Aktuálně: 4 001 inzerátů202 110 diskuzních příspěvků18 148 uživatelů
Doron
Doron (2401 příspěvků) 30.06.2023, 15:51:11 xxx.xxx.162.50

Nojo, já si toho, co dělal mastňáček a Megí opravdu cením, ale neviděli jsme jim holt do hlavy  :(.

Já docela spolupracovat umím, například pořád čekám na pokyn k deaktivaci účtu na fauně :)).

Už můžu? :)))

Doron
Doron (2401 příspěvků) 30.06.2023, 11:41:37 xxx.xxx.162.50
Anet10:

Doron, co ji máme, vlastně 5 měsíců, tak ještě prújem zatím neměla, ať dostane cokoliv, sardinky v plecovce taky miluje i když ona miluje VŠECHNO  jídlo, je hltavec, má i protihltací misku. Yoggies tedy brát nebudu, vezmu ty Marpy, nevím jaké,ale pohledám.Ráno granule, vpoledne mňamku( vejce, sardinky, jogurt apod.), večer maso s přílohou.Jinak děkuju všem za odpovědi, vždycky tady poradítepink-flower

No, já toho moc neporadím.... Mně vždycky s granulema radila Megí, ta to má to hodně zmáklý, úplně profesionálně 🌷.

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 21:59:40 xxx.xxx.15.212
megi-the-pes:

Krmila jsem Lukullus (to je stejné, ale levnější) a psovi to nestačilo, měl to jako přílohu k masu. 24 protein, 10 tuk, zbytek cukry, to je prostě blbé. A jako 18 % masa, za to bych jim nedala ani pade.

Stejné jako Yoggies nebo ten Mühle, nebo jako obojí :)?

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 19:16:36 xxx.xxx.15.212

Pod slovem množírna si představuju zařízení, kde se množí psi ve velkém, ve špatných podmínkách a za účelem zisku. A bez ohledů k základním potřebám zvířat.

Sama jsem hrdou majitelkou dvou velkých podvraťáků, potomků náhodného ( lidmi neřízeného) nakrytí.

Lepší psy jsem si nemohla přát, jsou zdraví, vyrovnaní, inteligentní a navíc krásní :))

Prostředí, že kterého pochází, bych rozhodně množkou nenazvala, měli dobrou péči, pečlivě vybírané páníčky. Jsem moc ráda, že se narodili :)!

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 18:51:57 xxx.xxx.15.212

Ještě si z debat o granulích pamatuju, že lidi doporučovali Markus Mühle, že je to téměř stejná receptura a mnohem lacinější.

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 18:45:22 xxx.xxx.15.212
Anet10:

Měla ty vzorky 3 dny a chutnaly, zhltla je během minuty, no ale to ona hltá všechno. Hovínka zatím po těch 3 dnech luxusní, ale za 3 dny asi nepoznám, co?

Poznáte.  Nemá průjem, tak to je dobrý.

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 14:54:58 xxx.xxx.15.212

Hele, jak jsem koupila, tak prodávám.. :).

Takhle mi to doktorka řekla, píchla, vzala jsem Guču ven a za pár minut už zvracel...

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 13:57:26 xxx.xxx.103.229
chvd:

No, cely zivot jsem pomahal potrebnym a poustel slunce do dutych tmavych zakouti a prostor. Takze v tom stale pokracuji.

Chmmm..., tmavá temná zákoutí.. Kominík? To asi ne.., Zedník..? Elektrikář...

Nejsem si jistá, dám se poddat..:(

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 11:40:04 xxx.xxx.162.50
biaca:

Nová ifauna má pouze jediný účel generovat zisk. Jestli se jedná o množírnu nebo ne bude vedlejší.  Ale strašně mě štve, že chce žít z původní pověsti, které z velké části muže vděčit komutině 

Tak jasně, že jde o peníze, i co jinýho by šlo.. Doufají, že to budou, co nejsnáz vydělaný peníze, koláče bez práce.

A třeba jim to vyjde, hodně lidí upřednostňuje formu před obsahem a nerozpozná prázdný hesla.

Jako, vůbec nechápu, že to někdo mohl brát vážně, ten boj proti množírnám, prostě jen marketing, lidem se to líbí slyšet. Šalba a klam..:).

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 10:54:15 xxx.xxx.162.50
hmn:

"Doroušovi to přecvičit by byla velká práce, má to hodně zažitý..."

tak netřeba něco přecvičovat, ale naučit nový povel

Nojo, to máte pravdu, ale naráží to zase na moje limity.Já mám taky "k noze" zautomatizovaný .. :(, zvlášť v krizových situacích.

To máte jako když jsem se snažila používat "klikrový" slovo " čip" a pak se slyším jak stejně říkám: hodnýýýý :)).Nebo, jak jsem cvičívala podle ZVV, tak ke slovnímu povelu pořád bezděčně používám gesto ruky..

Ale jo, zavedu " levá", "pravá"a "spolu", to je dobrej nápad, snad se přecvičím...

Doron
Doron (2401 příspěvků) 29.06.2023, 10:19:03 xxx.xxx.162.50

To jste mě přivedla na dobrou myšlenku !

Já taky Dorouše naučila "k noze" s tím obcházením, a ve víc psech je to zbytečný motání. Tak to aspoň Frama to naučím s obratem bez obcházení.

Gučák se už naučil chodit u pravý nohy, on je chytrej člověk, ale Doroušovi to přecvičit by byla velká práce, má to hodně zažitý...

Jako nevím,  že jsem nepřemýšlela trochu dopředu..:(. Je to holt snadnější způsob, ale všimla jsem si, že špičkový výcvikáři ho nepoužívají.

Doron
Doron (2401 příspěvků) 28.06.2023, 20:53:56 xxx.xxx.162.50
acher:

Nestačím žasnout.Tibetská doga Výška Samci: 36 - 41cm Samice: 0cm

Hmotnost Samci: 45 - 72kgSamice: 45 - 72kg

Tak to bude asi ten pohlavní dimorfismus, feny ( tedy samice, jak se teď správněji říká), jsou asi výrazně nižší při stejné váze ;)). Vídávala jsem Tibeťany i vyšší,  asi to byli nějaký bezpapíráci..

Doron
Doron (2401 příspěvků) 28.06.2023, 15:27:18 xxx.xxx.162.50
assil:

Ne, uznávám, že u nás nikdo nemůže chodit nahý, ale to skoro nikde na světě, ale může se každý rozhodnout, jestli bude chodit polonahý a nebo navlečený a k tomu rozhodnutí má alesoň nějaké základní znalosti.

Tam ty ženy žádnou takovouhle volbu nemají, v ničem.

Tak, když budeme mluvit třeba o dnešním Afganistánu, tak tam mají velmi přísný "dress code" i muži. 

Z mého subjektivního pohledu Evropanky je to tam prostě blbý celkově.

Já jsem prostě ráda, že žiju, kde žiju.., je tady pořád ještě relativně hodně svobody.

Ale svoboda prostě není pro každýho nejdůležitější hodnota, však už jsme se o tom v jiný diskuzi přely...

Doron
Doron (2401 příspěvků) 28.06.2023, 15:11:48 xxx.xxx.162.50
kometa:

Modelový příklad. Dojnice, plemeno čestr, 650 kg, aktuální užitkovost 30 litrů.

Dotyčná by dala hlavně jádro - no, to sice ano, ale nejdřív je potřeba spočítat a navrhnout objem, napověděla zkoušející. Tak slečna začala na 1 kg (!) senáže.

Doplňující otázka - kolik si myslíte, že taková dojnice potřebuje vody? Na den. Odpověď - 6 litrů.hushed

Tak co, jsme "lepší?"

Já bych taky nevěděla..

Tipneme si a Vy pak dáte správnou odpověď?

Nebudu googlit, tak se mi neposmívejte :))!

Tak já bych dala..., tak 12 kg sena..:), pak nějaký jádro, tak 4kg..:), pak bych jí dala nějaký řepný řízky, to jako rozhodně..:) jako na chuť, tak 3kg, dala bych taky tu siláž jako trochu, ať se napije kolik chce, to je mi jedno, myslím tak čtyři kyblíky by toho mohla vypít..:)). A do jednoho kyblíku bych ji zamíchala otruby, ať se má holka dobře :)))).

Jo a s tím senem nevím, jestli luční nebo vojtěškový, to se ještě musím rozhodnout :)).

Asi to dám půl na půl, abych něco nepokazila..

Doron
Doron (2401 příspěvků) 28.06.2023, 13:33:38 xxx.xxx.162.50

Tak my jsme dneska poprvé začali cvičit s trenérem , dopřávám si ten luxus..., bude k nám jezdit jednou týdně, na dovolenou letos nepojedu, tak aspoň ztratím peníze takhle :).

Takže nastává seriózní cvičení poslušnosti, čtyřikrát denně pět minut :))).

Beru teď ven každýho kluka zvlášť, abych i s velkýma trochu pocvičila.

Uvědomila jsem si, že musím nějak vymyslet, jak budu chodit se třema psama najednou, jak si je mám poskládat k noze jako :)?

Gučák vedle malýho Frama nechce, tak asi u levý nohy Dorouš a Fram a u pravý Guča. Ale zase Dorouš chce ( a je zvyklej) být blíž k noze a Fram zase ještě u nohy chodit neumí... No  tak asi zavedu nový pokyn " spolu" a nechám je, aby se nějak poskládali, velký navolno a malej zatím na vodítku ... Mám to starosti.. :))).