Takže je to pořád tak, že pes který složil vyšší zkoušku, už nemůže soutěžit podle zkoušky nižší ?
Příspěvky uživatele
Doron
To je teda velká akce 🥹
Nevím jak je to teď, ale býval tam “ Všestraný pes Zbraslavi” a to se jelo podle ZVV2, tak to nestihneme 😊.
ZZO chceme dělat najaře .
ZM bych vynechala a zkusila pak rovnou ZVV1 .
Ani nevím, jestli je ZZO povinná pro zkoušky ZVV, se musím podívat. 😊
V Praze 🙂.
My taky černé a taky se bojím, abych nestříhla..
Já mu řeknu, ať si to okusuje jako ta Vaše holka šikovná ! 🤣
Framovi je teprve devět měsíců, tak to asi nestihneme, ale možná bych se přijela podívat, mám to kousíček.
Na jakém cvičáku cvičíte Vy, jestli se můžu ptát? Ten váš figurant vypadá moc sympaticky .😊
Třeba to taky někdy někam dotáhneme a pak se potkáme na závodech .😊
Vy přece jezdíte na tu Zbraslav..
Vy stříháte drápy !?! Máte můj hluboký obdiv 🙂!
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Já myslela, že máte Lůďu od štěněte.
Víte, co zažíval, než jste si ho vzal ? Odkud je, kdo ho měl a v jakých podmínkách ?
Myslíte, že má vrozeně křehkou nervovou soustavu nebo mu někdo ubližoval ?
Jináč jste dobrej 👍, já bych si na převýchovu takovýho pejska asi netroufla .
Zhlédla jsem všechna videjka, je to parádní ! 👏👏👏
Doufám že vás oba třeba někdy uvidím naživo !
Jojo, a nerozvinutá poupata pampelišek jako kapary.🤣 A pampeliškovej med, to byla děsná kravina .
My byli zamlada dost chudý. Můj stejda dokonce napsal takovou knížku “ Péťa vařič”, vycházela nejdřív na pokračování v Mladým světě, a byla plná příšerných laciných receptů. 😅
Děti, chudinky moje zlatý, nedostaly na výběr, ale zase jsem je do jídla nikdy nenutila. Ale co už, zas to kozí mlíko bylo asi zdravější a kozy byly moc fajn. Zase bych je chtěla .
Akorát se bojím, že kdybych s nima trávila tolik času jako tenkrát, byli bysme zase dost chudý. 🤣
Také jsem jednou koupila..
Moji psi ho přímo nenávidí, mohl by u nás sloužit jako odpuzovač od misky se žrádlem.
Netuším proč .
Jo takhle ! Tak to jsem špatně pochopila.
To aby se pes s důvěrou a v klidu nechal ošetřit nebo sebou nechal různé manipulovat je ale taková komplexnější záležitost , souhra socializace, výchovy a výcviku .
A to aby uměl nějaké povely je tady taky potřeba .
Pokaždý po psovi přece chceme něco jinýho. Při česání musí umět v klidu ležet sedět i stát, při zubní hygieně ( nechala jsem dělat bez použití ultrazvuku) zase sedět nebo ležet na boku a nechat si otevřít tlamku, při rentgenování vydržet pár vteřin nehnutě v nějaké poloze, při čištění análních žlázek umět povel stůj, při utírání pacek stůj a dej pac, při koupání hop do vany a když si zapomeneme připravit ručník tak čekej atd atd..
Ty naložené švestky v alkoholu určitě vyzkouším!👍
My měli kozenky dvě Lízu a Rózu ( žádná invence 😊)a bylo zvláštní že od Lízy mléko nemělo vůbec žádný ocas a dávala jsem si ho i do kafe a z mlíka od Rózy se dal dělat jen sýr, teda vlastně jen takový ochucený tvaroh jsem dělala, ale byl výtečnej.., vydávala jsem ho někdy za brynzu a dávala i do halušek.. Tenkrát jsme pořád něco něčím nahrazovali.😅.
Piškotovýmu dortu se zakysanou smetanou a ovocem jsme říkali tiramisu a nakládali zelený švestky jako olivy.🤣
A “staré” piškoty měly úplně jiné absorpční vlastnosti, natáhly do sebe vhkost a přitom se berozmočily, s dnešníma piškotama měly společnej jen ten tvar .
Já mám právě ty rozhňahňaný piškoty ráda, i vlašský ořechy jsem dávala, fšecko , co bylo samodomo se využilo , starší hrozinky se namočily v rumu.. Děti měly vždycky v lednici hrnky s pudinkem a ovocem připravený v lednici, mlíko bylo kozí domácí , to nevadilo .. Vařila jsem to skoro každý den , i děti ze sousedství na to chodily.🤣
Teď se k tomu po dvaceti, třiceti letech, vracím a mám s tím úspěch! 🤣
Děkuju za soucit! 🥰
Nám se dnes venčení nějak nevyvedlo. 😞
Malujeme, tak jsem poslala Dorona na výlet s kamarády, abych měla víc času.
Vycházka s juniorem Framíkem a starším Gučou byla byla na pikaču, jeden hot a druhý čehý, Fram je v pubertě a Guča jako by už začínal mít stařecké vrtochy, a taky má zas nějakou alergii tak je protivný .
Potkali jsme malého knírače, který se ke Gučkovi vrhnul a submisivně mu začal olizovat tlamu, Guča držel, ale viděla jsem, že se začíná ježit, Fram poskakoval jak potrhlý hříbě, a do toho tam malej synek majitelů knírače strkal mezi psy ručičky.😱
Stěží jsem udržela nervy na uzdě. 😅
Doma pak psi vthli do malovanýho pokoje a roznesli bordel po celým domě. 😬
Teď, místo aby po vynikající večeři spali, řvou venku jak magoři.
Jdu je zahnat, asi si dám panáka a jdeme spát !
😂.
Já ho dnes dělala, vanilkový s jahodovým kompotem a na dno piškoty namočené v té kompotové šťávě.
Snědli mi to ještě teplý, nic na mě nezbylo.
Je fajn, dostat tolik uznání za tak málo práce s vařením.🤣🤣🤣
No právě proto je to učím .🤣 Že se nemůžou tak rychle zvednout. 😊
Ale krátkosrstým prům to může být, hlavně v exteriéru, nepříjemné . Po Gučkovi to venku v zimě chci málokdy, ostatní dva to neřeší, jsou to chlupáči .
Není to prevence, ale snižuje riziko o nějaká procenta jak píše Megí.
I když nejnovější výzkumy jsem nečetla a ani se do toho nechci pouštět..
Zůstala bych u toho, že paní, která se ptá, fenku určitě připouštět nemusí a nemusí se bát, že by jí tím nějak ublížila.😊