Odpověď na příspěvek uživatele Tom50 z 31.07.2024, 22:00:56
tak to mi připadá že jim je to úplně jedno. já mám dvůr polostinný, tzn. dopoledne stín odpoledne slunce a včely tam byly od rána až skoro do tmy. to samé dole u rybníka, tam jsou jetele velké koberce a odpoledne už se tam dělá stín a je jim to jedno
možná jde o ten jetel? že aby z něj něco bylo, musí mít aspoň část dne slunce?
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 31.07.2024, 22:36:55
to, co je teď v příborníku, už tam patří. tzn. i zelený hrnečky, který byly předtím ve skřínce s milionem jiných hrnečků různých tvarů a velikostí a které jsou taky nabalené v krabici, společně se servisem na espresso, různými sklenicemi, tácky a jinými krámy.
ale zelený hrnečky jdou důležitý a ladí k zelenýmu dekoru. taky ty jsem s domem nekoupila.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 31.07.2024, 18:00:41
mně baví ten název. já když dám psovi deslorelin tak teda nevyprávím žádnou pohádku o blokátoru puberty, ale prostě to nazvu tak jak to je, chemická kastrace. a z dobrého důvodu výrobce neslibuje návrat k plodnosti a taky nedoporučuje podání před pubertou.
no a najednou buch, gnrh agonista je nějaký reverzibilní “blokátor” . kastrace to je. to je jediný, co pro člověka, co trpí utkvělou představou, že je opačné pohlaví, medicína umí udělat. umí ho vykastrovat.
a ty hemakultury by fakt nenarostly i mimo? já jsem teda dvě slepice z té kolisepse s příznaky prostě utratila a mimo jiné jsem vzala vzorek i krve, úplně normálně stěrovka a namočit a normálně vyrostlo jak ze všeho ostatního.
Dnešní úlovek: ještěrka obecná, focená na makro, asi tak dvakrát tak velká jak ta stínka.
Kočky.
Nové talíře s listama. Konečně jsem vyhodila ty hrníčky, se kterými jsem dům už koupila. Má-li se na něco prášit, tak na něco, co se používá, aby se to častěji mylo.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 30.07.2024, 13:43:33
je to věc odborné způsobilosti. prostě člověk, co umí píchnout injekci je celkem zbytečný, pokud jí stejně nesmí píchnout sám, nemůže nic rozhodnout ani si objednat nebo předepsat cokoliv na předpis. je to jen hokr k veterináři a to opravdu může dělat každý, kdo tu práci asistenta dělat chce.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.07.2024, 09:14:40
lehce pitva. neškubu se s tím a s jednotlivými zvířaty trávím jen několik málo minut, třeba i jen jednu dvě. prostě šup, kouknout hlavu, stáhnout břicho, kouknout svalovina, kouknout vole, nůžkama ostříhnu žebra, kuk srdce, plíce, vzdušné vaky, vnitřek, vnitřek ven, ledviny a nazdar bazar.
v podstatě člověk si o tom může začít něco myslet hodně rychle. jen velmi málokdy se nějak extra vrtám v nějakém konkrétním orgánu, tak možná když hledám škrkavky nebo když na první dobrou nic nevidím. ale to je mnohdy jednodušší vzít si jinou.
a když není jiná, tak to zase není tak důležité vědět. když je to důležité vědět, tak si člověk může vybírat ty, co jsou ještě teplé, natož aby neměl jinou. ale tyhle byly teda vidět všechny.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 30.07.2024, 09:25:13
je to celé hnusné. na té první fotce to žluté není tuk, ale takový organizovaný výpotek, vlastně fibrin. na druhé fotce je vejcovod s vaječnými koulemi, ale ty by normálně měly být žluté, jako žloutek, ne podlité krví a navíc je na nich taky výpotek. no a třetí fotka je fibrinózní pneumonie.
člověk se střední veterinou se neuplatňuje nijak. v podstatě sám nic veterinárního nesmí, jen takový ty zootechnický věci, takže může dělat někde na kravíně nebo v prasečáku lepší ošetřovatelku. v podstatě neumí nic navíc oproti každýmu zaučenýmu civilovi.
to stejný na veterině, ty sestry mají střední veterinu málokdy. může to být člověk se zdrávkou nebo prostě zaučený civil.
a dálkově se doktorská veterina studovat nedá a s nějakým bakalářem, to je ještě víc na prd než samotná střední veterina.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.07.2024, 22:52:35
První fotka je stínka narvaná v gumové rohoži.
Fotím mobilem s makro přídavným objektivem. A na volavku mám zase teleobjektiv. Jsou to trochu hračky, ale zase se to vejde do kapsy nebo do kabelčičky, prostě při ruce a ne že s sebou člověk vláčí fotobatoh a pak nevyfotí nic.
Taky mám dovolenou. Tak jsem dnešek strávila předsevzetím, že posekám zahradu, nakonec jsem vytuhla u hmyzáků a zítra to vypadá na návštěvu drůbežárny.