A byla už dcera vůbec někdy u koně, sáhla na něj, ví, jak obrovské to je zvíře? Mého kolegy dcera taky takhle básnila o koni, zhruba ve stejném věku, tak jsem jí ke koním vzala a jakmile kůň hnul uchem, byla po**aná až za ušima a na koně strachy ani nesáhla. Ono se to nezdá, ale je to fakt velký zvíře s obrovskou silou…
Pro všechny, co používají Enterozoo gel - přišla jsem na to, že lidský Enteros gel je o polovinu levnější, složení stejné. Tak jen tip na ušetření peněz.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 16.09.2025, 09:34:15
Jsou k tomu potřeba dvě vyvýšené podložky (já budu používat tzv. cihličky na jógu) - na jednu se pes postaví předníma a na druhou zadníma nohama. Postupně se ty dvě podložky od sebe oddalují a pes musí stále plnou vahou na obou stát. Potom když už jsou podložky dostatečně daleko od sebe (a tím pádem předky a zadky daleko od sebe), tak se psovi postupně zvedá každá noha a on musí zůstat stát na zbylých třech, což aby dokázal, musí zatnout břišní svaly. Snad to popisuji srozumitelně.
Dnes ráno adrenalin na zahradě. Vylezu v pyžamu venčit psy, ještě je skoro tma. Hlídám Vasila, aby mi neochcal verandu a najednou vidím v růžku u plotu něco se hýbat. Byl to zajíc, jak viděl psy, snažil se dostat skrz plot pryč, což se mu nepovedlo. Pak si ho všimla Eliška a začla na něj štěkat. To už jsem v pyžámku a pantoflíčkách skákala šipku do mokrý trávy pro Barču, protože už si ho všimla taky. Naštěstí se mi jí podařilo polapit dřív, než ona polapila zajíčka, a ten zatím zmizel ve vzdáleným koutě zahrady. Odvedla jsem jí za kožich domů, nasadila obojek a vodítko a šly jsme se venčit radši s jištěním, nebyla jsem si jistá, jestli zajíc dokázal opustit zahradu. Obešly jsme všechny kouty (zahrada je fakt velká), ale zajíc nikde, tak snad se mu to povedlo a Barča ho během dne někde nevyškrábne…
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 15.09.2025, 11:10:03
A já si zas myslela, že jsou o dost větší. A tyhle rozhodně uniknout z terárka nemohly, protože do nejbližší civilizace je to faaaakt daleko, bylo to uprostřed bývalého VVP ;)
V pátek další fyzio, dostaly jsme pochvalu, že je o hodně míň stažená, než minule - přes týden jsme hodně protahovaly. Zatím to stále nevypadá na problém v kloubech/kostech, ale jen v měkkých tkáních. Teď máme za domácí úkol posilování břišních svalů.
Pan Bečka mi nosíval myší hlavy a žlučníky jako úplatek. Když do misky dostal něco, co mu nechutnalo a třeba den dva se doma kvůli tomu nenažral, tak pak vždycky přistála na rohožce část myši.
Jinak my v sobotu byli (asi na poslední) kolovyjížďce a bylo to super, krásný počasí. Poprvé v životě jsem na vlastní oči v přírodě viděla kudlanky - vyhřívaly se na asfaltu na Starý Generálský 🥰
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 11.09.2025, 09:41:07
Je toho poslední dobou nějak moc. Statková bordera, rok a půl stará, má taky anaplazmu, jen tedy ne s tak bouřlivými projevy. Byla prostě nějakou dobu “divná”, tak se po pár měsících udělaly krve a hele jí… Už je měsíc na atb a změna v krevním obrazu žádná :/ Držím Fífě moc palce, jaká je prognóza?
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 09.09.2025, 11:13:44
No jako máte můj obdiv… já mám “jen” tři a je to záhul. I když on je velký rozdíl vychovat si to od malička a převzít dospělce s už zažitými neduhy - a že každej z nich minimálně jeden má…
Tak Baruška dnes poprvé na fyzio. Od začátku řeším její divně slabé zadní nohy, špatné vstávání, občasné vypísknutí při manipulaci - hlavně pravá zadní. Takže je celá zatuhlá, největší problém v pravé kyčli. Dneska fyzio jen uvolňovala, na doma máme lehké protahovací cviky a příští týden už se snad bude moc podívat hlouběji. Jinak Barča byla neuvěřitelná, celou hodinu ležela na boku a i když jí to chvílema fakt bolelo, tak byla strašně hodná. Je to fakt neuvěřitelně rozumnej pec 🥰