Je to hrůza.
Strašná krutost.
Je to hrůza.
Strašná krutost.
Varaxi:Dřív se želvám vyrývaly letopočty a další vzkazy do krunýřů normálně, protože se nevědělo, že by jim to mohlo ublížit. Stejně jako se dosud vyrývají iniciály do kůry stromů.
Takže tady je možné, že dotyčného to zkrátka nenapadlo. Jasně, té želvě to nepomůže, navíc to je úplně zbytečný akt, ale osvěta je v tomto případě mnohem méně dostupná. On to někdo mohl opravdu udělat z neznalosti a hlouposti, ne z lhostejnosti nebo se zlým úmyslem.
Taky jsem nevěděla, že je krunýř inervovaný,až teď jsem si to dohledala. Prostě blbej buran..
Upřímnou soustrast.
Pan Bečka je nezapomenutelný.
Parádní !
A s jakou pracuje chutí !
My to kdysi dělávali na cvičáku, psovodi položili svoje předměty do řady a psi pak hledali ten svůj. Nebo si naopak stoupli psovodi do řady a psi podle napachovanýho předmětu hledali komu patří a toho pak vyštěkávali.
U nás je spíš problém v tom, že se tady hodně mění “venčící ” podmínky, hodně přibývá lidí i psů. A tak se třemi psy na volno, už musí být člověk dost ve střehu a fakt vypnout nemůže.
Ono je spíš z toho Vašeho příspěvky znát, jaký si s čoklíkama děláte starosti a jak moc na ně myslíte.
Já to znám, taky mám pocity viny, když je nevezmu ven, to bylo třeba včera, vařila jsem povidla a to je program na celej den. Přitom jim je to to celkem fučík, poflakujou se se mnou po zahradě, hlídaj, jdou se smočit v bazénku..
Nebo bych si strašně přála jít jen na takovou bloumací procházku s jedním psem a odpočinout si, ale je mi ostatních líto, a tak je vezmu všechny a už si tolik neodpočinu..
No nevim, na tý Jaggy určitě nebyl.
To asi budou hodnoty toho draslíku.. 3,5mmol/L, bude těch 35..
Ten ale spíš souvisí s onemocněním ledvin ..
Kde jste na té veterinární klinice? Doufám, že ne Jaggy Praha .
.
On tam asi není žádný operatér, že se čeká?
Mně to AI řekla teda správně..
Tak já si třeba o sobě myslím, že jsem zastáncem takové rozumné střední cesty a nepřijdu si nějak vyhraněná.
Necítím z vlků strach, necítím k nim určitě nenávist a není to pro mě ani nějaký povátný zvíře.
Pro toho chlapečka v Holandsku to určitě hezkej zážitek nebyl, pro jiný hezkej je.
To, že strácí plachost není dobrý hlavně pro ně, stane se jim to časem osudným.
To je šílený ☹️.
Pořídíme kavkazáka 🙂?
Mně , co se týče vlčí problematiky, nejvíc vadí ten obrovský pokles chovu ovcí a koz vlastně v celé Evropě.
Nejlíp, tak rozumně, to mají pořešený ve Skandinávii.
Cože?!?!
Někdo Vás ohrožuje?
Nám se dneska s Framíkem fakt povedla kraťounká, tak šedesátimerová, stopička s jedním obloučkem a dvěma předměty.
Byli jsme navečer, po dešti, ideální podmínky, našlápla jsem a pak jsme se šli na půl hodiny projít , zase jsem ho nechala jít bez šnůry navolno , šla jsem vedle něj a obdivně pobrukovala.🤣
Myslím si to samý, s nikým jiným by tohle nedokázal ! Je to malý velký muž !🥰
Pastevec ? Co se proboha stalo ?
Hodně se používalo negativní posilování pochopitelně, pes ustoupil tlaku nebo nějakému gestu. Třeba při odložení ve stoje se dala otevřená dlaň před čumák a to psa zastavilo. Pak byl pes bouřlivě chválen a odměňován silnýma ranama zepředu do hrudi se slovním doprovodem “ to je pašááák” plus někdy dostal piškot 🤣🤣🤣
Na cvičák psi chodili od šesti měsíců, to už Sandy polohy uměl. Strašně jsem se v těch dvanácti na psa těšila a předstírala jsem, že už ho mám vycvičenýho, a tak když jsem viděla, že si sedá, řekla jsem rychle “ sedni” a když si lehal tak “ lehni” a když jsme se vraceli z venku a on už byl unavenej, jsem se já k němu 😅 přiřadila, plácla rukou o stehno a hrdě řekla “ k noze”. Takže jsem to učila zachycením tak bezděčně. Vstáň🙂, jsem učila ze sedni, udělala jsem pohyb tělem že jako vykročím, on se zvednul, tož byl zase pašák s vyraženým dechem.🤣
Mám pocit, že je to dril spíš pro páníky než pro psy. Teda já to alespoň tak prožívám, Fram se celkem dobře baví.
Ony ty doby, tenkrát ještě, služební kynologie byly takový zábavný a dobrodružný, revíry v přírodě, zástěny nebyly, člověk ani pes netušil, kde figurant bude a pes musel používat i nos a člověk oči, zadržení přes řeku, figurant na konci stopy, psi skákali přes dvoumetrovej příkop a přes oheň, pořád se střílelo🤣, překážky byly kolmý, všichni psi chodili vysokej žebřík ( bože, dnes bych tam Frama nepustila !)a na trhu ještě nebyly granule, tak se na stopě neprokrmovalo.
Takže to berte tak, že jsem se jsem se, po zhruba půl století , probudila do úplně jinýho světa a snažím se zorientovat .🤣🤣🤣
A když zdvihne nožku, čůrá dlouho nebo ochcává ? Jako že spíš značkuje?
Jestli značkuje, tak je chlapec dost namistrovanej..
Och.., barzojů není nikdy dost !🙂