Příjezd se také před dovozem hlásí na KVS.
Jani, mám zkušenost jen u psa. U jedné naší staré mopsinky spustila cukrovku velká infekce v těle. Ačkoliv jsme dodržovali všechny postupy, krmili diety, odvažovali a píchali stanovené množství inzulinu (Caninsulin) 2x denně, nepodařilo se nám ani během několika týdnů správnou dávku s veterináři vychytat a mopsli bylo strašně zle. Párkrát jsme byli v tom akutním stavu na kapačkách, zlepšila se, ale když už se to stalo potřetí a ten cukr byl opět neměřitelně vysoký a kolabovala i na těch kapačkách, nechala jsem to ukončit...
Problémem je, že odebraná zvířata musí živit obec (a může vymáhat náklady po původním majiteli, ale víme, jak to je...). A nějaká Horní Dolní prostě ty peníze v rozpočtu nemá. Když pak přijde tvrdý na tvrdý, samozřejmě pro klid v obci dá peníze radši na stavbu chodníku před školkou, než na živení psů... A co teprv péče o koně, to jsme v číslech úplně někde jinde.