Aktuálně: 2 333 inzerátů270 020 diskuzních příspěvků19 349 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bodlinka

Bodlinka
Bodlinka 10.06.2024, 16:50:49 xxx.xxx.85.238

já vám nevím. když máte psa 100 m od sebe, tak prostě nevíte vůbec nic. nemusí lovit zvěř, stačí když najde třeba srnče a bude ho očuchávat. nebo si divoký prase najde jeho. nebo tam půjde na procházku někdo jiný se psem nebo s dětmi nebo prostě úplně cokoliv 

za mě je to děsně nezodpovědný a bezohledný pro celý okolí. na vašeho pejsáčka přece není nikdo zvědavý. 

Bodlinka
Bodlinka 10.06.2024, 16:31:40 xxx.xxx.85.238
»
Odpověď na příspěvek uživatele Nikolas z 10.06.2024, 12:04:56

konverze krmiva u kachny pižmové hrozně záleží. na konkrétní genetice, na věku porážky, na pohlaví kachny, na množství chovaných kachen  a podmínkách chovu, na obsahu bílkoviny v krmné dávce

nejlepší výsledek je nějakých 2,6 u kačera při porážce cca 80 den. takový běžný údaj je 2,7-2,8. ale to jsou hybridi, doma dvorkový chov klidně tři a víc.

Bodlinka
Bodlinka 10.06.2024, 16:20:11 xxx.xxx.85.238

že má had na hřbetě klikatou čáru z něj ještě nedělá zmiji… jen tak mmch

Bodlinka
Bodlinka 09.06.2024, 20:07:13 xxx.xxx.85.190

když zrovna bouřky si dělají co chtějí. pamatuju někdy minulý rok ve vedlejší vsi byla bouřka s kroupama že měli centimetry krup kolem domů a u nás nic, trochu pršelo. a to není nijak daleko, třeba 2 km vzdušnou čarou.

Bodlinka
Bodlinka 09.06.2024, 20:02:09 xxx.xxx.85.190

skřípání zubama je u králíka známka bolesti. takže jednoznačně na kokcidiózu to opravdu neukazuje, ale úplně hej jim asi nebude.

Bodlinka
Bodlinka 09.06.2024, 11:19:02 xxx.xxx.92.201

tohle je v mých očích kandidát na ošetření v anestezii. potřebuje to celé všude vyholit, jednak aby se to pořádně v celém okolí prozkoumalo a jednak kvůli těm slepeným a mokrým chlupům, nepotřebuje vedle ještě hot spot

další fáze je sonda a prozkoumat, kam to všude vede. a ta tkáň, co je mrtvá, nebo se chystá, potřebuje pryč. výsledkem bude pravděpodobně obrovská díra, možná i nějaké drény, ale ono se tam bez toho udělá obrovská díra ještě větší.

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2024, 19:15:51 xxx.xxx.92.121

neviděla bych to s těmi předpověďmi tak horké, to je furt varování varování a pak je člověk rád, že trochu zaleje

je hic, ale vykopala jsem se na zahradu, tak polovinu jsem posekala, docela dost vyplela, přivázala jsem rajčata a opět jsme si vysvětlovaly, jak je to s větvičkama v úžlabí listů, takže docela dobrá příprava na zítra, kdy je potřeba to dosekat, roztáhnout plachtu, konečně zasadit melouny a když se podaří, tak bych mohla zamrazit aspoň nějaký třešně. jestli budu zavařovat, asi spíš ne, mám toho pořád mraky z minulého roku.

a to vůbec nemluvme o tom, že jsem si koupila jahodovou pyramidu a ještě jsem jí ani nesundala z palety.

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2024, 14:42:48 xxx.xxx.92.181

jako v tomhle jsem příznivce occamovy břitvy. takovou ránu na noze psa udělá v pohodě kus klacku, nebo i takový ten suchý tlustý pleveloidní stonek. takových věcí bývá v poli mnohem víc než jedovatých hadů.

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2024, 14:02:54 xxx.xxx.80.13

tak naprosto bez šance asi nejsou. a s tím bezmatečným včelstvem to může být stejný princip jako s tou matkou, lepší malá šance než hned smrt.

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2024, 11:15:47 xxx.xxx.80.143

v žaludku se nic nevstřebává, všechno je to jen o tom, jestli účinnou látku třeba chránit před žaludečním prostředí, nebo jestli to nevadí

průjem neva

Bodlinka
Bodlinka 08.06.2024, 08:09:15 xxx.xxx.81.207

molossoidní plemena je trochu takový obecný chlíveček, ale v podstatě jsou to psi, co mají v předcích tibetskou dogu. jsou větší a obří, uši dolu, sklon k lymfatičnosti, historicky jsou hlídací a váleční

aby se to trochu roztřídilo, tak krátkosrstí jsou typ mastif, prostě představ si dogu

a dlouhosrstí jsou typ horský, představ si bernardýna

Bodlinka
Bodlinka 07.06.2024, 19:42:27 xxx.xxx.81.207

třeba taky ne, ono to je prostě zánět podkoží který není nebo zatím není organizovaný do abscesu. celkové projevy být nemusí, to prostě všechno záleží na tom, jak to tělo zvládá ohraničovat

od chladících polštářků to určitě není. ono kdyby měl člověk vyrobit omrzlinu, tak to nelze udělat u pohyblivého zvířete při vědomí, prostě vám to nedovolí. asi tak stejně jako nepopálíte zvíře elektrickou dečkou, pokud není v anestezii. a omrzlina by vypadala i úplně jinak

a myslím si, že be oholení to nepůjde. jednak na to teď není vidět, jednak chlupy opatlaný od čehokoliv je pozvánka pro hotspot.

Bodlinka
Bodlinka 07.06.2024, 14:54:32 xxx.xxx.81.207

a proč že má ten průjem? trochu jsem nedávala pozor, úplně mě zazdilo vyprávění o smradlavém kopřivovém výluhu (zlaté karate)

Bodlinka
Bodlinka 07.06.2024, 14:50:58 xxx.xxx.81.207

já si myslím, že nic natrženého nemá

proč jsem drzá si to myslet přes internet: natržený sval bolí jako prase a akutně otéká, takže už z pole by přišel po třech nebo by prostě už kulhal

natržený sval nevyrábí žádnou ránu, ze které by mohlo cokoliv téct

natržený sval je oteklý úplně jinak. tak hodně lokálně v průběhu poškozeného svalového bříška. otok bývá spíš takový tvrdý. rozkydlý otok, to je něco jiného

spíš si tam v poli něco vrazil, co začalo v podkoží hnisat, proto to začalo bolet až se zpožděním. a teď je to krásně rozjetý zánět v podkoží. flegmóna.