Aktuálně: 2 333 inzerátů270 020 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bodlinka

Bodlinka
Bodlinka 14.06.2024, 14:09:49 xxx.xxx.94.102

nejlépe nejezdit 😀 ale pokud teda jo, tak arpalit sprej a aplikovat libovolně a v podvečer a večer nechat radši v hotelu. proč? protože leishmaniózu fakt přivést nechcete. 

Bodlinka
Bodlinka 13.06.2024, 20:28:18 xxx.xxx.94.102

bršlice nejde vyplet. tak maximálně jde otrhat. když se dostane mezi kulturní plodiny, v podstatě nezbývá než to vykopat, obrat kořeny a prostokořenné zasadit jinam, jinak to bršlice zabije

vysvětluju téhle rostlině, jak se věci mají, glyfosátem v nižším ředění, jak se věci mají, a to několikrát do roka a trochu vyhrávám. nic jinýho ale nefunguje.

Bodlinka
Bodlinka 13.06.2024, 15:59:49 xxx.xxx.94.102
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.06.2024, 15:27:28

já to mám píchlý ve starý zakopaný vaně, jakože tak to tam bylo. nejdřív nebyly maliny vůbec, pak jsem teda zjistila, že to remontantní tak jsem to podle toho začala řezat a minulý rok byly maliny na podzim

no a ten stejný podzim jsem do tý vany navezla hromadu kompostu, protože to už tak celé sedlo, zamulčovala jsem to posekanou trávou no a vypadají happy, asi to chce hodně živin.

Bodlinka
Bodlinka 13.06.2024, 15:05:04 xxx.xxx.85.128

jahody už mám sežraný, už budou jen ty stáleplodící. rybízy jak co, mám milion malin, angrešty začínají

jsem zavalená třešněmi

budu asi zavalená broskvemi. ostružina taky vypadá šíleně. muchovník docela dobrý, vyhrožovala jsem mu vykopáním a letos má i nějaký muchy.

Bodlinka
Bodlinka 13.06.2024, 15:03:34 xxx.xxx.85.128
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 13.06.2024, 09:05:33

u potoka nebydlím, ale před domem pod ulicí je tentononc jednotná kanalizace. a pod průjezdem vede dešťová kanalizace, která do ní ústí, ta svádí vodu ze střechy a co já vím, co na ní bylo všechno připojené, to je takové tajemné podzemí. ale teď se vlastně spíš všechno někam zasakuje, blbý je, že při dešti se ta dešťová voda zasakuje do průjezdu 😀 to mi vlastně asi vadí víc než ty odpady, ale když už to někdo bude dělat, tak to vlastně spolu hrozně souvisí. chtěla bych čističku, podzemní nádrž  na dešťovku a odvod obojích přebytků pod průjezdem pryč do té jednotné obecní.

do toho potoka při nízkém stavu vody noru nepouštím, to je otevřená stoka.

Bodlinka
Bodlinka 12.06.2024, 22:10:59 xxx.xxx.85.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.06.2024, 22:05:08

ale tak Noru škubání vůbec neobtěžuje, slepice přece může zmizet v žaludku i s peřím. Vytrhává maximálně pár letek

ale slepice je potřeba dávkovat, protože přebytky jsou pak nekontrolovatelně fermentovány. Něco jako takový ten islandský žralok. Tu tvarohovou teda už ani nechtěla, to jsem odnesla na lopatě a málem jsem se u toho opakovaně potkala s obědem a občas na nějakou zapomene a pak při zahradničení vyhrabu kostru, ale myslím si, že jedna taková zamřelá namrzlá slepice byla nakonec příčinou nadmutí, takže od té doby nosím slepice jen po jedné a občas.

Bodlinka
Bodlinka 12.06.2024, 21:28:26 xxx.xxx.85.191
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.06.2024, 12:53:16

a co teprve celá zahrabaná slepice? to si tam žije vlastním životem a po vykopání má krásnou krémovou konzistenci připomínající tvaroh.

akorát to nevoní jako tvaroh.

Bodlinka
Bodlinka 12.06.2024, 19:34:54 xxx.xxx.85.191

tak pokud hajzlík potřebuje jen nový splachovadlo, to je ještě dobrý. můj hajzlík odtéká někam do podlahy, fakt už si netroufám tam nic splachovat. a celé odpady odtékají někam, prostě se někde vsakují. jako podle sousedky kdysi ten člověk, co to stavěl, kopal nějaký septik, ale kde to je, nenašli jsme to ani s kamerou. takže prostě někam to mizí.

pokud bude stejně starý a stejně technicky řešený jako deštová kanalizace v průjezdu, je to stejně jedno 😀 konečně jsem teda našla firmu, co umí dešťovou kanalizaci a venkovní odpady a ne dvě různé, co dělají každá to nebo to. ale jsou to dvě různá vodní díla s dvěma lejstry od úřadů

a musím ještě chvilku šetřit, to bude stát tak dvě stě pade. ten venek teda. vnitřní kanalizace a definitivní hajzlík, to je další fáze.

Bodlinka
Bodlinka 11.06.2024, 22:12:32 xxx.xxx.85.26

je to prostě název toho hybrida. je to brojler, patří do chléva, je vnímavý na černohlavost a doma to nerozmnožíte, rozdíl mezi krůtou a krocanem je tak velký, že pokud neumíte umělou inseminaci, nepodaří se to.

Bodlinka
Bodlinka 11.06.2024, 22:05:13 xxx.xxx.85.26

jo, předzahrádka je náročná

mám nějaký cererit, ale ten dávám jen pod novou výsadbu a někdy když si vzpomenu v předjaří k ovocným stromům. ta zahrada je na černozemi 1. bonita, to nepotřebuje nic.

Bodlinka
Bodlinka 11.06.2024, 21:28:22 xxx.xxx.85.26

tyhlety plyšový škrabadla jsou oukej do chvíle, kdy si kočky pořídí giardii a je potřeba doma vydezinfikovat všechna místa, kde leží.

Bodlinka
Bodlinka 11.06.2024, 19:25:10 xxx.xxx.85.114

Melouny! Rajčata! Rybízy! Mega záhon, kde před dvěma lety byla kvítka akorát do dlaně. A vítací mazlič Bert zvaný Bertuleň.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Bodlinka
Bodlinka 11.06.2024, 18:02:34 xxx.xxx.85.114

mno dobře, jak myslíte

ono se to stejně odhojí, podle progrese fotek tomu dávám den dva a pak tam stejně ta díra do psa bude.

Bodlinka
Bodlinka 10.06.2024, 23:51:47 xxx.xxx.85.238

celá ta “žlutá” kůže nahoře, to je mrtvola, už tam prostě nemá co dělat. ono prostě v tomhle jsou dvě možnosti, buď udělat revizi, nekrotickou tkáň odstranit, nechat všude živou spodinu - a jo, nedá se to šít, je to díra, ono by se to nedalo hned žít ani pak, to by se “zavřelo” a špatný, ale prostě máte čistou ránu a tu pak hojíte a podle rozsahu se granulovaná rána nějak třeba i vyšít dá, nebo se dá zmenšit nebo se udělá nějaký lalok

nebo prostě revizi neuděláte a pak tělo musí všechnu nekrózu nějak odhojit a pak teprve je to čistá rána co se hojí. a může být klidně i větší než v prvním případě.

Bodlinka
Bodlinka 10.06.2024, 23:48:52 xxx.xxx.85.238

je to úplně jednoduchý.

prostě je tam kapsa jak prase, žije si to svým vlastním životem a ta kůže nad tím nekrotizuje. časem ze z toho klidně může udělat taková jako krajková hadra, prostě samá díra

jako rozumím vašemu odporu k další anestezii a volbě konzervativní terapie, jasný, cesta nejmenšího odporu, ale moje zkušenost je taková, že chirurgicky se v tom vrtat je prostě lepší než čekat, až si tělo nějak poradí samo. prostě hele klidně tam může být ve svalu kus klacku a betadinkou se to bude “hojit” tak dlouho, dokud tu revizi někdo neudělá.