Nevyhynuly !
Nevyhynuly !
mně by teda vadilo, kdyby mi v popelnici před domem 14 dní páchly cizí psí hovna
a děštěm neprovokovat, je vedro k padnutí a navíc čekám na tu průtrž abych se mohla těšit z nového oplechování na střeše.
no domů to bylo jednoduchý, protože jsem prostě na místo přinesla ručník, no, osušku a celé jsem to posichrovala lehkou sedací, tzn. plechovka fungovala jako košík a jestřábí čepička, ručník neutralizoval tlapky, do odhalené hýždě šla injekce a pak už stačil ručník jako bariéra proti hmyzákům. asi by stačil ten ručník na odnos samotný
ale teď už by akce s ručníkem byla náročnější. možná deku.
to je čiči co asi znám a párkrát jsem měla tu čest jí vidět prchat v dáli. je v koupelně napasovaná za sudem s vodou. záchod umí, granule ubyly, tak holt vyčkám a o víkendu vymyslím jak ní nějak něžně vyhnat.
35 stupňů, u brna to ukazovalo 37. windy tvrdí, že pršet bude až zítra.
jo, měla lehce štěstí. hlavně se tam motala na místě, kde jsem jí z dálky taky viděla. když jsem se vracela s ručníkem už jsem jí musela hledat, ležela o kus dál ve vysoké trávě a nebyla vidět.
byla tam pořádně zapasovaná. nejdřív jsem myslela, že to prostě jen potáhnu a hlava vyleze, ale ani náhodou a sekala pěkně i poslepu.
tak jsem doma nasadila hromadu rukavic, oholila jsem všechnu tu špinavou srst s muším potěrem, betadinka, alamycin. kolem krku a u uší je teda sedřená kvalitně, taky pořezaná jedna noha asi jak to chtěla sundat.
muselo se jí to podařit někdy dneska, většina vajíček ještě nebyla vylíhlá a kdyby s tím chodila delší dobu tak by to asi v horku moc nedávala.
teď je nasraná v koupelně. asi jí znám, určitě jsem nějakou takovou viděla na zahradě a bude asi nějakých sousedů, protože jinak je pěkná. když bude ráno v cajku tak asi jen otevřu okno a nechám jí vystoupit, teď už by sekala zcela cíleně.
jo, až moc, musela jsem přivázat Noru u lavičky a rychle se vrátit dom (není to daleko, naštěstí) pro ten ručník a lehce nějaký drogy, protože jinak bych byla seškrábaná všude.
ale dlouho by tam asi nevydržela, to je pak hádání, jestli by jí dřív zabilo přehřátí a dehydratace nebo mouchy.
Tady taky, 31 °C hnus humus. Až teď k večeru jsem šla Noru ochladit k vodní nádrži a pořád je nechutně horko
No a u nádrže koukám co se tam u oplocenky divně hýbe a blýská se to na slunci.
Dnešní návštěva. Můry existují.
to chce nějaký fígl, třeba balenou vodu. tam by mohlo být mikroplastů tolik že je to skoro jak homeopatický lego.
měli dlouho klid a vakcinovali v nárazníkovém pásmu u běloruska a najednou bum ho. asi nějaké vzteklé lišky přeběhly hranici a nakonec se nemoc rozšířila i tam, kde nevakcinovali. teda už tam vakcinují taky. taky povinně kočky.
jj, vzteklina není prdel a u nás se z toho může dělat holubník jen proto, že už tady 20 let nebyla.
vysvětlím, ju?
pokud množíte bez papírů, tak vás tyhle akce vůbec nezajímají.
k čemu je dobrá bonitace? to je proces uchovnění. Na začátku je štěně hovawarta S PP. Jen a pouze s PP. To štěně pak jde jako dorostenec na svod mladých a pak, jako dvouleté a starší zvíře, se může účastnit té bonitace. Podmínkou nebo přílohou k bonitaci je získání nějakého slušného posudku z výstavy a zdravotní zkoušky, jako je rtg na DKK. No a při bonitaci se zvíře posoudí z hlediska exteriéru a povahy a pokud je zbonitované, znamená to, že je chovné.
A dva chovní, tzn. ne jen s PP, ale i zbonitovaní, jedinci mohou mít štěňata, kterým je vystaven průkaz původu.
si teda nemyslím, že takové chování je dané čistě teritoriálním pudem. vysvětlím. měla jsem hovawartku. a k tomu prupovídku že jsou to zvířata k cizím nedůvěřivá a tak. jako super, za plotem to štěkalo a tyhle věci na veřejnosti to nedělalo čistě proto, že s tím bylo hromadu práce, strašně moc situací jsme měly prostě ochozený a natrénovaný. ale jakmile to byla situace nenatrénovaná, tak stres, stres a třeba i takovýhle štěkání, ale uměla i úprk v dáli a hodně dlouho mi trvalo, než jsem zjistila, že podstatou toho stresu je prostě strach.
respektive nadobro jsem to pochopila až s norou. protože prostě to, co u hovawarta byla “socializace”, tzn. trénuj trénuj ať je pes v provozu trochu použitelnej, u nory vůbec nebylo potřeba, protože tam prostě ten strach-stres chybí a všechno je pohoda zalitý sluncem. přitom teritoriální pud teda má a hlídání doma bere děsně vážně, ale ne jako hysterka štěkám za plotem abych to odehnala. a venku je přece krásně, tam není potřeba nic odhánět.
A když se výjimečně něčeho fakt lekne, tak v tý podobný situaci v jaké by se hovawart vyvlíkal z obojku a prchal do dáli se nora zdvojnásobí, naroste jí hrudník jak supermanovi a přísným okem už kouká, co to bylo. to si někdy i štěkne. jednou. hodně hluboce.
normálně státňáky, ta povinnost předvést psa po pokousání je příkázána v metodice kontroly zdraví a nařízené vakcinace a oni rádi zkontrolují očkování i čip.
tak právě na vkusu soudruha to těžko je, protože acc má jasně definovaný účinky stran rozpouštění hlenů, ten fenykl a máta mají také nějaké účinky, ale to homeopatikum je jen placebo.
desenzibilizace je přece úplně něco jiného. to opravdu s homeopatií nemá co společného.
hele nejvíc prodávaný preparát na světe je Oscillococcinum. jsou to nejdražší kachní játra na světě.
jak můžou kachní játra léčit chřipku? no kdysi dávno někdo něco uviděl v mikroskopu, dodnes se úplně neví, co to je, v preparátu z kachních jater a ten dotyční byl přesvědčen, že je to původce chřipky.
to se právě zcela mýlíte. homeopatie = léčba stejným. rozemleté lego, naředěné s vodou tak, že ve výsledném produktu bude možná molekula toho plastu a řeknete, že to funguje na bolest, protože když šlápnete na kostku lega, bolí to jako čert. nebo takhle naředěný včelí jed a je to jakože na otoky. takhle naředěná oměj, což je prudce jedovatá rostlina a je to na strach ze smrti 😀
a taková blbost je to celé. v podstatě i když je základ nějaká rostlina, je to a) tak naředěné, že z té rostliny nic nezůstalo b) používané úplně opačně.
je to pan hrnec, trvalá výluková vada.