A že mladí chovatelé směřují jiným směrem, než jsou králíci, holubi a hrabavá, jste si nevšiml?? Proč na to reagovat a nabídnout nové možnosti, že? Takhle můžete zůstat v tom svém užitkovém středověku sami, poslední aktuality na stránkách byly při mé poslední návštěvě staré kolik let atd.. Hodně štěstí přeji
Příspěvky uživatele
Skeeve
Chovají se isopody ze Španělska i severni Afriky, ty budou zvyklé na trochu jiné teploty než ty naše druhy..
Terárka na okně bych se bál, že v něm zvířata v létě uvaří, ony zas nebudou tolerovat kdoví co, v přírodě se uklidí mezi kameny nebo prostě do chladnějších prostor s nějakou minimální vlhkostí
Ono také záleží, pro které druhy - ty nejmenší mám jen v krabičkách nebo teráriu vhodném třeba pro pavouky ( Epidares nolimentagre) , některým druhům je 60 l box málo a ocenily by na úspěšné svlékání větší, namátkou Tirachoidea biceps..
Tap : haha, ono čerpat své ‘ odborné údaje’ z publikace z doby,kdy byl max objem nádrže okolo 100 litrů, je velmi praktické, že? Betta taky přežije v kelímku, nebo v pet láhvi, ale život bych tomu neříkal..
Já to nedokážu posoudit, zda potřebuje společnost ostatních cvrčků, přišlo by mi to smutné a i lépe se krmí nějaké množství, u jednoho je to takové statické..
Některé druhy se chovají i pro radost, nebo z odborných důvodů, univerzitní projekty atd
H. xantographus například
Jsou taky jedovatí - čtverzubci například, keříčkovci, Plotosové.. A Tetraodon, velký, dokáže prý bez problémů ucvaknout prst, ty zuby, ty čtyři hlavní, slouží k drcení ulit šneků a další potravy, a velké druhy mohou mít až 60 cm délky, to fakt není kámoš na hraní 😉
Lamprologus, Neolamprologus - opatrně, nebudou vše šnekové cichlidy určitě, a Altolamprologus, ovšem tam může mít sameček třeba 16 cm a samička 4, aby se stále vešla do ulity..
Napadá mě jedna spásná možnost - šnekové cichlidky, jsou droboučké, tedy záleží samozřejmě na druhu, a v tomhle objemu by mohla žít skupinka i s případnými odchovy
Potřebují dno z jemného písku a překvapivě ulity, čím více, tím lépe a dobře krmit, toť asi vše ve zkratce - a jednoznačně vodu vhodné kvality, především tvrdosti a pH
Je to ten pes ze Všestar, od Hradce Králové?
Já dávám pampelišky, jetel, mladé listy stromů a keřů - třeba zbytky z krmení strašilek, padané ovoce, jen v zimě jsem občas nucen kupovat zeleninu na krmení; minimálně ty saláty obsahují dusíkaté sloučeniny, z hnojiv, a pokud jsou hydroponicky pěstovány, obsah vitamínů a všeho bude minimální, lépe oloupat třeba domácí jablka a podobně + nějakou formou živ. bílkovinu, oblíbené je třeba krmení pro akvarijní rybičky
Myšinou ne, ale když zanedbám čištění, je ta velká skupina cítit dost, což jim mohu těžko zazlívat 😬
Já neodstavuji, vše nechávám pohromadě a pak postupně slovuji na krmení - pro ně je přirozené žít ve velkých skupinách, samičky mají společné hnízdo a starají se všechny + si samy určují nástup do rozmnožování, až 3. - 4. měsíc života, než začne někdo něco hulákat o nevhodnosti takového způsobu chovu..
Takže máte nějakým způsobem oslabené, handicapované zvíře, pravděpodobně i odvápněné, a chcete mu přikoupit samičky, které bude pářit a tím se ještě více vyčerpávat? To není příliš promyšlená úvaha..
Záleží na druhu, ale rozhodně čím větší, tím lepší, i drobná zvířata ocení prostor k pohybu a samci potřebují mít možnost obsadit si své teritorium.
Tygr
Tady přece nejde o to, zda je Stelle dítě či ne - aspoň za mně - ale o hodnotu jejích příspěvků a to, že se neváhá rozkřikovat po ostatních, když není po jejím - opravdu chcete s takovým člověkem sdílet jeden prostor, i když jen virtuální?
Ověřování věku či identity?? Pokud máte aspoň základní právní povědomí, je vám jasné, že velmi těžko
Podívejte se, kolik je tu uživatelů, ať přihlášených či nikoliv, a kolik promile je z toho činných - pravidla komunity by měla určovat ta komunita, nikoli jednotlivci, my všichni svými reakcemi rozhodujeme o tom, jaké chování a přístup je přínosný a tolerovatelný, a který už nikoliv..
Pošlete mi sz 🤫😉
Pyrrhus?
Pro LK : Nevím, na základě čeho jste se rozhodl (a), že je to geniální dítě, ale člověk, který se vyjadřuje zasvěceně ke všemu, a když není po jeho, začne se rozkřikovat a posléze požaduje smazání svých příspěvků, pro mně není člověk, kterého bych vítal jako partnera v diskuzi a jehož názory by mě byly platné.. Rozumí všemu, a pak se ptá, zda vadí skrmování plesnivého sena morčatům? Založí si vlákno, kde ji máme řešit - s tím, že se nebude vyjadřovat - a honem reaguje na každý příspěvek? Atd atd