Náhodou, na fotce to vypadá dobře !
Jen mě tak napadá, existují ještě nějaká antibiotika v podobě zásypu? Jako býval Framykoin? Ten byl úžasný.
Náhodou, na fotce to vypadá dobře !
Jen mě tak napadá, existují ještě nějaká antibiotika v podobě zásypu? Jako býval Framykoin? Ten byl úžasný.
My se včera vraceli z procházky už za tmy, prasata vedle cesty chrochty chroch. Nebylo už cesty zpátky, vzala jsem kluky na vodítko a řekla jim, ať to neřeší🙂, měli jsme ještě docela daleko domů a trochu jsem se bála.😅
Já mám takový to rádio s pover bankou, dá se nabít ze sítě, solárem i kličkou má i super baterku. Pak mám agregát, svíčky, ty jo, nevím kde mám petrolejku.., nějaký konzervy a zásoby, studnu, dřevo, kamna, plynový bomby, vařič a gril plynovej i na dřevo, dezinfekční tablety do vody, léky a pět pytlů granulí pro psy 🤣
Jo a perfektní ruční pračku na kliku mám a taky valchu, ještě po babičce..😅
Byl to daněk, zamotal se pánovi do plotu, ten ho chtěl vyprostit a daněk ho nešťastně bodnul do slabiny a otevřel velkou tepnu.
U pána se asi dobré srdce snoubilo s nezkušeností..☹️
My dnes na vycházce i s Doroušovou maminkou, to je ta bílozrzavice v popředí, pak snažili všichni nacpat do jednoho kufru, z Frama je vidět jen jazyk v pozadí a na poslední fotce Fram, jak doma padnul za vlast.
Louky jsou pro ně nejvíc 🙂.
Brouček zlatej, co si to zase vymyslel ?
Vždyť jsem mu výslovně vzkazovala, že ta minulá polízanice už má být poslední !
Moc na vás oba myslím a držím palce, ať je brzy ve formě !
Můžu se zeptat, jak se to projevovalo a jak dlouho to bylo po jídle? Jen aby člověk věděl..
U nás cedulky nebyly, ale vědělo se, čí strom v pangejtu je čí. Tam jsme jako děti nekradly, teda..jednu hrušku máslovku jsme si vzaly, ale tak nějak s úctou a jen když jsme měly hlad.🙂.
Oproti tomu, krást v JZD nám bylo ctí, nakonec, některý ty pole byly původně naše. 🙂
A proč by nemohli být v jezeře?
Bazénků není nikdy dost🙂!
Ja bych ho moc chtěla, ale jak ho poslat, jste od Prahy asi daleko.., že bych zajela..
Sarah, je mi líto Dráčka i Vás, že zas máte starosti ☹️.
U nás paradoxně nejhůř schne úplně krátkosrstej Gučák, ale ten vyfrotýrování vysloveně vyžaduje, úpěnlivě na mě hledí a šťouchá čumákem, takže si to hlídá sám.
Držím palce moc moc, ať je to tentokrát rychle zažehnaný !
Taky si ten pronájem stromů pamatuju 🙂.
Tenkrát přišlo všechno ke cti, jako děti jsme byly chválený i když jsme přinesly domů špendlíky a hned se dělala marmeláda.
No, nevím jak ostatní, ale já za komančů teda kradla zcela bez pocitu viny, jézéďákům na poli hrášek, ten byl nejvíc, mrkev, makovice ( mňam), slunečnice, kapustu a brambory. Po sklizni se chodilo paběrkovat, to už bylo legální. Na zahradách jsme nekradli, to by bylo nemorální.😅
Jednou, to už jsem byla skoro dospělá, jsem táhla za kuropění na zádech povlak na peřinu nacpanej senem ( měla jsem koně), který jsem zrovna ukradla státnímu statku Motěšice ve stodole a potkala jsem za maštalí trenéra dostihových koní pana Maška, kterej pro ně trénoval, a ten si zase nesl dva kýble ořechů z naší zahrady. Byla to poněkud patová situace.🤣🤣🤣
Tak to máme zahradu stejně velkou. Já chtěla čtyři no..😅
Třeba je ještě udám. Jenže.. nechat si Miloslava nebo Pepu? Matylda musí zůstat určitě !
Jináč je normálně krmím, takže na slimejše odkázaný nejsou a nebudu je moc ochočovat aby nechodili přímo k domu a neposírali to tam, to se dá taky regulovat umístěním bazénků. Když je volám, tak ke kachníku na jídlo, aby se nenaučili za mnou moc chodit a nedělali ostudu před lidma ( pracuju v domě), jako to dělaly slepice, který i občas klepaly na francouzský okno.
Taky doufám ve vejce ( i když Drvodělka říkala, že asi moc neponesou) o kterých jsem se dočetla, že jsou tajemstvím nejlepších curkrářů a pekařů, a na to já aspiruju🙂!
Četla jsem.
Možná moc stresu? Nebo byla vysílená?
Kamarádka tam má chalupu a říká, že oni tak úplně neříkají všechno, že jim toho poutíkalo víc.
Je to princ Miloslav.🤣
On se asi chudák rychle vytáhnul, tak má ještě špatnou koordinaci.
Slimáci jim moc chutnaj, máme spíš nedostatek.😊
Indiánci se už hodně osmělili, posouvám jim bazénky aby objevovali celou zahradu.
Přibíhají na volání “ kačkačkač”, chodí sami spát, na zahradě chodí za mnou, ale udržují si odstup.
Zbavili několik stromků mravenců, když zalévám hadicí, přiběhnou a kypří půdu. Přepeřují, takže je všude peří a je neuvěřitelný, jak rychle dokážou zaprasit bazének.
Mám mezi nima oblíbenkyni Matyldu, taková nejobycejnější kachnička, ale nebojávná a trochu individualistka, což se v kachním hejnu asi nenosí, protože ostatní ji pořád volají k pořádku.
Jeden kačírek se jmenuje Pepa, takovej správnej střelec, menší a srandovní, druhej je Miloslav, fešák a nešika, co při pronásledování mouchy často zakopne a upadne. Jeden kačer a dvě kachničky by měli jít k sestře snachy, ale po tom smrdícím zážitku se nemá k přepravě.🤣
Psi se k nim chovají vzorně a je zajímavý, že když u nich leží Fram a zaštěká hromovým hlasem, ani to s nima nehne.
Liška zatím dává pokoj, máme vzadu nový plot a vysekáno a kachník je blíž u domu než byl kurník, psi hlídaj, tak doufám, že to bude dobrý.
Neumím si představit, jak bych je jinak chránila, v nějaké voliéře by nebyli spokojený a kdyby byla tak velká aby byli, stála by opravdovej majlant.
Zahrada s nima hodně ožila, ale trochu mně stojí práce, protože si k nim vždycky sednu, koukám a hodina je pryč.😅
Posílám pár fotek, ale oni nejsou moc fotogenický, ve skutečnosti jsou mnohem hezčí 🙂.
No, pro mě by byl.😅
Já bych takovýho obyčejnýho zloděje zabít asi nechtěla.., neměla bych z toho dobrej pocit..🤣
Já teda psy nechávám volně chodit na zahradu, ale ta je dost bezpečná nesousedí s ulicí, psi jsou u sousedů oblíbení. Když ale odcházím, zavřu je do domu a doma jsou i v noci.
Taky jsem nad tím přemýšlela, že být na volno, nestalo by se to.
Na druhou stranu třeba můj kavkazák Bengoš by byl schopný někoho zabít a to jsem teda opravdu nechtěla. On nebyl magor, třeba dítěti by neublížil, ale když někoho vyhodnotil jako opravdový nebezpečí..to nebylo dobrý.
Ano prosím. Polepším se !
V nejbližší době očekávejte obsáhlejší reportáž.😅